همایون شجریان و محسن چاووشی در حالی برای دریافت جایزه باربد برگزیده شدند که هیچ کدام در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر حضور نداشتند. در بخش منتخبان موسیقی نواحی نیز رسول بخش زنگشاهی برای گرفتن جایزه‌اش با پای چوبی روی صحنه آمد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اختتامیه سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در حالی شامگاه جمعه اول بهمن با 45 دقیقه تاخیر در تالار وحدت آغاز شد که سایه حادثه ساختمان پلاسکو، سرنوشت همچنان نامعلوم آتش‌نشانان محبوس در آن و کمرنگ شدن لحظه به لحظه امید برای نجات جان‌شان بر سرش سنگینی می‌کرد.

از جمله مسئولین فرهنگیِ دولتی حاضر در این مراسم می‌توان به دکتر حسین فریدون به عنوان نماینده‌ای از سوی رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام احمد مازنی نماینده مجلس و رئیس کمیته فرهنگ و رسانه‌ی کمیسیون فرهنگی و علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.

مجری اختتامیه جشنواره سی‌و‌دوم عباس سجادی بود و این مراسم تحت تاثیر تلخی حادثه ساختمان پلاسکو، با تسلیت این فاجعه از سوی ستاد برگزاری آغاز شد.

نوربخش: بودجه اختتامیه جشنواره فیلم، برابر با کل بودجه ماست

حمیدرضا نوربخش مدیر سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور روی صحنه و یادی از درگذشت آیت‌اله هاشمی رفسنجانی در آغاز این رویداد موسیقایی و حادثه ساختمان پلاسکو در پایانِ آن، گفت: «جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر باید به نقطه‌ای برسد که هنرمندان با افتخار در آن حضور یابند نه این که از آن تبری جویند.»

او با اشاره به جایزه باربد ادامه داد: «یکی از ابزار تشویق هنرمندان برای حضور در این رویداد موسیقایی، داوری و جایزه است. جایزه باربد موجب می‌شود تا اهالی موسیقی احساس کنند کارشان در طول سال مورد رصد قرار می‌گیرد و در نتیجه در جهت ارتقای کیفیت آن خواهند کوشید.»

نوربخش در ادامه به کم شدن فاصله مبلغ حاصل از فروش بلیت انواع موسیقی اعم از نواحی، دستگاهی، بانوان و ارکسترال با موسیقی پاپ در طول دو سال ریاستش بر جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد و گفت: «یکی از موانع عمده‌ای که بر سر راه جشنواره موسیقی فجر وجود دارد کمبود بودجه است. عاملی که ما را ناگزیر به کوتاه آمدن از برخی اصول‌مان می‌کند. در وضعیتی که بودجه اختتامیه فیلم فجر، برابر با کل بودجه موسیقی فجر است ناگزیریم به عواملی برای درآمدزایی بیندیشیم.»

او با اشاره‌ای فهرست‌وار به مواردی که از توفیقات جشنواره نامیدشان گفت: «پایه‌گذاری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی و تبدیل نسل جوان از حاشیه جشنواره موسیقی فجر به متنِ جشنواره‌ای مستقل، پایه‌گذاری جایزه باربد از سال گذشته و اصلاح آیین‌نامه آن از امسال، توجه ویژه به موسیقی نواحی، تاکید بر پرهیز از تکرار حضور هنرمندانی که سال گذشته در جشنواره بودند و باز کردن عرصه برای هنرمندان جدید و پخش آنلاین کنسرت با همکاری سامانه کنسرت آنلاینِ حام از جمله مواردی است که باید به عنوان توفیقات جشنواره بر آن‌ها تاکید کرد.»

 حمیدرضا نوربخش ادامه داد: «از جمله تحولات محتوایی این دوره از جشنواره باید بر بازخوانی و اجرای آثار ماندرگار اوایل انقلاب تحت عنوانِ چاووش توسط گروه همنوازان سایه انگشت گذاشت.»

او در پایان گفت: « لازم می‌دانم در کسوت نماینده صنف و نه مدیر جشنواره به نکته‌ای مهم اشاره کنم. جشنواره موسیقی و اساسا هر نوع جشنواره و رویداد جمعی با موضوعی واحد، تابع رخدادها و اتفاقات هنری آن حوزه در طول سال است. چالش‌ها، موانع و مشکلات اهالی موسیقی که بیش از 30 سال است گریبانگیر آن‌هاست، در جشنواره موسیقی نیز خودنمایی می‌کند و یکی از موانع اصلی رشد و بالندگی هنرمندان این حوزه است.»

نوربخش بیان کرد: «تا زمانی که مسئولان و مدیران ارشد برای موسیقی و جریان هنری آن بستری مناسب توام با آرامش و امنیت شغلی ایجاد نکنند و تا زمانی که برخوردهای سلیقه‌ای و مخالفت با اجرای کنسرت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و موسیقایی برطرف نشود، نمی‌توان شاهد یک جشنواره با شکوه و بدون نقص بود. تا زمانی که اهالی موسیقی با روش‌های غیرفرهنگی و ممانعت‌های بی‌مورد دلسرد و بی‌انگیزه می‌شوند، نمی‌توان جشنواره‌ای جذاب به نمایش گذاشت؛ هر چند که هنرمندان با دلسوزی تمام از جان خویش مایه بگذارند.»

 وزیر ارشاد: حفظ حقوق و کرامت همه هنرمندان از اولویت‌هایم است

در ادامه، پیام سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط علی مرادخانی معاون امور هنری این وزارتخانه خوانده شد.

متن پیام به شرح زیر بود:

«بسم اله الرحمن الرحیم

مهمانان ارجمند آیین اختتامیه سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

شهادت مظلومانه عده‌ای از آتش‌نشانان قهرمان کشور و جان‌ باختن تعدادی از هموطنان عزیزمان در پی حادثه ناگوار فروریختن ساختمان تجاری پلاسکو، همه‌یمان را در غم و اندوهی عمیق فرو برد. با وجود برنامه‌ریزی قبلی برای حاضر شدن در جمع شما فرهیختگان، به منظور ابراز همدردی با داغدیدگان این حادثه توفیق حضور از این حقیر سلب شد.

جا دارد در ابتدای سخن از حضور و همراهی هوشمندانه اصحاب فرهنگ و جامعه هنری در مراسم بدرقه یار دیرین انقلاب و همراه همیشگی امام راحل و مقام معظم رهبری، آیت‌اله هاشمی رفسنجانی که آغاز این جشنواره را هم با تاخیر مواجه کرد، صمیمانه قدردانی کنم. از هنرمندان عزیزی هم که شب گذشته اجراهای خود را به روح بلند آتش‌نشانان قهرمان‌مان تقدیم کردند، تشکر می‌کنم.

سخن از موسیقی است؛ هنری فاخر، متعالی و ماندگار که ریشه در هویت تاریخی و تمدن این مرز و بوم دارد، زبان انتقال ارزش‌ها و فضایل اخلاقی و انسانی و جلوه‌ای ناب از هنر غنی این سرزمین که در ضمیر همه مردمان از زن و مرد، پیر و جوان، روستایی و شهری و با هر ذائقه و سلیقه‌ای وجود دارد.

موسیقی، زبان گفت‌وگوست و گفت‌وگو نیاز امروز جامعه ایرانی است. موسیقی زبان تعالی، نشاط، همگرایی و همدلی است و جامعه امروز نیازمند نشاط است. موسیقی تقویت حس همبستگی، کار گروهی و خرد جمعی است و جامعه امروز بیش از هر زمان به وحدت و انسجام نیاز دارد.

جامعه موسیقایی کشور هم به وحدت و همدلی نیاز دارد. برای برداشتن موانع و عبور از تنگناها نیازمند همدلی و مدارا هستیم. در سایه وفاق و اتحاد می‌توان بر مشکلات فائق آمد و به آینده امیدوار بود. امید فردای ما در گرو اتحاد امروز ماست. از این‌رو انتظار می‌رود جشنواره‌ها از جمله جشنواره موسیقی نماد آشتی و اتحاد و انسجام باشد که اگر چنین شد، آنگاه می‌توان به برداشتن گام‌های جدی برای رفع مشکلات اندیشید و می‌توان سایه تصدی‌گری دولتی را از سر اصحاب فرهنگ دور کرد و کار هنر را به اهل هنر سپرد.

اینجانب مصمم هستم تا در دوره مسئولیتم به تقویت نهادهای صنفی و کاهش تصدی‌گری دولتی در حد مقدور جامه عمل بپوشانم؛ همچنان که دفاع از کیان و ساحت مقدس فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانم. دفاع از کیان موسیقی، دفاع از هنر و هویت ملی ماست. هنر موسیقی نگاهبان آیین و سنت‌های ارزشمند این جامعه بوده است. این یک واقعیت غیرقابل کتمان است که هنر ایرانی درخشان‌ترین نقش را در ادوار تاریخی ایفا کرده است. بخش عمده‌ای از تاریخ و تمدن ما با هنر گره خورده است.

معماری و هنرهای تجسمی همچون خط و نقاشی جلوه‌هایی از هنر اسلامی و ایرانی است. همچنان که موسیقی آیینی، زبان حفظ سنت‌های اصیل و انتقال آن به نسل‌های بعد به شمار می‌آید و موسیقی نواحی، بازگوکننده آداب و رسوم و عنصر هویت‌بخش مناطق مختلف ایران ‌زمین شمرده می‌شود. امروز هم موسیقی می‌تواند و باید معرفت عمومی، تفکر، آگاهی و اندیشه را در جامعه ارتقا بخشد. موسیقی می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی یاری رساند. موسیقی می‌تواند تنوع و تکثر فرهنگی جامعه را عینیت ببخشد. در جامعه متنوع و متکثر فرهنگی، همه سلایق و ذائقه‌ها باید بتوانند در چارچوب شرع و قانون، به موسیقی مورد علاقه خود دسترسی داشته باشند. نباید با ایجاد محدودیت و تنگ‌نظری، نشاط را از جامعه سلب کنیم که اگر چنین شود، هزینه زیرزمینی‌شدن هنر و تاوان آن سهمگین خواهد بود. به این خاطر است که دفاع از هنر و حفظ حقوق و کرامت همه هنرمندان را از اولویت‌های خود می‌دانم.

اگر از ضرورت ثبات، آرامش و تعامل سخن می‌گویم، به هیچ وجه به معنای نادیده انگاشتن حقوق هنرمندان نیست. اگر از توسعه فضاهای موسیقی و افزایش بودجه این بخش سخن می‌گویم، نه از سر لطف یا منت، بلکه حق اولیه اصحاب فرهنگ و هنر است و همگان باید بپذیرند که ساحت هنر را پاس بدارند.

در پایان مراتب تقدیر و سپاسگزاری خود را از همه هنرمندان عزیزی که در طول برگزاری جشنواره با حضور و اجراهای زیبای خود، بر رونق این رویداد افزودند و نیز از مخاطبان فرهیخته به‌ویژه جوانان و علاقه‌مندانی که پای این اجراها نشستند و شور و شعفی مضاعف بدان بخشیدند، ابراز می‌کنم و به دست‌اندرکاران این جشنواره که با تلاش شبانه‌روزی در برگزاری موفق آن کوشیدند، خدا قوت و خسته نباشید می‌گویم.

به منتخبان این جشنواره هم صمیمانه تبریک می‌گویم و آرزو می‌کنم هنر آن‌ها ماندگار باشد و در خدمت مردم و ارزش‌های والای انسانی قرار گیرد.

امیدوارم پایان این جشنواره نقطه آغازی برای گفت‌وگو، وحدت و همدلی بیشتر و برداشتن گام‌هایی موثر برای ارتقای وضعیت موسیقی کشور و طنین آن در جهان امروز باشد که به گفته حافظ شیرین سخن:

حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت

آری به اتفاق، جهان می‌توان گرفت»

داوران جایزه باربد

باربد نام جایزه‌ای است که حمیدرضا نوربخش سال گذشته در سی‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر و در پی حذف بخش رقابتی این رویداد موسیقایی ایجاد کرد.

برای اهدای این جایزه آثار همه هنرمندانی که در فاصله مهر سال گذشته تا مهر سال جاری اقدام به انتشار آلبوم کرده‌اند مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، داوران بخش تلفیقی؛ میلاد درخشانی، آرین کشیشی و همایون نصیری، داوران بخش ایرانی دستگاهی؛ بهداد بابایی، داریوش پیرنیاکان، مظفر شفیعی و محمدعلی کیانی‌نژاد، داوران بخش پاپ؛ محمدرضا چراغعلی، بابک ریاحی‌پور، فریدون شهبازیان، پویا نیکپور و افشین یداللهی، داوران بخش کلاسیک؛ وارطان ساهاکیان، تقی ضرابی، سیاوش ظهیرالدینی و جاوید مجلسی، داوران بخش ایرانی معاصر؛ بهداد بابایی، سیامک جهانگیری، حسین رضایی‌نیا، مهیار طریحی و ارسلان کامکار بودند.

نامزدها و برگزیدگان جایزه باربد

جایزه باربد در 11 گرایش خوانندگی موسیقی پاپ، آهنگسازی موسیقی پاپ باکلام، آهنگسازی موسیقی پاپ بی‌کلام، آهنگسازی موسیقی کلاسیک، آهنگسازی موسیقی تلفیقی، آهنگسازی موسیقی دستگاهی بی‌کلام، آهنگسازی موسیقی دستگاهی باکلام، خوانندگی موسیقی دستگاهی، آهنگسازی موسیقی ایرانی بی‌کلام، آهنگسازی موسیقی ایرانی باکلام و خوانندگی موسیقی ایرانی برگزار شد. اسامی نامزدها و برگزیدگان به شرح زیر است؛

خوانندگی موسیقی پاپ

نامزدها؛ کاوه یغمایی برای آلبوم «منشور»، محسن چاووشی برای آلبوم «امیر بی‌گزند»، امیر داداش‌زاده برای آلبوم «سلطان»، اشکان ماهری برای آلبوم «پرگار» و گروه مون‌هد برای آلبوم «افق رویداد»

برگزیده؛ محسن چاووشی برای آلبوم «امیر بی‌گزند»

محسن چاووشی در این مراسم حضور نداشت و نماینده او برای دریافت جایزه روی صحنه آمد. عباس سجادی مجری برنامه گفت: «امیدوارم محسن چاووشی عزیز که بسیار با اخلاق هم هست بیشتر از خودش رونمایی کند.»

آهنگسازی موسیقی پاپ باکلام

نامزدها؛ محسن چاووشی برای آلبوم «امیر بی‌گزند»، امیر داداش‌زاده برای آلبوم «سلطان»، اشکان ماهری برای آلبوم  «پرگار»، کاوه یغمایی برای آلبوم «منشور» و رضا آریایی برای آلبوم «خط پا» 

برگزیده؛ اشکان ماهری برای آلبوم «پرگار»

تقدیرشده؛ کاوه یغمایی برای آلبوم «منشور»

آهنگسازی موسیقی پاپ بی‌کلام

نامزدها؛ پویان جوان برای آلبوم «یک بعدازظهر پیانویی»، احمد میرمعصومی برای آلبوم «نجوای شبانه»، مهبد شفیع‌نژاد برای آلبوم «سکوت آبی»، پیروز بشردوست برای آلبوم «جانان» و آرش بهزادی برای آلبوم «با چشمان بسته»

برگزیده؛ مهبد شفیع‌نژاد برای آلبوم «سکوت آبی»

تقدیرشده؛ آزاده مهدوی‌آزاد برای آلبوم «شانزه‌لیزه»   

آهنگسازی موسیقی کلاسیک

نامزدها؛ احمد پژمان برای آلبوم «دیورتیمنتو»، پیمان سلطانی برای آلبوم «گفت‌و‌شنید»، هوشنگ کامکار برای آلبوم «باغ‌های پژمان»، پویا باباعلی برای آلبوم «سفر به خویشتن» و علیرضا مشایخی برای آلبوم «گرند کنسرتو»

برگزیدگان؛ پیمان سلطانی برای آلبوم «گفت‌و‌شنید» و علیرضا مشایخی برای آلبوم «گرند کنسرتو»

تقدیرشدگان؛ علی جعفری برای نوازندگی ویلن در آلبوم «سفر به خویشتن» و یاسمن مشهوری برای نوازندگی ریکوردر در آلبوم «3831»

آهنگسازی موسیقی تلفیقی

نامزدها؛ امیر دارابی برای آلبوم «برای دستان تنها»، گروه دال برای آلبوم «گذر اردیبهشت»، زکریا یوسفی برای آلبوم «پیدای ناپیدا»، حمزه یگانه برای آلبوم «کاهگل» و رامین بهنا برای آلبوم «بهنا»

برگزیده؛ حمزه یگانه برای آلبوم «کاهگل»

تقدیرشده؛ شایان شکرآبی سرپرست گروه دال برای آلبوم «گذر اردیبهشت»

آهنگسازی موسیقی دستگاهی بی‌کلام

نامزدها؛ فردین کریم‌خاوری برای آلبوم «طره گیسو»، بهاره فیاضی برای آلبوم «روشنا»، عیسی غفاری برای آلبوم «ردیف نو»، آزاده احمدی برای آلبوم «تا برویند شوق‌ها» و بهزاد رواقی برای آلبوم «درنگ»

برگزیده؛ بهزاد رواقی برای آلبوم «درنگ»

تقدیرشده؛ بهاره فیاضی برای آلبوم «روشنا»

آهنگسازی موسیقی دستگاهی باکلام

نامزدها؛ مهدی حاج قاسمی برای آلبوم «اجاق سرد»، نوید دهقان برای آلبوم «از جان و از دل»، احسان ذبیحی‌فر برای آلبوم «ابرو کمان»، صادق موسوی برای آلبوم «لب‌خوانی» و مهدی پناهی برای آلبوم «گل بایوم»

برگزیده؛ نوید دهقان برای آلبوم «از جان و از دل»

خوانندگی موسیقی دستگاهی  

نامزدها؛ علی خدایی برای آلبوم «رندانه»، وحید تاج برای آلبوم «اجاق سرد»، مهدی شهسوار برای آلبوم «بیات ترک»، سالار عقیلی برای آلبوم «از جان و از دل» و محمد معتمدی برای آلبوم «ابرو کمان»

برگزیده؛ مهدی شهسوار برای آلبوم «بیات ترک»

تقدیرشده؛ سیدرضا طباطبایی برای آلبوم «اوجی در آواز مکتب اصفهان»

محمد معتمدی اعلام کرده بود به دلیل آن که صاحبان آلبوم «ابرو کمان»، با وجود اعلام کتبی و مکرر او به مسئولان و رسانه‌های جمعی مبنی بر عدم رضایتش نسبت به انتشار این آلبوم، آن را منتشر کردند و نظر به این که هنرمند تنها هنگامی با اثر خود احساس نزدیکی می‌کند که به تمامی از آن رضایت داشته باشد، نه این که به مثابه کالایی بی‌اذن صاحب اثر، روانه بازارش کرده باشند، تمایلی به حضور در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر برای نامزدی این آلبوم مورد مناقشه ندارد.

آهنگسازی موسیقی ایرانی بی‌کلام

نامزدها؛ شهرام غلامی برای آلبوم «دایره‌ها»، حمید قنبری برای آلبوم «در دام ریتم»، شروین مهاجر برای آلبوم «کهن کمان»، فراز کاویانی برای آلبوم «هبوط» و نیما دلنوازی برای آلبوم از «ری تا تیسفون»

برگزیده؛ شروین مهاجر برای «کهن کمان»

آهنگسازی موسیقی ایرانی با کلام

نامزدها؛ فردین خلعتبری برای آلبوم «من عاشق چشمت شدم»، پیمان سلطانی برای آلبوم «عاشق می‌شویم»، مهیار علیزاده برای آلبوم «دخت پری‌وار»، سهراب پورناظری برای آلبوم «خداوندان اسرار» و مجید درخشانی برای آلبوم «خروش»

برگزیده؛ مهیار علیزاده برای آلبوم «دخت پری‌وار»

خوانندگی موسیقی ایرانی

نامزدها؛ علیرضا قربانی برای آلبوم «من عاشق چشمت شدم»، سالار عقیلی برای آلبوم «عاشق می‌شویم»، همایون شجریان برای آلبوم «خداوندان اسرار»، علیرضا قربانی برای آلبوم «دخت پری‌وار» و پوریا اخواص برای آلبوم «سایه‌های مست»

برگزیدگان؛ همایون شجریان برای «خداوندان اسرار» و علیرضا قربانی برای «من عاشق چشمت شدم»

این دو هنرمند در مراسم حضور نداشتند و عباس سجادی مجری برنامه اعلام کرد همایون شجریان در ساری کنسرت دارد و علیرضا قربانی به‌دلیل مراسم هفتم درگذشت مادر همسرش در اختتامیه شرکت نکرده است.

او همچنین از محمدرضا شجریان به‌عنوان پهلوان آواز ایران و پدر معنوی موسیقی آوازی یاد و برای او آرزوی سلامتی کرد.

بهترین ناشر

«آوای خورشید»، «پرده هنر موسیقی»، «پردیس معاصر موسیقی»، «نقطه تعریف» و «هرمس»

برگزیده؛ رامین صدیقی مدیر نشر «هرمس»

همچنین گروه «رستاک» جایزه بهترین طراحی لباس را از سوی کارگروه مد و لباس معاونت هنری دریافت کرد.

منتخبان موسیقی نواحی

منتخبان بخش موسیقی نواحی جایزه خود را از حسین فریدون، حجت‌الاسلام مازنی، علی مرادخانی و حمیدرضا نوربخش دریافت کردند. منتخبان این بخش عبارت بودند از سیدجلال محمدیان و رسول بخش زنگشاهی.

زنگشاهی در حالی روی صحنه آمد که فرزندش برای راه رفتن کمکش می‌کرد و یکی از پاهایش چوبی بود. او یکی از پاهایش را بر اثر بیماری دیابت از دست داده و هنوز موفق به خرید پای مصنوعی نشده است.

منتخبان رسانه

در این بخش از سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر مینا آتشی از خبرگزاری «هنرآنلاین»، ندا رادمهر از رادیو «فرهنگ»، علیرضا سعیدی از «خبرگزاری مهر»، حسین سلیمی از «خبرگزاری فارس» و  یاسر یگانه از «خبرگزاری تسنیم» به‌عنوان خبرنگاران برتر معرفی شدند.

در بخش رسانه برتر نیز با تشکر از روزنامه «هنرمند»، صفحه موسیقی روزنامه «ایران» برگزیده شد و برنامه رادیویی «نیستان» (رادیو فرهنگ) نیز، عنوان برنامه برگزیده شنیداری را گرفت.  

همچنین با تقدیر از سایت «موسیقی فارس»، سایت «موسیقی ما» در حوزه فضای مجازی برگزیده شد. از بین خبرگزاری‌های فعال نیز با تشکر از خبرگزاری «ایلنا»، خبرگزاری «مهر» به عنوان برگزیده اعلام شد.

نقطه پایان اختتامیه سی‌ودومین جشنواره موسیقی فجر، اجرای ارکستر ملی به رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی علیرضا افتخاری بود. در این بخش، قطعه «آوار» به‌دلیل وقوع حادثه ساختمان پلاسکو و چند قطعه به خوانندگی علیرضا افتخاری اجرا شد. عباس سجادی پیش از آغاز اجرا با اشاره به این ‌که فرهاد فخرالدینی پایه‌گذار ارکستر ملی بوده است، از تلاش‌های او برای این ارکستر تشکر شد.

در پایان نیز حکم مدیر سی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر برای بار سوم توسط علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد به نام حمیدرضا نوربخش زده شد تا سی‌و‌دومین دوره این رویداد موسیقایی مابین مرگ آیت‌اله هاشمی رفسنجانی و ابعاد هنوز نامشخص فاجعه ساختمان پلاسکو پایان یابد.

57242

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 625915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • برسشگر IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
    11 0
    اون از آتش نشان ها و این هم از یک هنرمند موسیقی که پول ندارد پای مصنوعی بخرد. سرمایه این کشور کجا هزینه می شود؟؟؟
  • غیوری IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
    10 0
    آخرین استادان موسیقی نواحی را دریابید
  • یوسف مرادی A1 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
    11 0
    سلام. استاد زنگشاهی برای خرید پای مصنوعی که خیلی وقته آماده شده لنگ 4 میلیون تومان میباشد. آقایون مسئول...