ایسنا نوشت: رئیس شبکه هپاتیت ایران از وجود 186 هزار مبتلا به بیماری هپاتیت C در کشور خبر داد و گفت: اجرای برنامه‌هایی نظیر کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کشور منجر به این شده است تا شیوع هپاتیت C در کشور نسبت‌ به دنیا کاهش یابد.

سید موید علویان امروز در مراسم افتتاح چهارمین کنفرانس «هپاتیت C؛ از پیشگیری تا حذف و ریشه‌کنی» که در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، گفت: در معتادان تزریقی، در افراد پرخطر جنسی، انتقال خون و از طریق مادر به جنین بیماری هپاتیت C انتقال می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه شیوع هپاتیت C در ایران بسیار کم است، ادامه داد: یکی از دلایلی که این بیماری در کشورمان شیوع کمتری دارد، برنامه‌های کنترلی برای این بیماری بوده است.

علویان گفت: اجرای برنامه‌هایی نظیر کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کشور منجر به این شده است تا شیوع هپاتیت C در کشور نسبت‌ به دنیا کاهش یابد.

وی افزود: در طی 10 سال گذشته، بیش از 10 هزار نفر از مبتلایان به بیماری هپاتیت C در ایران درمان شده‌اند.

علویان راه‌اندازی کمپین‌های دانشجویی برای اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت‌به بیماری هپاتیت C را موثر دانست و تاکید کرد: این‌گونه کمپین‌ها باید در اماکن حساس و پرخطر راه‌اندازی شوند.

رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه بیان کرد: نباید به هپاتیت C نگرش تخصصی و فوق‌تخصصی داشت و باید پزشکان عمومی و خانواده را نیز درگیر این بیماری کرد؛ چرا که اگر به صورت تخصصی و فوق‌تخصصی به این بیماری بنگریم، حذف آن امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی همچنین به گران‌ بودن درمان هپاتیت C در دنیا اشاره و بیان کرد: با این وجود هزینه درمان این بیماری در ایران در حال حاضر در حدود 5 میلیون ریال است.

همچنین راحله میری، دبیر اجرایی چهارمین کنفرانس هپاتیت C، هدف از برگزاری این کنفرانس را مرور و یادآوری خطرات ناشی از ابتلا به این بیماری دانست و گفت: تشخیص به‌ موقع و درمان موثر این بیماری از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس است. حذف بیماری هپاتیت C گامی تاثیرگذار در جهت سلامت آحاد جامعه است.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی خراسان رضوی به‌عنوان سازمانی پیشرو در ارائه خدمات سلامت و بهداشتی مطرح است، ادامه داد: کنفرانس هپاتیت C از پیشگیری تا حذف و ریشه‌کنی، چهارمین کنفرانس با محوریت بیماری‌های هپاتیت است که توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حال برگزاری است.

این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: در کنفرانس هپاتیت C به دنبال حذف و ریشه‌کنی این بیماری با توجه به اهمیت این موضوع و درمان‌پذیری آن هستیم.

وی ادامه داد: معرفی دستاوردهای علمی جدید پژوهشگران حوزه هپاتیت و بیماری‌های کبدی و اطلاع‌رسانی سطوح مختلف جامعه پزشکی در مورد چگونگی مواجهه با بیماران مبتلا به هپاتیت C و ارجاع اصولی و ساماندهی‌شده بیماران به منظور برخورداری حداکثری از تسهیلات ارائه‌شده در زمینه تشخیص و درمان بیماران از دیگر اهداف این کنفرانس است.

میری بیان کرد: این کنفرانس علمی یک‌روزه برای پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، عفونی، پزشکی اجتماعی و فوق‌تخصص گوارش و کبد دارای امتیاز آموزش مداوم است. در این کنفرانس 155 پزشک حضور دارند که از این تعداد 83 نفر پزشک عمومی، 31 نفر متخصص داخلی و گوارش، 33 نفر متخصص عفونی و 8 نفر پزشک اجتماعی شرکت کرده‌اند.

وی گفت: این کنفرانس در بخش‌های اپیدمیولوژی، تشخیص و درمان عفونت HCV، عفونت HCV در گروه‌های خاص و برنامه‌های حذف و ریشه‌کنی هپاتیت C برگزار شد.

47235

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 718896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =