ایسنا نوشت: در حالی که حدود ۱۶ سال از ورود نیروهای آمریکایی به افغانستان می‌گذرد شرکت امنیتی "بلک واتر" بار دیگر طرح افغانستان خود را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، درحالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال استراتژی جدید در افغانستان است، اریک پرینس، بنیانگذار شرکت خصوصی امنیتی بلک واتر طرح خود درباره افغانستان را مطرح کرد.

براساس طرح ارائه شده از سوی پرینس حدود ۵۵۰۰ پیمانکار نظامی جایگزین سربازان آمریکایی و نیروهای ویژه می‌شوند که آموزش سربازان افغانستان و همچنین کمک به مبارزه علیه طالبان را برعهده خواهند داشت.

همچنین ۹۰ جنگنده نیز از این نیروها پشتیبانی خواهند کرد. سالانه هزینه تمام این نیروها کمتر از ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود.

پرینس برای اولین بار این طرح خود را در مقاله‌ای در روزنامه وال استریت ژورنال در ماه مه مطرح کرد.

در همین راستا پرینس با مقامات آمریکایی دیدار کرده و همچنین مصاحبه‌های تلویزیونی برای تشریح برنامه مورد نظرش انجام داده است.

ترامپ پس از عهده گیری ریاست جمهوری در ماه ژانویه دستور داد که یک بازنگری استراتژیک درباره وضعیت نیروهای آمریکایی در افغانستان اجرا شود.

نزدیک به ۸۴۰۰ سرباز آمریکایی و ۵۰۰۰ نیروی ناتو در افغانستان به نیروهای امنیتی این کشور در مبارزه با طالبان کمک می‌کنند.

در همین راستا ترامپ روز پنجشنبه اعلام کرد، وی در آینده بسیار نزدیک تصمیم خود را درباره حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان اعلام خواهد کرد.

با این حال طرح مطرح شده از سوی شرکت امنیتی خصوصی پرینس با منتقدانی روبروست.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا به روزنامه واشنگتن درباره طرح اعلام کرد: من به ژنرال‌های خودمان اعتماد دارم و درباره تامین امنیت ملی توسط پیمانکاران اطمینانی ندارم.

همچنین سین مک فیت، یک پیمانکار پیشین در آفریقا و نویسنده کتابی درباره صنعت امنیت خصوصی، پیشنهاد پرینس را بسیار خطرناک و احمقانه اعلام کرد.


ابتکارعمل مک‌کین درباره افغانستان

رئیس کمیته خدمات مسلحانه سنا که از فقدان استراتژی جنگی کاخ سفید در رابطه با افغانستان مایوس شده برنامه خود را برای پیروزی در طولانی‌ترین جنگ آمریکا مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه و رئیس کمیته خدمات مسلحانه سنا در بیانیه‌ای گفت: ما باید با واقعیت روبه‌رو شویم. ما در حال شکست در افغانستان هستیم و اگر می‌خواهیم بازی را به نفع خود تغییر دهیم زمان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

این پیشنهاد بیشتر شبیه بیانیه‌ای برای نحوه پیروزی در جنگ ۱۶ ساله آمریکا در افغانستان است تا صرفا یک طرح.

مک‌کین در این بیانیه خواستار افزایش تعداد نیروهای مقابله با تروریسم آمریکا، اعمال تحریم‌های اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک نامشخص بر پاکستان به خاطر ادامه حمایت‌هایش از گروه‌هایی شده که با افغان‌ها و نیروهای تحت رهبری آمریکا مبارزه می‌کنند. او همچنین تطبیق کمک آمریکا به افغانستان را با معیارهای تعیین شده در مسائلی همچون اجرای قانون و مبارزه با فساد خواستار شده است.

اگرچه در این پیشنهاد تعداد دقیق افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان مطرح نشده اما مک‌کین تاکید کرد که دولت باید افزایش تعداد نیروها را بر مبنای شرایط سیاسی و امنیتی موجود مد نظر قرار دهد و به جدول زمانی دلخواه و خودسرانه مقید نشود.

مک‌کین این ایده‌های خود را در یک طرح غیرالزام آور کنگره مطرح کرد که قصد دارد آن را به لایحه مجوز بودجه نظامی سالانه ضمیمه کند و قرار است ماه آتی میلادی به آن رسیدگی شود.

مک‌کین گفت: با گذشت هفت ماه از زمان روی کارآمدن دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با وجود آنکه وضعیت در افغانستان به سرعت رو به وخامت است اما شاهد هیچ استراتژی نبوده‌ایم.

وی افزود: هزاران نیروی آمریکایی‌ جان خود را در افغانستان به خطر انداخته‌اند و شایسته اقدام بهتر از سوی فرمانده کل قوایشان هستند.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 696344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =