پیشنهاد اختصاص ۸ هزار میلیارد تومان یارانه برای جبران نوسان نرخ ارز

نایب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: «باید انگیزه ایجاد کنیم که شرکت‌ها به جای این‌که طرح توسعه اجرا کنند، شرکت‌های کوچک و ورشکسته را بخرند.»

کلاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به وضعیت صنایع و خروج از رکود صنعت، اظهار داشت: «ما در صنعت رشد داریم، اما رشد متوازن نیست. در واقع رشدی نامتوازن است و به طور عمده این رشد متمرکز بر صنایع مادر بوده است.»

وی افزود: «در یکی از جلسات کمیسیون صنعت اتاق، مشکل سیمانی‌ها و مساله بازپرداخت وام‌های آنها مطرح شد. بحث این بود که 8 هزار میلیارد تومان یارانه برای جبران نوسان نرخ ارز وام صندوق ذخیره ارزی صنایع سیمان، پرداخت شود؛ واقعا نظر تعدادی از ما این بود که این کارها هزینه بالایی در کشور دارد و تاثیر مقطعی دارد و کار ریشه‌ای نیست.»

نایب  رییس کمیسیون  تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد:«ما حتی اگر وام های این صنایع را با یارانه تسویه کنیم، مشکل اضافه ظرفیت این واحدها که هنوز پابرجاست. واقعا پیشنهاد من این بود که به جای هزینه های موردی برای یک رشته خاص و یا بی هدف، باید صندوقی بگذاریم که به بزرگ‌سازی صنایع کمک کند.»

کلاهی عنوان کرد: «اگر واحدهای بزرگ‌تر و واحدهای کارآمد می‌خواهند شرکت‌های کوچک و ورشکسته را بخرند، حداقل بخشی از بدهی‌ها و هزینه‌های بهره را باید جبران کنیم تا انگیزه ایجاد کنیم که شرکت‌ها به جای این‌که طرح توسعه اجرا کنند، شرکت‌های کوچک و ورشکسته را بخرند. این‌گونه منابع هدر نمی‌رود.»

وی متذکر شد: «موضوع دیگر این است که باید به توسعه متوازن صنایع توجه کنیم. ما امتیازات گسترده‌ای در قالب یارانه انرژی برای صنایع بالادستی گذاشتیم؛ این در حالی است که به صنایع پایین‌دستی و بخش واقعی تولید کشور هیچ رسیدگی‌ای نمی‌شود و از مسایل ریشه‌ای مثل بالا بودن نرخ بهره، تورم و تثبیت نرخ ارز رنج می‌برد.»

 

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 729094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۱
    0 0
    کدوم تولید ؟ فقط مشتی خام فروش و دلال هستندکه طرفدار بی ارزش تر شدن پول ملی هستند.وگرنه تولید کننده واقعی چون به مواد اولیه و تجهیزات نیاز داره که وارداتی هستند،با چرانتر شدن دلار ،هزینه هایش بیشتر می شود و در رقابت قیمتی در بازر داخلی و خارجی شکست می خورد. دلار گرانتر یعنی قدرت خرید مردم به شدت پایین تر می آید.مردمی که اکثرا بیکار یا کارگر کارمند هستند که با افزایش قیمت دلار حقوقشان بیشتر نمی شود ،بلکه صرفا هزینه های زندگی شان سر به فلک می زند.قیمت بیشتر در شرایط فعلی یعنی مشتری کمتر و فروش کمتر.