مهر نوشت:

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است گفت: رفتار مصرفی آب کشور باید تغییر کند.

ستار محمودی با بیان اینکه اگر نگاهی به اقلیم ایران بیندازیم می‌بینیم که حدود ۸۵ درصد مساحت کشور دارای اقلیم خشک است، گفت: با رشد جمعیت و صنعت، میزان مصرف آب از کنترل خارج شده است.

قائم مقام وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از حدود ۴ دهه پیش، میانگین بارش‌ها در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۴۰ میلیمتر، میانگین سالانه روان‌ آب‌ ها در کشور از ۸۶ میلیون مترمکعب به ۴۶ میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

محمودی ادامه داد: هیچ نظامی نمی‌تواند مردم را با فشار مجبور به مصرف بهینه آب کند و تنها راه این است که مردم خود دغدغه آب داشته باشند و لازمه این جوش و خروش همان فرهنگ‌ سازی است.

وی با بیان اینکه رفتار مصرفی آب ما باید تغییر کند و با شرایط تطبیق پیدا کند، اظهارداشت: یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام داد، فرهنگ‌ سازی و توجه به مسائل فرهنگی است. در چند دهه گذشته، درآمدهای ناشی از نفت موجب شده تا روند مصرف آب اینگونه بی رویه شود.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 413193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
    0 0
    مصرف بی رویه در کشاورزی، حفر چاه‌های عمیق، سدسازی فاجعه‌بار، شبکه‌ی فرسوده‌ی آب و فاضلاب، صدها هزار استخر در شمال شهرهای تهران و اصفهان و تبریز و مشهد و کرج و... آیا نمی‌توانید کنترل کنید؟
  • شعیب A1 ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
    0 1
    می آید. یا از عمق 1000 متر آب می جوشد و این دریاچه پر آب می شود یا با آمدن آب دریا بدون پمپاژ پر آب می شود یا کوه مرتفع 7000 متری سبب جذب ابرها و بارش می شود. در هر صورت با پر شدن این دریاچه زمینه مناسب برای ورود آب به دیگر چاله های دشت کویر و دشت لوط فراهم می شود.از این دریاچه دست ساز به اسانی می توان آب را به دیگر چاله ها پمپاژ کرد در نتیجه تبخیر آب افزایش یافته رطوبت هوا در مرکز کشور بالا می رود و در نتیجه آن خشکی هوا کم می شود و کوه دست ساز یا زاگرس و البرز بخار آب حاصل را جذب کرده سبب بارش خواهد شد. افزایش بارندگی برابر است با پر ابی و درمان خشکسالی برای همیشه. ضمن این که زمینه ورود توریست و تفریح و ماهی گیری و تاسیسات گردشگری و صنعتی هم فراهم می شود. به همین سادگی