فقط سویا و روغن ذرت در ایران مجوز تراریخته دارد/این محصولات تهدیدی برای سلامت ندارند

ایرنا نوشت: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ محصول تراریخته‌ای در کشور تولید نمی‌شود و محصولی که تاکنون مجوز واردات تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) دارد، شامل سویا(روغن سویا و کنجاله سویا) و روغن ذرت است.

رسول دیناروند درباره محصولات تراریخته افزود: هیچ محصول دیگری از جمله برنج و گندم در کشور مجوز تراریخته ندارد؛ به عبارت دیگر و برنج یا گندم تراریخته به صورت وارداتی یا تولیدی در کشور وجود ندارد.

او گفت: روغن ذرت، واردات غیر تراریخته هم دارد ضمن اینکه روغن های آفتابگردان و کنجد هم که غیر تراریخته اند در بازار وجود دارد و مردم برای تهیه روغن بین محصولات تراریخته و غیر تراریخته، حق انتخاب دارند.

دیناروند گفت: 80 درصد تولید روغن سویا و ذرت تراریخته در کشورهای آمریکای جنوبی انجام می شود. این روغن‌های تراریخته بعد از واردات به کشور برای عرضه در بازار حتما باید برچسب تراریخته داشته باشند تا مصرف کنندگان و مشتری نهایی بداند که محصول تراریخته مصرف می‌کند.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هیچ محصول تراریخته ای ، تولید داخل نداریم و واردات نیز فقط برای محصول سویا و ذرت انجام می‌شود. در مورد این 2 روغن نیز امکان واردات محصول غیر تراریخته وجود دارد اما گرانتر است و هزینه بیشتری برای مصرف کننده خواهد داشت.

او افزود: نظرات مختلفی در مورد محصولات تراریخته در داخل کشور و دنیا وجود دارد، عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق هستند، وزارت بهداشت در مورد این محصولات رویکرد احتیاطی دارد و با رعایت استانداردهای علمی در صورت نیاز کشور و در صورتی که محصول مورد نظر در کشور تولید کننده نیز مصرف شود و مجوزهای لازم را از سازمان‌های بین‌المللی داشته باشد، اجازه واردات محصول داده می‌شود.

دیناروند گفت: سویا و ذرت به عنوان محصولاتی که مجوز واردات تراریخته دارند به هیچ وجه مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کنند و میلیون‌ها نفر در دنیا سال هاست که این محصولات را مصرف می‌کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر کنترل مدارک بین‌المللی، برای صدور مجوز واردات به صورت یک روال معمول، نوع تراریخته این محصولات، دوباره در آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت کنترل می‌شود.

 دیناروند گفت: از نظر وزارت بهداشت، باید اجازه تولید و کارهای تحقیقاتی در مورد محصولات تراریخته در کشور داده شود. باید دانشمندان و محققان کشور بتوانند در این علم نوین بشری نیز توانمند شوند زیرا دستیابی به تکنولوژی نوین تراریخته مانند سایر تکنولو‍ژی های نوی دیگر به نفع کشور است.

۴۷۲۳۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 638431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۲
    0 0
    سلام ،اگر محصولات تراریخته مشکلی برای سلامتی ندارند چرا مجوز مصرف در کشورهای اروپایی وامریکایی را پیدا نمی کنند؟چرا کشورهای اروپایی وامریکایی به این محصولات اجازه توزیع ومصرف در کشورهای خودشان را نمی دهند و این محصولات را به کشورهای جهان سوم صادر می کنند؟واقعیت این است که اثرات تغییرات بیوشیمیایی این محصولات بر بدن انسان ناشناخته است وحتی خود اروپایی ها وامریکایی ها تاثیرات مصرف این محصولات بر بدن انسان را نمی دانند واین محصولات را به کشورهای در حال توسعه صادر می کنند وسالها اثرات مصرف آنها بر بدن جوامع مصرف کننده را مطالعه می کنندتا کاملا از بی خطر بودن این محصولات برای انسانهای اروپایی وامریکایی مطمئن شوند وآنگاه مجوز مصرف آنها را در کشورهای خود صادر کنند.
  • بی نام IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۲
    0 0
    تکنولوژی همیشه چیز خوبی نیست البته از سازمان غذا و دارو کشور بیشتر از این هم نمیتوان انتظار داشت محصولات تراریخته برای سلامتی انسان مضر است. کشورهای اروپایی که خود در این زمینه پیشرو هستند سخت گیریهای زیادی دارند و در فروش آنها محدودیتهای زیادی را در نظر گرفته اند و الان بتدریج در حال خروج از گردونه تولید است. اما آمریکا با این موضوع کاری ندارد و کنترلی روی تولید و فروش محصولات ترا ریخته ندارد. آخرین تحقیقات هم نشان داده است سویا هم از محصولاتی است که ترا ریخته آن سبب بیماری هایی سخت میشود