یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: اگر قالیباف انصراف نمی‌داد، مجموع رای او و رییسی می‌توانست نتیجه بهتری برای اصولگرایان داشته باشد. چون با انصراف قالیباف بخشی از آرای او به سبد آرای روحانی رفت.

ناصر ایمانی، تحلیلگر اصولگرا در گفت و گو با خبرآنلاین با بیان اینکه میزان مشارکت مردم در انتخابات امسال نسبت به انتخابات سال 92 تغییری نکرده است، گفت: بنابر آمارهای وزارت کشور در هر دو انتخابات گذشته ریاست جمهوری، میزان مشارکت 72 درصد بوده است که البته مشارکت بالایی است.

او با بیان اینکه آرای روحانی در این انتخابات 5 تا 6 درصد بیشتر شد، ادامه داد: این انتخابات، انتخابات میان دوره ای و البته رقابتی ترین انتخابات میان دوره ای ما محسوب می شد. البته در سال 88 هم این رقابت بود اما به خاطر مسائلی که قبل و بعد از آن به وجود آمد، نمی شود چندان به آن اعتنا کرد. ولی این انتخابات اولین انتخابات جدی میان دوره ای بعد از انقلاب بوده است.

ایمانی بابیان اینکه کسانی که در مقابل رییس جمهور مستقر نامزد می شوند می دانند که چه کار سختی پیش رو دارند، ادامه داد: چون معمولا مردم در انتخابات های گذشته نسبت به رییس جمهور مستقر نظر مثبت نشان داده اند و بسیاری از مردم اعتقاد دارند که 4 سال برای اجرای برنامه های یک رییس جمهور زمان کمی است، باید اجازه دهیم تا رییس جمهور بتواند در 4 سال آینده ریاست جمهوری برنامه هایش را اجرا کند. اگر در همین انتخابات هم با مردمی که گرایش بندی‌های سیاسی نداشتند صحبت می‌کردید می‌دیدید که عمده مردم نظرشان بر ادامه دولت به خاطر برنامه های اجرا نشده آن بود. این تفکر باعث می شود که رقابت با رییس جمهور مستقر سخت تر شود و در این دوره هم رقبای روحانی کار سخت تری را نسبت به رقبای او در سال 92 داشتند.

روحانی هم شعارهای پوپولیستی داد

او ادامه داد: نمی شود گفت هرگاه اصلاح طلبان رای بیاورند مردم عاقل شده اند و هرگاه مثل انتخابات سال 84 و88 مردم به اصلاح طلبان رای ندهند نشان دهنده عقب ماندگی سیاسی مردم است. حتی اینکه گفته می شود فقط رقیبان روحانی در تبلیغات شعارهای پوپولیستی داده اند، درست نیست. در همین انتخابات حسن روحانی هم شعارهای پوپولیستی داد و حتی این شعارها از شعارهای رقبا بیشتر بود. روحانی درحالی در سخنرانی‌هایش از ایجاد یک میلیون شغل گفت که دقیقا همین شعارهای ایجاد شغل از سوی رقبای او مورد نقد قرار گرفته بود. روحانی در سخنرانی هایش تایید کرد که یارانه دهک های پایین جامعه را به سه برابر افزایش می دهیم و این همان حرف هایی بود که کاندیداهای دیگر مطرح کردند که مورد انتقاد شدید اقتصاددانان و دولتی ها قرار گرفت. ایجاد یک تعداد مشخصی از شغل که در برنامه ششم توسعه آمده است و دولت موظف به ایجاد این تعداد شغل است و هر دولتی که سرکار می امد موظف بود که این تعداد شغل را ایجاد کند که اگر نکند کوتاهی کرده است. بنابراین من نمی خواهم بگویم که کاندیداها شعارهای پوپولیستی ندادند اما می گویم که یک طرف را متهم به دادن اینگونه شعارها نکنیم.

جمنا یک گام به جلو بود

ایمانی در مورد تشکل جمنا و ساز و کارهایش در این انتخابات گفت: تشکیل یک تشکل جناحی دلیل بر این نیست که حتما کاندیدای آن تشکل برنده از میدان بیرون بیاید. جمنا هم از این قاعده استثنا نیست. ما در گذشته هم در سال 84 این موضوع را در انتخابات آن سال دیدیم. بنابراین دلیل شکست اصولگرایان در انتخابات امسال هم عدم وحدت نبود. نمی توانیم بگوییم که چون یک تشکل سیاسی نتوانسته کاندیدای خودش را رییس جمهور کند، بنابراین شکست خورده است و این تشکل باید از صحنه سیاسی کشور حذف شود.

او ادامه داد: سازوکار جمنا با همه نواقصی که داشت یک گام به جلو بود. اعضای این تشکل سیاسی ملاحظات خوبی هم درباره کاندیداهایی که داشتند انجام دادند و درنهایت به دو کاندید رسیدند. این دو کاندید هم بدون تردید نواقصی در جریان تبلیغاتی خود و مناظره ها داشتند.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه یک نظر این است که شاید بهتر بود قالیباف انصراف نمی داد و این حرکت، حرکت ناصحیحی بود که فقط رئیسی در انتخابات بماند، گفت: یکی از دلایل این نظریه این است که با کنار رفتن قالیباف آقایان روحانی و جهانگیری توانستند به خوبی فضا را دو قطبی کنند و اصلاح طلبان نقشه خود را به خوبی پیش بردند. آن ها در حالی می توانند از رای آوری خودشان مطمئن باشند که فضا را دو قطبی یا به اصطلاح سیاه و سفید یا دیو و دلبری کنند. این راه فقط می توانست آرای خاکستری جامعه را به صحنه بیاورد.

آرای قالیباف به سبد رای روحانی رفت

او ادامه داد: سال 88 احمدی نژاد این رویه اصلاح طلبان را پیش گرفت و برای اینکه بتواند رقیب را شکست بدهد توانست فضا را دوقطبی کند و البته این کار برای او نتیجه آور هم و در آخر برنده شد. امسال هم این پروژه از سوی اصلاح طلبان پیگیری شد. آن ها سعی داشتند در این فضای دو قطبی اینگونه القا کنند که اگر ما بر سر کار باشیم آزادی هست، ارتباط با خارج از کشور وجود دارد، جنگ نیست، صلح و امنیت و همه چیز خواهد بود. ولی اگر طرف مقابل رای بیاورد با توجه به جبهه و جناحش و سوابق گذشته رییسی، خفقان و جنگ و فقر و عدم سرمایه گذاری خارجی و اعدام در کشور خواهد بود. بنابراین من معتقدم اگر قالیباف انصراف نمی داد، مجموع رای او و رییسی می توانست نتیجه بهتری برای اصولگرایان داشته باشد. چون با انصراف قالیباف بخشی از آرای او به سبد آرای روحانی رفت. دوم اینکه تنها ماندن رییسی در صحنه این امکان را برای اصلاح طلبان به وجود آورد که فضا را دوقطبی کرده و فضا را احساساتی کنند.اما با تمام این اقدامات 6 درصد به رای روحانی اضافه شد و او رای شگفت آوری نداشت.

رییسی به مرجعی برای اصولگرایان تبدیل شده است

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: در این انتخابات چهره ابراهیم رییسی شناخته شد. یکی از مشکلات اصولگرایان هم این بود که بسیاری از مردم چهره رییسی را نمی شناختند. از طرف دیگر رییسی در این انتخابات در یک جایگاه سیاسی بالایی قرار گرفت و آرای نسبتا خوبی را هم به دست آورد. اما من تصور نمی کنم که رییسی به دلیل جایگاهش در تولیت آستان قدس رضوی  علاقه ای به ادامه فعالیت های سیاسی-جناحی داشته باشد. اما این موضوع دیگر قابل تردید نیست که او از زمان انتخابات تبدیل به مرجعی برای اصولگرایان شده است.

29219

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 669117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    121 3
    کاش جناب قالیباف بود تا ببینید چقدر رای میورد . کارنامه قالیباف در مقیاس کوچک طی دوازده سال شهرداری تهران مشخصه . مردم به امید و ارامش و صلح رای دادن
    • بی نام IR ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
      84 2
      قالیباف برای همیشه از سیاست محو شد
  • ناشناس IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    57 0
    الکی میگه
    • بی نام IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
      47 0
      قالیباف اشتبه نکرد اصولگراها دورش زدن
  • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    اصلا روحانی رای نیاورد لابد
    • مهربان توسی CZ ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
      31 0
      متاسفانه برخی در بین بزرگان اصولگرا و دوستانشان هنوز اصلاححات امید و اعتدال را باور ندارند و نمیخواهند تغییر رویه و نگرش نسبت به محبوبیت اصلاحات بدهند کاش همه چشم بینا و گوش شنوا داشتیم
  • بی نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    اصلا حالت خوب نیست لابد
  • بی نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    42 2
    جناب ایمانی بسیار یکجانبه تحلیل می کنند . من هر روز تحلیل های ایشان را در الف می خوانم ولی حرف هایشان خیلی از واقعیت بدور است. آنچیز که مشخص است اینست که اصولگرایان و بزرگان و تحلیلگرانشان هیچ شناختی از ذهنیت اکثریت جامعه ندارند. این 16 میلیون رای را هم با فریبکاری آدمهای غافل بدست آوردند و رای حزبی واقعیشان به 10 میلیون نمیرسد. درصورتیکه این 24 میلیون روحانی 15 میلیون نفری که صندوق ها را تحریم کردند همگی نگرشی علیه اصولگرایان دارند و شاید اصولگرایان یک پنجم جمعیت جامعه را در برنگیرند و چون فقط در نماز جمعه و مهدیه ها و مساجد رفت و آمد میکنند و در این مکان ها اصولا فقط افراد هم عقاید با خود را می بینند پیش خود فکر میکنند که تمام جامعه از اصولگرایان پر شده است
  • بی نام A1 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    106 9
    شما که بین اصولگرایان هم مقبولیت نداری که به تحلیل هایت اهمیت دهند نمی خواد اصلاح طلبان را تحلیل کنی. برو یک ذره بیشتر درس بخوان.
  • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    32 1
    مقاومت شما در برابر رای مردم ولی شگفت آوره
  • بی نام IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    22 0
    مقاومت شما در برابر رای مردم ولی شگفت آوره
  • بی نام A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    24 1
    اینها شدیدا خودشان را به خواب زده اند
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    28 0
    اگر یک درصد هم فکر کنی که طرفداران قالیباف به روحانی رای داده اند باید به سواد سیاسیت شک کرد اگر قالیباف انصراف نمیداد ۱۶ میلیون رای بین قالیباف و اقای رییسی تقسیم میشد و اوضاع شما بدتر از این میشد
  • بی نام A1 ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    2 19
    این انتخابات باخت بزرگ برا ملت بود پ
  • بی نام A1 ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    17 0
    كاش ميشد به بعضي خبرها صفر ستاره داد اين يه ستاره هم زيادشه
    • بی نام IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
      16 0
      قالیباف خودشو سوزوند
  • علی A1 ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    19 0
    لطفا با این تحلیل اصلح انست که بروید کشکتان را بسابید
    • بی نام IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
      10 0
      لایک
  • بی نام A1 ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    32 0
    اصولگرايان انچنان شكست سختى خورده اند كه به هذيان گويى افتادن
  • بدون نام ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    25 1
    رای روحانی اصلا شگفت اور نبود. او می بایست بالای ۲۸ میلیون رای میاورد لیکن بخاطر شعارهای پوپولیستی رییسی و قالیباف ۴ میلیون کمتر آورد . از طرفی بخش عمده این تحلیل رو هم قبول دارم انصافا اما آقای تحلیلگر واقعا چرا قالیباف کنار رفت! چرا کسی جلوسو نگرفت دیگه بدتر تز دوره قبل که نمیشد . میشد،
  • بی نام US ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۴
    40 0
    به اعضاي جمنا و اعضاي ستاد رييسي مراجعه كنيد و ببيند دليل واقعي وحشت مردم از شما