۱۲ نفر
۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
راهنمای نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در سال 1402

برای ثبت شرکت دانش بنیان، نخستین گام ثبت شرکت  یا موسسه است و شما می‌توانید نوع شرکت خود را از بین شرکت‌های تجاری مختلف انتخاب کنید. سپس، با دریافت شناسه ملی شرکت، می‌توانید در سامانه شرکت‌های دانش‌بنیان ثبت‌نام کنید، اطلاعات خود را وارد کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.

در صورت تایید درخواست شما، شرکت شما به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شود و شما می‌توانید از تسهیلات مربوطه استفاده کنید. نهایتاً، پس از دریافت نامه از صندوق نوآوری و شکوفایی، باید فرم‌های خدمات صندوق را تکمیل کنید. هزینه‌های ثبت شرکت دانش‌بنیان ممکن است متغیر باشد و برخی از هزینه‌های اضافی توسط معاونت ریاست جمهوری پرداخت می‌شود.

ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان، نهادهایی هستند که فعالیت‌های خود را در حوزه توسعه اختراعات، تصمیم‌گیری و تولید محصولات و خدمات با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته و با ارزش افزوده بالا انجام می‌دهند. این شرکت‌ها ابتدا به عنوان یک نهاد عادی ثبت می‌شوند و سپس با کسب مجوز، به یک شرکت دانش‌بنیان تبدیل می‌شوند.

شرکت‌های دانش‌بنیان با استناد به دانش و علم، فعالیت کارآفرینی انجام می‌دهند و با هدف همزمان توسعه علمی و سودآوری مالی، از منابع پتانسیلی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بهره می‌برند. در واقع، این نهادها محصول مادی تولید نمی‌کنند؛ بلکه موسسان آن‌ها - که افراد با تجربه و تحصیلات بالا هستند - اطلاعاتی را تولید و ارائه می‌دهند که برایشان سود قابل توجهی دارد.

یکی از نگرانی‌های اصلی این نوع شرکت‌ها، حفظ حقوق مالکیت معنوی محصولات خود است. زیرا این اطلاعات دارایی‌های غیرقابل لمس این نهادها هستند و مالکان همیشه در پی حفظ حقوق معنوی این محصولات هستند.

انواع شرکت دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در دو بخش دولتی و تجاری تقسیم‌بندی می‌شوند. شرکت‌هایی که بیش از نیمی از سهام‌های آن‌ها در دست دانشگاه‌هاست، به عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان دولتی شناخته می‌شوند. در مقابل، شرکت‌هایی که تنها اعضای هیئت علمی دانشگاه عضو آن هستند، شرکت‌های دانش‌بنیان تجاری نامیده می‌شوند.

از طرف دیگر، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند بر اساس ویژگی‌های دیگری نیز طبقه‌بندی شوند، که شامل شرکت‌های نوپا، تولید کننده و صنعتی می‌شود.

شرایط ثبت شرکت دانش بنیان

برای تبدیل شدن به یک شرکت دانش‌بنیان، شرکت باید شرایط خاصی را برآورده کند. از جمله این شرایط این است که حداقل دو سوم اعضای شرکت حداقل دو مورد از شرایط زیر را داشته باشند: داشتن حداقل مدرک کارشناسی، داشتن حداقل ۳ سال سابقه فعالیت علمی یا مدیریتی، دارا بودن حداقل یک اختراع داخلی یا بین المللی و حداقل نصف درآمد شرکت در سال مالی قبل نیز ناشی از فروش فناوری، کالا یا خدمات دانش‌بنیان باشد.

در کنار این شرایط، تولیدات شرکت باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند، دانش فنی فرآیند تولید محصول به سختی قابل کپی‌برداری باشد و خواص و کارکرد پیچیده‌ای در محصول ایجاد کرده باشد. شرکت نیز باید در یکی از دسته‌بندی‌های شرکت‌های تولیدکننده کالاهای دانش‌بنیان، شرکت‌های تحقیق و توسعه و خدمات طراحی مهندسی، واجد شرایط اختصاصی باشد.

همچنین، کالاها و خدمات باید شرایط خاصی را برآورده کنند، از جمله: داشتن سطح فناوری بالا (به طوری که نباید به راحتی توسط دیگران کپی شوند)، باید در مرحله تولید یا نمونه آزمایشی باشند و خدمات باید اسناد فروش داشته باشند، و شرکت باید بر دانش فنی حوزه خود تسلط کافی داشته باشد.

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

برخی از این مزایا شامل:

۱. تسهیلات مالی
شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از تسهیلات قرض‌الحسنه صندوق نوآوری و شکوفایی برای اقداماتی مانند ثبت اختراع، کسب فناوری و نمونه‌سازی بهره‌مند شوند. این صندوق می‌تواند بین ۳۰۰ میلیون تا ۵ میلیارد تومان تسهیلات را برای تجاری‌سازی فراهم کند که با نرخ سودی کمتر از بانک‌هاست.

۲. معافیت مالیاتی
شرکت‌های دانش‌بنیان به مدت ۱۵ سال از پرداخت مالیات معاف هستند.

۳. معافیت گمرکی
این شرکت‌ها همچنین از پرداخت عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف هستند.

۴. اولویت در مناقصات
شرکت‌های دانش‌بنیان در واگذاری سهام مراکز و موسسات پژوهشی دولتی و همچنین مناقصات قراردادهای پژوهشی، فناوری و تجاری‌سازی، اولویت دارند.

این مزایا در کل به تقویت و توسعه فعالیت‌های نوآوری و پژوهشی شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند.

راهنمای نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در سال 1402

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان

اگر در نظر دارید که یک شرکت دانش‌بنیان ثبت کنید، شما باید با یک سری مستندات مورد نیاز آشنا باشید.
این مدارک شامل موارد زیر می شود:

۱. رزومه کامل شرکت که شامل جزئیات تاریخچه، اهداف و ساختار سازمانی است.

۲. اظهارنامه مالیاتی آخرین سال که به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است.

۳. گزارش کامل حقوق و دستمزد و مزایا، همچنین لیست بیمه شرکت که تاکیدی بر وضعیت مالی شرکت دارد.

۴. هر گونه مجوز و گواهی‌نامه مورد نیاز برای فعالیت شرکت.

۵. کپی مدارک تحصیلی همه اعضا و موسسین شرکت.

۶. کپی شناسنامه و کارت ملی هر یک از اعضای هیئت مدیره.

۷. کپی آگهی روزنامه رسمی شرکت که اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های شرکت ارائه می‌دهد.

۸. کپی از اساس‌نامه شرکت که قوانین و دستورات داخلی را تعیین می‌کند.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

فرآیند کلی برای ثبت شرکت دانش بنیان عبارتند از:

مرحله اول، ایجاد یک شرکت یا موسسه است. انتخاب نوع شرکت از روی شرکت‌های تجاری هیچ محدودیتی ندارد و شما می‌توانید بر اساس شرایط خود، یکی از شرکت‌های سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و غیره را انتخاب کنید. لازم است ذکر کنم که باید در قسمت فعالیت شرکتی که قصد دارید ثبت کنید، عباراتی مانند تولید و مهندسی ذکر شود.

مرحله دوم، پس از دریافت شناسه ملی شرکت، شما می‌توانید در سامانه شرکت‌های دانش‌بنیان در آدرس daneshbonyan.ir ثبت‌نام کنید. در این مرحله، شما باید اطلاعات خود را وارد کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. پس از اینکه درخواست خود را ثبت کردید، شما باید صبر کنید تا این اطلاعات توسط دبیرخانه کارگروه به کارگزاران مربوطه ارسال شده و ارزیابی شوند.

مرحله سوم، در صورت تایید، درخواست شما برای ثبت شرکت دانش‌بنیان، شرکت شما به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شود و شما می‌توانید با ارائه طرح خود از تسهیلات مربوطه برای شرکت دانش‌بنیان مانند قرض‌الحسنه و وام کم بهره استفاده کنید.

مرحله چهارم، پس از دریافت نامه از صندوق نوآوری و شکوفایی، شما باید فرم‌های خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را در وب‌سایت صندوق تکمیل کنید.

راهنمای نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در سال 1402

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان

هزینه ثبت شرکت قابل پیش‌بینی نیستند و ممکن است بر حسب شرایط متغیر باشند. هرچند برای تاسیس یک شرکت عادی به طور کلی نیاز به حداقل ۱۰۰ هزار تومان دارید. اما هزینه‌های ثبت شرکت دانش‌بنیان ممکن است شامل هزینه‌های اضافی برای تهیه مدارک، مجوزها، هزینه‌های ثبت و غیره باشد. هزینه‌های اضافی ثبت شرکت دانش‌بنیان توسط معاونت ریاست جمهوری پرداخت می‌شود.

مشاوره ثبت شرکت دانش بنیان

برای کسب اطلاعات بیشتر یا اگر به راهنمایی و مشاوره در مورد امور ثبتی نیاز دارید، می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان کارشناسان ما در موسسه حقوقی ثبت ونک استفاده کنید. فقط کافی است با شماره تماس زیر تماس بگیرید تا مشاوران ما به شما کمک کنند. شماره تماس: ۰۲۱۸۷۷۹۰.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1776441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =