بعد از ای-۳۲۱ چه ایرباس‌هایی به ایران می‌رسند؟/ مشخصات‌فنی ۹۹ هواپیمای صفر کیلومتر در راه

فرود اولین ایرباس A321 نو در فرودگاه مهرآباد اولین قدم عملی و مهم برای بازسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل کشورمان پس از لغو تحریم‌ها در آستانه سالگرد اجرایی شدن برجام بود. اولین ایرباس نو و به قول مشهور صفر کیلومتر وارد کشور شده است اما چه هواپیماهای دیگری از ایرباس به تدریج تحویل ایران می‌شوند؟

به گزارش خبرآنلاین،بر اساس قرارداد نهايي شده شرکت ایرباس، چهار مدل هواپیمای ای- ۳۲۰، ۳۲۱، ۳۳۰ و ۳۵۰ را به ایران تحویل می‌دهد. دو مدل اول میان برد و دو مدل دیگر دوربرد هستند.  فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، گفته است که هفت تا هشت فروند از این هواپیما در سال ۲۰۱۷ تحویل می‌شود.

بیشترین خرید از خانواده A320 با ۴۶ فروند

از صد هواپیمایی که ایرباس به ایران تحویل می‌دهد، چهل و شش فروند از این خانواده است. این خانواده از هواپیماهای لاغرپیکر تشکیل شده است و یکی از پرفروشترین‌ها در میان محصولات ایرباس هستند. ایرفرانس اولین شرکتی بود که هواپیمای A۳۲۰ را در ناوگان مسافربری خود در سال ۱۹۸۸ میلادی به خدمت گرفت. این نوع هواپیماها یک راهرو و دو موتور دارند و از سفرهای داخلی کشورها تا پروازهای بین قاره‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. این خانواده از چهار عضو A۳۱۸, A۳۱۹, A۳۲۰ و A۳۲۱ تشکیل شده است و ظرفیت حمل ۱۰۰ تا ۲۴۰ مسافر را دارد.

ایرباس ای۳۲۰ از سال ۱۹۸۴ آغاز شد و نخستین بار در ۲۲ فوریه ۱۹۸۷ در تولوز فرانسه به پرواز درآمد و در ژوئیه سال بعد در اختیار شرکت هواپیمایی ایر فرانس قرار گرفت. این هواپیما از گروه هواپیماهای ایرباس سری ای۳۲۰ به حساب می‌آید. دیگر هواپیماهای این سری عبارتند از: ایرباس ای۳۱۸، ایرباس ای۳۱۹ و ایرباس ای۳۲۱.

۳۸ فروند از خانواده A۳۳۰

ای ۳۳۰  از نوع هواپیماهای پهن‌پیکر بزرگ است که توانایی جابجایی تعداد زیادی مسافر دارد. کاربرد آن بیشتر در سفرهای بین‌المللی و مسافت‌های طولانی است.

ساخت ایرباس آ-۳۳۰ از سال ۱۹۸۷ آغاز شد و نخستین بار در ۲ نوامبر ۱۹۹۲ به پرواز درآمد. طراحی و ساخت این هواپیما همزمان با ایرباس آ-۳۴۰ انجام شد و گمان می‌رود در آینده، هواپیمای ایرباس آ-۳۵۰ جای آن را بگیرد. ایرباس آ-۳۳۰ در دو مدل ۲۰۰ و ۳۰۰ ارائه می‌شود. مدل ۲۰۰ که کوتاهتر می‌باشد برای پرواز در بردهای کوتاه تا بلند طراحی شده است. این مدل قابلیت حمل ۲۵۳ نفر در ۲ کلاس را برای مسیرهای طولانی با کابین بسیار بی صدا و راحت فراهم کرده است. این مدل قابلیت صفحه نمایش برای هر صندلی و چک کردن ایمیل و تلفن همراه از طریق ماهواره را دارد. در مدل ۳۰۰ که مدل کشیده تر می‌باشد قابلیت حمل ۳۰۰ مسافر در ۲کلاس برای برد ۵۴۵۰ ناتیکال مایل (۱۰۰۹۳ کیلومتر) را در یک کابین بسیار مرفه دارد. همچنین هردو مدل ۲۰۰ و ۳۰۰ برای خدمه کابین محل استراحت بسیار راحت را دارد. لازم است ذکر شود خلبان‌های مدل آ۳۳۰ چه ۲۰۰ چه ۳۰۰ قادر به پرواز با ایرباس آ-۳۴۰ که ۴ موتوره است هستند.

این خانواده ایرباس معمولا پهن پیکر هستند و به منظور جابجایی تعداد زیادی مسافر طراحی شده است. این نوع هواپیماهای ایرباس بیشتر در سفرهای طولانی‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ساخت اولین نسل ایرباس A۳۳۰ به سال ۱۹۸۷ میلادی بازمی‌گردد که در سال ۱۹۹۲ میلادی برای نخستین بار به پرواز درآمد. ایرباس این هواپیما را به عنوان "مدرن‌ترین، پردسودترین و قابل اعتمادترین" خانواده ایرباس برای سفرهای خانوادگی معرفی کرده است.
"صرف اقتصادی" در هزینه‌های عملیاتی از دیگر ویژگی‌های هواپیماهای این خانواده است.
خانواده A۳۳۰ پنج عضو اصلی و دو عضو فرعی دارد که مهمترین آنها A۳۳۰ -۲۰۰ ، A۳۳۰-۳۰۰ هستند. هواپیماهای این خانواده قابلیت حمل ۲۰۰ تا ۴۴۰ مسافر را دارند.
از صد هواپیمایی که ایرباس به ایران تحویل می‌دهد، سی و هشت فروند از این خانواده است.

۱۶ فروند از خانواده A350

این خانواده پهن پیکر و دو موتوره است و کاربرد اصلی آن جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافت‌های طولانی است.
خانواده A۳۵۰ سال ۲۰۱۳ میلادی به بازار معرفی شد و ایرباس به دلیل تکنولوژی "صرفه‌جویی در سوخت" که در آن به کار رفته این خانواده را "هواپیمای نسل آینده" نامگذاری کرده است.
از جمله نکات دیگری که در طراحی این خانواده شرکت سازنده به آن دقت کرده "انتظارهای بالای مسافران" و "دغدغه‌های زیست محیطی" در آینده است.
مدل‌های ۸۰۰، ۹۰۰ و ۱۰۰۰ سه عضو اصلی خانواده ایرباس A۳۵۰ هستند.


جدیدترین مدل‌های این نوع هواپیما ظرفیت حمل ۲۵۰ تا ۴۴۰ مسافر را دارند و می‌توانند تا ۱۹ ساعت در آسمان پرواز کنند.
از صد هواپیمایی که ایرباس به ایران تحویل می‌دهد، شانزده فروند از این خانواده است.ایرباس آ-۳۵۰ یک هواپیمای مسافربری پهن‌پیکر و دو موتوره است که برای رقابت با هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷ و بوئینگ ۷۸۷ طراحی شد و نخستین نمونه آن در سال ۲۰۱۳ به بازار آمد. ده سال قبل زمانی که نخستین زمزمه های برنامه بوئینگ 787 به رسانه‌ها رسید، ایرباس برای جا نماندن از رقیب خود،طرح ایرباس 350 را رونمایی کرد.
در فهرستی که شرکت ایرباس از ۱۱۸ فروند هواپیمای خریداری شده توسط ایران منتشر کرده آمده است که ۱۶ فروند آنها A350-1000 هستند.
هواپیمای آ-۳۵۰ نخستین هواپیمای ایرباس است که در ساخت بدنهٔ آن بجای آلیاژهای آلومینیوم سبک رایج در صعنت هواپیمایی، از پلیمر تقویت شده با فیبر کربن استفاده شده است.

این هواپیما را در سایت‌های هوانوردی در ترازوی مقایسه با بوئینگ ۷۸۷ می‌گذارند. ایرباس اما می‌گوید که مصرف سوخت و هزینه عملیاتی آن بسیار کمتر از بوئینگ ۷۸۷ است.

مدل A350-1000 که ایران از آن خریداری کرده است دارای ظرفیت ۳۵۰ نفر برای مسیرهای بیش از ۸۰۰۰ ناتیکال مایل (۱۴۸۱۶ کیلومتر) طراحی شده است. طول این مدل از دماغه تا دم ۷۴٫۳ متر می‌باشد که بیشترین مقدار در همه هواپیماهای ایرباس می‌باشد.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 622792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۳
    14 2
    یدونه اش رو کاش a380 میگرفتند. لا مصب خیلی کلاس داره
    • حمید IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۵
      2 0
      ساختار فرودگاه های ایران فعلا امکان پذیرش یعنی نشست و برخاست ایرباس 380 رو ندارند از طرف دیگه نسبت به مدلهای همین گزارش ، هزینه نگهداری بالایی دارند. روز اول که اعلام کردند ایرباس 380 در سفارش خرید هست من خیلی تعجب کردم.حذف 380 عاقلانه ترین انتخاب ممکن بود . البته فعلا تا احیاء و تجهیز فرودگاه های کشورمون...
  • بی نام A1 ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۳
    18 3
    پس ایرباس ای380 چی بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان
    • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
      8 9
      سفارش رو پس گرفتن. آخه مگه خطوط هوایی ایران چقدر آدم جا بجا می‌کنه که ای 380 بخرن براش؟
    • محمد A1 ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
      12 5
      به لطف دلواپسان فعلا از لیست خرید حذف شد
    • بی نام A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
      5 5
      صلاح نیس.
    • بویینگچی A1 ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
      5 5
      یکی از عاقلانه ترین کارایی که می شد انجام بدن همین حذف ۳۸۰ بود چون نه توی ایرلاین های دنیا ازش استقبال شد و نه هزینه هاش بصرفه بود در عوض کاش ۷۸۷ دریم لاینر و ۷۷۷ میگرفتن
  • رضا DE ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
    19 2
    دستشون درد نکنه. این ها فقط هواپیما نیست پایان 4 دهه محرومیت ظالمانه است.آغاز راه برای افزایش امنیت جانی هموطنانه عزیزه. کمک به توسعه صنعت توریسمه. تبدیل کشورمون به رقیبی جدی برای ایرلاین های منطقه هست. این مساله خیلی فراتر از چنتا هواپیمای نو هست.
  • امیر A1 ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
    9 12
    به دلیل اینکه فرودگاه های کشور امادگی لارم جهت این هواپیما ندارند حذف شده بهترم هست