۰ نفر
۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۱

به نظر می رسد ترامپ به مقصود خود رسیده است؛ برجام باشد و یا نباشد. ترامپ نقش خودش را خوب ایفا کرده و به مقصودش رسیده است. البته گام اول آن را و آن مشغول کردن ما و یا به تعبیر روشن تر سرِ کار گذاشتن ما است...

ترامپ به عنوان یک تاجر هوچیگر نژاد پرست که اکنون رئیس جمهور آمریکا شده است از زمانی که آمده است جز جنجا ل آفرینی چیزی نداشته و با این وضعیتی که دارد می بینیم که برای پیشبرد مقاصد خود از هیچ چیز ابا ندارد؛ او را دیوانه بخوانند و یا نخوانند وبه حواس پرتی متهم کنند و یا نکنند، در سخنرانی هایش شکلک در آورد و یا نیاورد؛ او کار خودش را می کند و طرفدارانی هم دارد و دست کم هنرش این است که بین مخالفان خود دودستگی ایجاد می کند.

ببینید در باره برجام چه مقدار ذهن همه را و به ویژه ما ایرانیان را به خود مشغول کرده است؛ به طوریکه از مدت ها قبل و هم بعد ازاظهار نظر های او ذهن و فکر و صفحات تفسیر روزنامه و صدا و سیما را به خود مشغول کرده است و جالب اینجاست که با این حرکات نمایشی آن راجذاب تر هم می کند؛ یعنی پیشاپیش یا افراد را می گمارد که مردم را تحریک کندحدس بزنند او چه در چنته دارد و یا خودش چنین می کند تا برنامه هیجانی تر، و توی دلها خالی تر شود و ذهن انسان ها در گیر تر کند!

داستان او داستان دیوانه ای است که سنگی را در چاه می اندازد که صد تا عاقل نمی تواند آن را بیرون آورد!
اینکه پس از این همه بحث و گفتگو و حدسها و برداشتها آخرش موضع خودش را روشن نکرد و همه چیز را در بوته ای از ابهام گذاشت، برای طرف مقابلش، که ما باشیم، خود موضوعیت دارد و آن یعنی ایجاد دل مشغولی و ابهام و روشن نکردن آینده و همواره منتظر نگه داشتن ما و شاید ها و اما و اگر هائی برای بعضی از دوستدارانش در داخل و خارج که چه خواهد گفت و یا چه خواهد کرد، و این دفع الوقت خود هدف است؛ زیرا ما نمی توانیم به اهداف اقتصادی خود برسیم وحامیان به ظاهر علاقمند برجام هم نمی توانند قاطعانه تصمیم بگیرند. او دارد کار خودش را می کند و اروپائیان هم در خفا لبخندی هم به امریکا می زنند. و این برای او هدف است و برا ی ما که خود را درگیر این بازی کرده ایم نگرانی و غصه. که نه کار هایمان پیش می رود و نه همراهان ظاهریمان دل و دماغ و جرأتی برای کار کردن با ما دارند . این یعنی بلاتکلیفی! همانند همان دوران مذاکره!

اثرات دیگری که هم اکنون رویه کاری او به وجود آورده است به این شرح است:

* موکول کردن همه کار ها به فرداها از جمله اینکه ببنیند کنگره چه می کند و سپس اینکه ما چه موضعی باید بگیریم. البته اگر گروهی متخصص سیاسی و حقوقی مأمور رصد کردن کار باشند و به موقع پاسخ شفاهی و کتبی به او بدهند و در مراکز حساس بین المللی آن را ثبت کنند باز کاری مثبت انجام شده است.
* او به تجارت خود مشغول است و همانگونه که دیدیم فروش فراوانی کرد و با این خوش رقصی و نام بردن خلیج عربی زمینه را برای فروش بیشتر اسلحه فراهم کرد و این کار کمی برای امریکا نیست.
* دشمنان منطقه ای ما را جری تر و آنان را برای توطئه بیشتر مصمم کرد.
* اگر ایران کوتاه بیاید که مانند همیشه حرف خود را پس گرفته و ادعاهای خود را کنارگذاشته است و نتیجه اینکه هم ترامپ و متحدانش را قوی تر کرده و هم محبوبیت او را در بین مردمش برای انتخاب مجدد فراهم کرده است و اگر کوتاه نیاید این برنامه همچنان ادامه دارد.
* اینکه آبرویش رفت و دیگر جهان با او توافق نخواهد کرد و به او اعتماد نخواهد داشت بیشتر مصرف داخلی دارد. معمولا زورگو حرف خود را به هر وسیله ای پیش می برد. مگر امریکای تروریست¬پرور الان مدعی مبارزه با تروریسم نیست و مگر عربستان مولد داعش و مانند آن پرچمدار مبارزه با تروریسم نشده و حتی حاضر شده که نوچه خود قطر را در این راه فدا کند.
* او با این برنامه دارد زورآزمائی می کند تا ببیند متحدان اروپائی او تا کجا حاضرند با او همگام شوند. این یعنی که باید ناز او را بکشند تا از موضعش کوتاه بیاید و این باز یعنی برد با او. متحدان اروپائی او اگر چه الان موضع گرفته اند ولی در طول زمان ممکن است با او کنار بیایند و یا دست کم دو و یا چند دسته شوند.
* ایجاد نفاق در بین مردم ایران بر خلاف آنکه بعضی می گویند مردم با هم متحد می شوند. بلی اگر جنگی دیگر، که خدا نکند، درگیر شود با هم اند و لی در دراز مدت ستون پنجمی ها شروع به نق زدن می کنند. مگر تا همین دیروز نبود که یک عده ای می گفتند ما انرژی هسته ای میخواهیم چه کنیم و دیدیم که پس از کوتاه آمدن ما باز همان آش و همان کاسه برقرار است و این را آنها آنقدر ادامه می دهند تا باز عده ای بگویند مثلا ما موشک می خواهیم چکار!
* این وضعیت به اروپائیان فرصت می دهد تا به ما ناز کنند و ما را از لولو بترسانند و ما را تحت فشار های بیشتر قرار دهند. هم اکنون بعضی از آنها مثل فرانسه اظهار می کند که برجام باشد ولی باید مذاکرات خود را با ایران بیشتر کنیم این یعنی رخنه در برجام.
* رفتار این چنین و با تهدید های امریکا برجام را موریانه خواهد خورد و فقط نامی از آن باقی می ماند. اما در ایران از موافق و مخالف دودستی به آن می چسیند و همواره می گویند ما آغاز کننده نقض نیستیم و با آنکه بارها ادعا می کنند امریکا برجام را نقض کرده است ولی جسارت اثبات آن را نداریم و در مجامع حقوقی بین المللی آن را ثبت نمی کنیم.
* سرمایه گذاریهای خارجی اگر هم جواب دهد با توجه به روحیه دولتمردان ایران و یا شاید ترس و فشار، باز کار برای خارجی ها درست خواهد شد و نیروهای بیکار ما بیکار تر از همیشه و عواقب بعد از آن هم معلوم است که چیست.
* به متحدان اطراف هم نمی توان آنچنان دل بست. سابقه و لاحقه آنها نشان می دهد که در مواقع حساس ما را تنها گذاشته اند. روسیه که برای فروش اس 300 آن همه در فشار بود اکنون به عربستان اس 400 فروخته است. یعنی هر کشوری دنبال منافع خودش هست.

پس باید راه حلی اندیشید. خارجی ها و به ویژه امریکا با ما کنار نمی آید و شاید ما با آنها کنار نمی آئیم. باید سیاست ها را به گونه ای عوض کنیم که جواب دهد. به نظر من توجه به داخل و امکانات داخلی بدون روتوش باید مد نظر باشد. اکنون دو سناریو در برابر ماست:
1- درگیر شدن در مناقشات ترامپی که ازاین به بعد همچنان ادامه دارد و انتظار هر روزه و هر ساعته برای اینکه وی چه گفت و منفعلانه عمل کردن. و بعدا همه تقصیرات را به گردن امریکا انداختن و اینکه نگذاشتند ما کار کنیم و گرفتار شعار شدن و تظاهرات کردن،
2- توجه به داشته های داخلی
استفاده از این فرصت و اتحاد به وجود آمده و بهره برداری مناسب برای ساختن کشور بدون جناح بازی ها. تغییر نگاه از خارج به داخل با انتخاب مدیران دلسوز، مطلع، بی ادعا و پاکدست واقعی و نه شعاری. و داشتن غیرت کاری! و معلوم است که این سناریو برنامه می خواهد و از خودگذشتگی.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 718689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =