همه اطلاعات خانه‌های خالی در دسترس نیست

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با تاکید بر فعالیت یکساله وزارت راه و شهرسازی در راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان از احتمال تولید و ارائه نسخه اولیه سامانه ملی املاک و اسکان تا پایان سال خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی چگنی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن ، درباره اجرایی‌شدن قانون مالیات بر خانه‌های خالی و اصلاحات احتمالی آن که چندی پیش از سوی معاون مسکن و ساختمان اعلام شد، گفت‌: در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات بر خانه‌های‌خالی نیز گنجانده شده است. بدین‌ترتيب قانون هم شامل مالیات بر اجاره و هم مالیات بر خانه‌های خالی است.

مدیرکل برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن ادامه داد: چنانچه يك واحد مسكوني به دلايلی خارج از اختیارات مالک خالی بماند، مشمول مالیات موضوع اين ماده نمی‌‌شود. اما چنانچه تعمداً به بازار اجاره عرضه نشود، پس از گذشت مدت زمان يكسال، مشمول مالیات به صورت تصاعدی خواهد شد.

چگنی با تاکید بر آنکه در قانون مالیات‌های ‌مستقیم، برای شناسایی خانه‌های‌خالی راهكار ارائه شده است، افزود: قانون مالیات بر خانه‌های خالی، پیش‌تر و قبل از سال ۱۳۸۰ نیز وجود داشت. اما از آنجاکه از یک سو از كارآمدی لازم برخوردار نبود و از سوی دیگر خانه‌های خالی نیز با شفافیت قابل شناسایی نبودند، در اصلاحیه قانون و در اسفندماه ۱۳۸۰ حذف شد. تا اينكه ديگر بار در اصلاحيه سال ۱۳۹۴ اين ماده قانوني با ترتيبات جديد احيا گرديد.

وی با اشاره به اینکه قانون مالیات بر خانه‌های‌خالی به مدت ۱۵ سال در کشور اجرا نمی‌شد، گفت: با وضع دوباره قانون مالیات بر خانه‌های خالی، این قانون دوباره قابلیت اجرا پیدا کرده است.

به گفته چگنی، ‌دستگاه‌های مخلتف درباره اجرای قانون مالیات بر خانه‌های‌خالی نظرات متفاوتي داشتند و اين موضوع با ضد و نقیض‌های فراوانی مواجه بود. وی گفت: با توجه به شرايط موجود كارآمدی اين ماده قانوني و اثر گذاري آن در ايجاد تحول در بازار محل ابهام است و به نظر نمي‌رسد اهداف مورد نظر با اجراي آن محقق شود.

مقام مسئول حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: زمانیکه قانون مالیات بر خانه‌های‌خالی وضع شد، ماده‌ای را نیز تصویب کردند که به وزارت راه و شهرسازی وظیفه‌ای محول شد تا سامانه‌ای را طراحی کند و از طریق آن سامانه، خانه‌های خالی شناسایی شوند. از آنجاکه این کار یک فعالیت فرابخشی و نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها بود، مراحل ابتدایی خود را طی می‌کند.

چگنی تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه شناسایی خانه‌های خالی فعالیتی فرار وزارتخانه‌ای و خارج از حیطه فعاليت‌ها و اختيارات یک وزارتخانه است. به همین دلیل نیز، انتظار می‌رود همه دستگاه‌ها، به ويژه سازمان های ثبت اسناد و املاك كشور و همچنين ثبت احوال کشور در راه‌اندازی سامانه، نهایت همکاری را داشته باشند.

وی ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاك كشور و ديگر دستگاه‌ها، همچون اداره پست (برای اعمال کدپستی اشخاص)، مرکز آمار ایران، شهرداری‌ها و دولت، بایستي در راه‌اندازی سامانه شناسایی خانه‌های خالی همكاري نموده و اطلاعات لازم را با شفافیت به اشتراك گذارند، این اطلاعات شامل اطلاعات افراد، املاک و رابطه اشخاص و املاک به صورت دیجیتال است. همچنین با توجه به آنکه اشخاص از طریق کد ملی و املاک (كد پستي، كد نوسازي و...)، شناسایی می شوند، باید پیوند بین آن دو نیز برقرار شود و همچنين محل سكونت اشخاص و ملك تحت تملك ايشان از طريق كدپستي تعيين شود.

وي خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی و مشخصا حوزه معاونت مسکن و ساختمان و مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات حدود يكسال است كه در راه‌اندازی سامانه شناسایی خانه‌های‌خالی در حال فعاليت هستند. در همین راستا، با تمامي دستگاه‌هاي مرتبط ارتباط برقرار شده و طي نشست‌هاي متعدد روند كار بررسي شده است، اما اجرايي شدن برنامه و جمع‌بندي نهايي مستلزم تكرار جلسات و حصول توافق است.

چگنی اظهار امیدواری کرد: امیدوارم تا پایان سال به جمع‌بندی برسیم و نسخه اوليه را ارائه نماييم. همچنین براساس پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود که توافقات اولیه در سمت و سويي قرار گيرد که بتوان اطلاعات لازم را از آن استخراج کرد.

وی با تاکید بر آنکه اطلاعات زیادی در حال حاضر در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل سامانه وجود ندارد، گفت: اطلاعات فراواني در اختيار دستگاه‌هاي مختلف دولتی و غیردولتی مختلف است که وزارت راه و شهرسازی به آن دسترسي ندارد. مهمترین اين اطلاعات در سازمان ثبت و اسناد کشور و بخش کاداستر قرار دارد که در حال انجام هماهنگی‌هاي لازم براي استفاده از آن در سامانه هستيم. لازم به توضيح است كه به نتیجه رسیدن اینکار فقط اطلاعات خانه‌های‌خالی را ارائه نمي‌نمايد، بلکه اطلاعات جامع دیگری را در حوزه مسکن در اختیار  قرار می‌دهد که می‌توان برای برنامه‌ریزی‌های مختلف حوزه مسکن از آن بهره گرفت.

چگنی ادامه داد: بخشي از اين اطلاعات مربوط به نوع مالکیت‌ها و سکونت‌ها است. به عنوان مثال چنانچه، فردی مالک بوده اما به هر دليل در جای دیگری ساکن است، هر دو نقش موجر و مستاجري وي قابل حصول است. اگر بتوانیم ارتباطات لازم بين دستگاه‌ها را برقرار کنیم، همه این اطلاعات از طریق راه‌اندازی این سامانه قابل دریافت است. ضمن آنکه اطلاعات خانه‌های خالی نیز از آن استخراج می‌شود.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 608496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام GB ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    24 4
    ساعت 12/20 نرخ ارز 3943تومان.
    • خسرو شاهی A1 ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      9 14
      به هر حال انچه مهم است این است که هر سیاستی در معادلات سیاسی و اقتصادی اعمال شود نمی تواند تاثیری در رونق یا افزایش قیمت بازار مسکن داشته باشد چون مردم توان مالی یا روزنه امیدی برای افزایش توان مالی خودشان ندارند بنابراین تولید کننده یا انبوه ساز یا فروشنده اگر بخواهد ذره ای افزایش قیمت به خاطر مسائل ارزی یا سیاسی ایجاد کند مثل تف سر بالا بر می گردد به خودش چون باز هم کسی توان خرید نخواهد داشت و رکود و ورشکستگی صنعت ساختمان و صنایع و مشاغل مرتبط با ان بیشتر می شود
    • بی نام GB ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      14 8
      فرض کنیم مسکن رشدی نخواهدداشت؟سپرده بانکی چی ؟اینکه پولمون روبخوابونیم دربانک که هرسال دربهترین حالت 18درصدسودبگیریم ودرمقابل 30درصدازارزش پولمون کم بشه خوبه یا پولمون روتبدیل ملک کنیم تادردوره های رونق بین چندسال به چندین برابر بفروشیم ؟
    • بی نام GB ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      9 2
      اقای خسروشاهی مولفه های اقتصاد کلان براساس توهمات ومنافع شخصی وارزوهای من وشماشکل نمیگیره؟ایکاش موقعی که سرپناهتون روتبدیل ریال کرده ودربانک سپرده می کردین وسرخوش ازسود واریزی سرماه بودین فکرکاهش روزانه ارزش پولتون درچنین روزهایی هم می بودین ؟ولی دیگه دیرشده واب رفته به جوی بازنخواهدگشت.
  • بی نام GB ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    8 20
    باسقوط قیمت دلار به 3000تومان منتطر مرگ تدریجی مسکن باشید.دلال مرد
  • بی نام A1 ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    8 11
    این خبر رو خوندین که رییس اتحادیه املاک میترسه خونه بخره......حالا دلیلش چیه؟؟؟؟؟؟چون خودش هم میدونه با وضعیت موجود مسکن تا دهسال اینده امیدی به ملک نیست.......حالا یه بارم که اینها سعی میکنند درست حرف بزنند ملت ای کیوشون پایینتر از این حرفهاست که منظور طرف رو بفهمند......
  • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    8 3
    خونه خالي خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    3 2
    مگه مي شه؟؟ مگه داريمم؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 3
    دروغه آقا باور نكنيد
  • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    12 2
    باورم نمي شه كه دولت ندونه چند تا خونه تو كشور هست.پس واسه چي هرسال سرشماري مي كنند؟؟
  • بی نام RO ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    7 4
    سرمايه گذاري روي ملك كار آسونيه ولي حداقل ٤ساله اين بازار مرده و روزهاي روشني هم در انتظارش نيست، بزودي پروژه هاي انبوه سازي بانكها ،براي تبديل به نقدينگي وارد عرضه زيرقيمت خواهد شد.
  • بی نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    1 1
    گفتن كوچه هاي خيسه دلا پاييزه
  • بی نام IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    1 1
    بي خيااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااال
    • بی نام IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      2 1
      بي خيال چي؟
  • بی نام IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    4 1
    صد ساله دارن مي گن هيشكي عمل نمي كنه
  • بی نام IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    10 3
    وقتی همین الان میشه رفت حساب 22درصد کوتاه مدت روزشمار در بانک دارای مجوز باز کرد و بی دغدغه سود گرفت چه دلیلی داره کسی بره آپارتمون بخره برای سرمایه گذاری؟ حساب یک ساله 25 درصد هم میشه باز کرد.
    • رضا GB ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      3 4
      حتما تومیزان خخخخخخخخخخخخ
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    11 6
    چرا اصرار داريد بگوييد مسكن سال اينده بالا خواهد رفت يا بازار مسكن رونق مي گيرد؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    10 5
    مي بينم كه دلالها بدجوری کفگیرشون به ته دیگ خورده
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    9 4
    مردم آگاه باشین. اینا دوباره میخوان پروژه خودروها را تو مسکن اجرا بکنند هیچ کس خرید نکنه کی درامد داره که بخواد خرید بکنه گرانی مسکن حداقل تا یک سال بعد از انتخابات ریاست جمهوری منتفیه
  • بی نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    6 4
    همه این تلاش ها بی فایده است.اصلا گیر کرده انگار
  • بی نام IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    10 3
    پارسال همین موقعها اینقدر الکی حو دادند تا بنده در بهمن ماه سرمایه بیزبون رو ریختم پای یه اپارتمان که بنگاهیه میگفت سال ۹۵قیمت ملک حسابی میکشه بالا و خودم ۳۰٪بالای قیمت خریدت برات میفروشم.......باور بفرمایید همش دروغ مخض بود
  • بی نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    5 4
    چند روزه همش دارن جو میدن که رفت بالا و نخری ضرر کردی
  • بی نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    5 5
    بعد از چهار سال رکود اونایی که ملک و مسکن دارن با این شرایط کنار اومدن هیچ موقع تو این شرایط که احتمال افزایش قیمت مسکن هست نمیا ن داراییشونو مفت بدن سال دیگه صد در صد قیمت مسکن بالا میره همین الان با افزایش قیمت دلار ارزش پول توی بانک ها 15درصد کاهش داشته احتمالا دولت با هیمن نرخ چهار هزار تومان دلار نرخ ارز و یکسان سازی کنه
    • بی نام A1 ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      10 6
      اتفاقا بعد چهارسال رکود تمام دلالها و بساز بفروشها به التماس افتادند تا سرمایه شون رو نجات بدند برند تو دلار و طلا .....................
  • بی نام IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    12 2
    با توجه به تحقیقات گسترده من درخصوص زمان مناسب جهت خرید مسکن به اطلاع می رسانم بهترین زمان برای خرید مسکن زمانی هست که پول تو جيبتون باشه. تا اکتشافات بعدی خداحافظتون.
  • بی نام IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    6 2
    برای سرمایه گزاری زمانی مناسبه که حباب قیمتی که به صورت کاذب ایجاد شده تخلیه شده باشه در حالی که هنوز حدود چهل درصد حباب داریم و هرکس خرید کنه دیر یا زود این حباب تخلیه میشود و متضرر میشود
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    9 2
    همه دارند التماس می کنند تا بتوانند پولشان را نقد کنند و با تخفیف هایی در حد سی درصد پاین تر از بازار قیمت می دهند
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    1 10
    قیمت مسکن به کف قیمتی رسیده و خریدار میتونه با کمی چانه زنی مسکن مورد نیازش رو در حال حاضر با قیمت مناسب تهیه کنه .
    • بی نام A1 ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
      8 2
      هنوز خیلی جا داره تا به کف برسه با این اوصاف ملک حالا حالاها بلند نمیشه.....‌‌‌...
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    3 1
    فازت چیه با کدوم پول؟
  • بی نام IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    6 4
    قیمت مسکن تا ده سال آینده سیر نزولی دارد تازمانی که قیمت مسکن با جیب مردم مطابقت پیدا کند
  • بی نام IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    6 1
    جوسازی افزایش قیمت از دهان دلالان سود جوی مسکن که یا سود دلالی می خورند ویا با سرمایه شان در بازار مسکن خرید وفروش می کنند
  • حسين IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    8 2
    بساز بفروش ها که امثال شما هستند می خواهند سود چند برابری کنند و قیمت مسکن را بالا بردند
  • علي A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۵
    1 7
    ملك خيلي گران مي شود
  • كسري A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۶
    1 0
    چنان همه ميگن بساز بفروشها هي قيمّت رو بالا ميبرند وكسي توجهي به عوارض بالآي شهرداري بابت تراكم و غيره قيمّت سرسام آور كلنگي هزينه سنگين دستمزد كارگري و تورم هر ساله در مصالح و هزينه هاي اداري نميكنه سازنده تو اين چند ساله ده درصد هم سود نميكنه در صورتيكه باعث اشتغال زايي هست. ولي كسي كه با سرمايه اش دلالي ميكنه يا پول ميذاره بأنك يا يك كلنگي قديم مفت خريده بدون هيچ زحمتي داره گران ميفروشه هيچ كار مثبتي نكرده يك كم واقع بين باشيد با همين ركود چقدر بيكاري زياد شد