ایسنا نوشت:

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خانواده قدرتمندترین کانون اثرگذاری، ساماندهی و نابسامانی اجتماع است، گفت: ثبات و بی‌ثباتی خانواده بر جامعه تأثیر می‌گذارد و در جوامعی که ارزش‌های خانواده متزلزل شده است، ارزش‌های اخلاقی نیز سقوط می‌کند.

دکتر سوسن باستانی در اولین کنگره ملی روانشناسی خانواده که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه خانواده و سلامت دو مبحث اصلی مورد پیگیری در این کنگره هستند، گفت: خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی و نخستین مکان زایش، پرورش و رویش انسان است.
او با بیان اینکه دو نوع رابطه در خانواده شامل رابطه میان زوجین و والدین و فرزندان وجود دارد، گفت: خانواده قدرتمندترین کانون اثرگذاری، ساماندهی و نابسامانی اجتماع است. ثبات و بی‌ثباتی خانواده بر جامعه تأثیر می‌گذارد و جوامعی که در آنها ارزش‌های خانواده متزلزل شده، ارزشهای اخلاقی در جامعه نیز سقوط می‌کند.

باستانی با تأکید بر اینکه خانواده و جامعه به یکدیگر وابسته‌اند و فرآیندهای اساسی اجتماعی بدون حضور خانواده شکل واقعی خود را پیدا نمی‌کند، گفت: صفات مختلفی همچون سازش، سلطه‌پذیری، فرمانبرداری و ... در خانواده ریشه دارد و این نکته‌ مورد تایید همه صاحب‌نظران است. ریشه صعود و سقوط بشر را در خانواده باید جست‌وجو کرد و این کانون مؤثرترین نهاد برای هر گونه تحول در بافت اجتماعی است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه بررسی سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی مورد تأکید این معاونت است، به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت روانی اشاره کرد و ادامه داد: هرگونه بیماری به ویژه از لحاظ روحی و روانی ثبات خانواده و سلامت اجتماعی را مختل می‌کند و جامعه باید بر شیوه‌های پیشگیری اهمیت ویژه‌ای دهد تا درمان.

او گفت: باید توجه داشته باشیم که در دنیای شبکه‌ای شده امروز از تغییرات داخل و خارج کشور نباید غافل بود و عواملی که فشارهای روحی و روانی را افزایش می‌دهد باید مورد مطالعه قرار گرفته و برای آنها برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری شود.

باستانی با تأکید بر اینکه مسائل زنان بدون توجه به مسائل مردان حل نمی‌شود، گفت: آمارها نشان می‌دهد افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است. خودکشی، خشونت و مسائل زناشویی از پیامدهای افسردگی زنان است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته این زنان، تمام خانواده‌های ایرانی را تشکیل نمی‌دهند.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه آموزش‌های پیش از ازدواج و در دوران کودکی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در معاونت اقدامات دولت‌های قبلی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است و طرح رحمت و مطلع مهر با هدف آموزش زوج‌های جوان در سه فاز آزمایش، مقدماتی و فراگیری ملی به اجرا درآمده است. در این راستا اقداماتی در حوزه آسیب‌شناسی و ضرورت اتخاذ سیاست آموزشی، روانشناسی، احکام و اخلاق انجام شد.

او گفت: همچنین این طرح‌ها در استان‌هایی که بیشترین آمار طلاق را داشته‌اند،‌ شامل تهران، البرز، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، خوزستان، خراسان رضوی و مازندران به اجرا درآمد.

باستانی گفت: این معاونت در راستای اقدامات آموزشی خود هدف اجرای پروژه خانواده سالم را دنبال می‌کند که در آن توجه به دوران‌های مختلف زندگی،‌ سلامت روانی، اجتماعی، جسمانی و حقوقی مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین ارزش‌های دینی، ملی و واقعیت‌های موجود در جامعه ایران در این برنامه‌ریزی موردنظر است. هدف اصلی ما در این سیاست‌گذاری‌ها هم‌افزایی برای دستیابی به مدل خانواده سالم ایرانی است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تشکیل 12 کارگروه در این معاونت بر اساس فعالیت‌های داوطلبانه، گفت: شورای پژوهشی معاونت امور زنان و خانواده از تحقیقات و پژوهش‌های حوزه زنان و خانواده استقبال می‌کند.

17231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 386290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام US ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
    37 5
    خب چرت افسرده نباشیم. به امید کدوم آینده؟ کدوم آزادی
  • بی نام A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
    26 1
    دلایلش رو چرا نمیگید؟
    • بی نام A1 ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۳
      15 2
      وقتی هنوز حتی ساده ترین تفریحات مثل تماشای مسابقه ورزشی، دوچرخه سواری و... را برای زنان ممنوع میکنند حتما میدانند که دارند زنان افسرده و نسل آینده ای بیمار برای ایرانیان رقم میزنند که خدا میداند تا چند نسل بعدی منقرض میشویم