رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: «در افزایش عوارض خروج از کشور نیز نوعی بدسلیقگی اعمال شده و نشان خوبی برای فعالان اقتصادی نیست.»

به گزارش خبرآنلاین، مسعود خوانساری در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه دیدگاههای انتقادی اتاق و بخش خصوصی در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شده است،اظهارداشت:« از فعالان بخش خصوصی خواسته شد تا دیدگاههای خود را درباره تک تک موارد لایحه بودجه انتقال دهند تا نامه تکمیلی هم ارسال شود؛در نامه ارسالی به رئیس مجلس قید شد که هر سال بودجه ای که بسته می شود براساس بودجه مصوب سال قبل است به عنوان مثال در سال ۱۳۹۶ درآمدهای مصوب ۳۴۶ هزار میلیارد تومان بوده در صورتی که کل وصولی ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بوده یعنی ۶۳ درصد محقق نشده؛ بنابراین اولین اشکال غیرواقعی بودن بودجه است. »

او افزود: اولین اشکال وارده به لایحه بودجه سال ۹۷ غیرواقعی بودن آن بوده است؛بودجه پیش بینی شده به جای آنکه نسبت به عملکرد بودجه سال قبل باشد به نسبت بودجه مصوب سال قبل پیش بینی شده است این در حالی است که از بودجه ۳۴۶ هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده است.

به گفته وی در لایحه بودجه سال ۹۶ مبلغ ۱۷۳ هزار میلیارد مصوب شد در حالی که کل وصولی محقق شده در این بودجه ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

رئیس اتاق تهران تاکید کرد: واضح است که بودجه سال ۹۷ هم با کسری مواجه خواهد شد که در این باره با استقراض و یا کم کردن بودجه عمرانی ، این کسری را جبران خواهند کرد.

او با بیان اینکه کاهش حجم دولت در بودجه سال ۹۷ دومین نقد بخش خصوصی به لایحه بودجه سال آینده است،عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است سالانه ۱۵ درصد از حجم دولت کاهش یابد اما در بودجه جاری سال ۹۷ افزایش ۱۱ درصدی دیده می شود که در تناقض با کوچک شدن حجم دولت است.

خوانساری گفت: در سال ۹۶ نیز ۷۴ هزار میلیارد تومان استقراض از بازار سرمایه شامل اوراق مشارکت، صکوک و اوراق خزانه انجام شده و باید بگوییم اگر دولت بخواهد به این قسمت هم دست اندازی کند چیزی برای بخش خصوصی نخواهد ماند.

رئیس اتاق تهران سومین نقد به بودجه سال آینده را ناکارآمدی نظام بانکی و دیده نشدن راهکار حل دانست و خاطرنشان کرد: حدود ۴۵ درصد از تسهیلات اعطایی سیستم بانکی در سال گذشته عمدتا مربوط به تسهیلات مالی سررسید شده بود،به نظر می رسد بودجه ای که برای گردش نقدینگی جدید و سرمایه در گردش بانک ها بسیار محدود است و عملا در بودجه هم راهکاری برای سیستم بانکی دیده نشده است؛ از سوی دیگر، امسال باز فشار مالیاتی نسبت به مصوب سال ۹۶ در لایحه بودجه مشاهده می شود که اگر این اختصاص داده شود به قسمتی از مودیانی که مالیات نمی دهند خوب است؛ ولی اگر قرار باشد این مالیات از کسانی که به طور منظم مالیات پرداخت می کنند باز هم مشکلاتی را برای بخش تولید بوجود می آورد.

خوانساری به بودجه پروژه های عمرانی اشاره کرد و گفت: امسال مثل سال گذشته بودجه این بخش کاهش یافته و براساس گزارش های مرکز پژوهش های مجلس در ۱۹ سال گذشته بودجه جاری هر سال ۹۷ درصد به صورت متوسط پرداخت شده ولی در خصوص بودجه عمرانی حدود ۶۹ درصد محقق شده است.

وی ادامه داد: از کاهش نرخ سود بانکی که در شهریور ماه اتفاق افتاد، به نظر می آید که علائم آن در اقتصاد خودش را نشان می دهد که یکی از این آثار گرایش به سمت سرمایه گذاری در مسکن و دیگری بورس است که شاخص های بورس تغییر کرده است؛ البته امیدواریم قول بانک مرکزی در مورد کاهش مجدد سود سپرده ها و کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی و همچنین برخورد با موسسات مالی غیر مجاز ادامه یابد.

افزایش مالیات خوب است،اما...

او افزود: افزایش فشار مالیاتی در بودجه سال ۹۷ در مقایسه با سال ۹۶ نقد دیگر ماست،زیرا برای وصول این افزایش مالیاتی کارانه بسیاری خوبی نیز برای کارمندان سازمان مالیاتی درنظر گرفته شده است که اگر این فشار برای کسانی که مالیات نمی دهند اعمال و مالیات وصول شود بسیار خوب است.

خوانساری عنوان کرد: اما اگر برای کسانی که به طور منظم مالیات خود را پرداخت کنند فشاری اعمال شود این امر مشکل را برای فعالان اقتصادی بیشتر خواهد کرد.

 او با بیان اینکه بودجه عمرانی در لایحه بودجه سال ۹۷ کاهش یافته،یادآورشد: این در حالی است که در ۱۹ سال گذشته بودجه جاری هرساله ۹۷ درصد و بودجه عمرانی هرساله ۶۹ درصد پرداخت شده است.

رئیس اتاق تهران به ارز ۳۵۰۰ تومانی در بودجه اشاره کرد و گفت: نرخ ارز در لایحه بودجه ۳۵۰۰ تومان تعیین شده است در حالی که در بازار آزاد نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان است و مشخص نیست که با چه هدفی این نرخ تعیین شده است و اگر قرار است به سمت تک نرخی کردن ارز پیش رویم که ۷۰۰ تومان اختلاف هیچ نشانه ای برای تک نرخی کردن را نشان نمی دهد.

بدسلیقگی در عوارض خروج از کشور

خوانساری در ادامه این نشست همچنین گفت: در افزایش عوارض خروج از کشور نیز نوعی بدسلیقگی اعمال شده اینکه عوارض خارج از کشور برای بار اول ۲۰۰ هزار تومان ، بار دوم ۳۳۰ هزار تومان و بار سوم ۴۴۰ هزار تومان پیش بینی شده است، نشان خوبی برای فعالان اقتصادی نیست زیرا از ۹ میلیون سفری که در سال انجام می شود تعداد سفرهای تفریحی معلوم نیست و بسیاری از سفرها در حوزه کسب و کار است.

او افزود: روزانه حدود ۱۰۰ میلیون لیتر گازوئیل به قیمت لیتری ۳۰۰ تومان با مابه التفاوت ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان در کشور عرضه می‌شود که ارزش این یارانه پرداختی روزانه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در سال حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که با احتساب ۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه بنزین سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه از این دو محل پرداخت می شود این در حالی است که قیمت سوخت در ترکیه ۱۵ برابر ایران و قیمت حمل و نقل در این کشور یک و نیم برابر ایران است.

خوانساری درباره بدهی دولت به بخش خصوصی ، بهره برداری از طرح های نیمه تمام ، جذب فاینانس توسط بخش خصوصی و نحوه ضمانت توسط دولت ،نیز گفت:باید در این رابطه اهلیت در واگذاری شرکت ها و طرح ها در نظر گرفته شود.

رئیس اتاق تهران با اشاره به حذف ۳۰ میلیون نفر از دریافت کنندگان یارانه نقدی در لایحه بودجه سال ۹۷ نیز گفت: امیدواریم این موضوع اجرایی شود و بودجه آن براساس قانون به صنعت و تولید اختصاص یابد.

خودروهای بلاتکیف

 خوانساری همچنین در خصوص محدودیت ها برای واردات خودرو هم گفت: اکنون تعداد زیادی خودرو در گمرکات بلاتکلیف است و اقلام دیگری از جمله لاستیک و باتری و تعدادی از تجهیزات ثبت سفارش مرتبط با آن نیز، متوقف شده است؛ این در حالی است که تعرفه ها نباید بدون اطلاع قبلی تغییر کند.

او ادامه داد: ممنوع کردن واردات کالا خلاف قانون است و قانون مشخص کرده که فقط کالاهای غیر شرعی از جمله مشروبات الکلی و اسلحه و مهمات اجازه واردات ندارند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: بدون اطلاع قبلی، دولت از ثبت سفارش کالاها جلوگیری می‌کند و این موضوع، فعالان اقتصادی را دچار مشکل می‌کند؛ اگرچه باید به این نکته هم توجه داشت که بالا بردن ناگهانی تعرفه ها باعث ایجاد رانت برای افراد مطلع از این قضیه می شود.

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 736199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
    68 3
    خروجي را براي حجاج بگيريد كه پول ملت را در كشورهاي عربي خرج مي كنند.
  • هاشم IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
    38 0
    واقعا سر در نمیارم چرا دولت روحانی داره این کار رو با مردم میکنه. پازل مالیات، ارز، گمرک و یارانه و ... رو کنار هم بذارید طبقه ی متوسط ضعیف و طبقه ی ضعیف نابود خواهند شد.