۰ نفر
۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۸

در ایام پس از انتخابات و با مشخص شدن رییس دولت دوازدهم، این سوال مطرح است که دولت بعد چه اولویت‌هایی را باید در دستور کار قرار دهد؟

مریم فکری: «23 میلیون و 549 هزار و 616 رای به نام حسن روحانی»؛ این نتیجه انتخاباتی است که بار دیگر نام حسن روحانی را برای حضور در قلب پاستور و ادامه دولت تدبیر و امید رقم زد. انتخاباتی که علاوه بر آن‌که نام شیخ دیپلمات را برای دولت آتی تکرار کرده و او را در جرگه روسای‌جمهور دو دوره‌ای قرار داده، مسوولیتی بیش از پیش بر شانه حسن روحانی نهاده است.

حال در ایام پس از انتخابات و با مشخص شدن رییس دولت دوازدهم، این سوال مطرح است که دولت بعد چه اولويت‌هايي را بايد در دستور كار قرار دهد؟ اين موضوعي است كه 15 اقتصاددانان، کارشناس و تحلیلگر اقتصادی آن را بررسی کردند. عمده مسایلی كه وجه مشترك تحليل‌های كارشناسی است، اصلاح ساختار اقتصادی كشور در حوزه‌های گوناگون است. آنها معتقدند دولت دوازدهم بايد بازتعريفی برای حوزه‌هاي مهم اقتصاد داشته باشد و شجاعانه براي ايجاد تغييرات در آن گام بردارد. آنچه در ادامه می خوانید، مطالبه 15 تحلیلگر اقتصادی از رییس دولت دوازدهم است:

سعید شیرکوند، استاد دانشگاه تهران: مهم‌ترین اولویت دولت دوازدهم در عرصه اقتصاد، بازنگری کوتاه در راه طی شده چهار سال گذشته و برنامه‌ریزی دقیق و متناسب با واقعیت برای ادامه روند گذشته و غلبه بر موانع اصلی توسعه اقتصادی کشور است. دولت دوازدهم باید با تکیه بر این رای اعتماد، تعامل مثبت، موثر و سازنده خود را با سرمایه‌گذاران داخلی و سرمایه‌گذاران خارجی به عمل آورده تا با تکیه بر به‌کارگیری این سرمایه‌های اقتصادی و فنی، شرایط رشد اقتصادی و اشتغال هر چه بیشتر را فراهم کنند. (ایــنــجــــا)

محسن جلال‌پور، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران: بی تعارف، دولت به وزرایی چالاک و خلاق نیاز دارد. وزرایی که به اندازه اسحاق جهانگیری، اقتصاد را بشناسند و بخش خصوصی را باور داشته باشند. چه خوب می‌شود اگر در دولت جدید، روحانی تقسیم کار کند. کار سیاست و دیپلماسی را خود پیش ببرد و کار اقتصاد را به اسحاق جهانگیری و محمد نهاوندیان و مسعود نیلی واگذار کند. (ایــنــجــــا)

مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران: شهروندان ایرانی بی‌صبرانه صلح، امنیت پایدار و پیشرفت کشور را طلب می‌کنند و اکنون زمان آن رسیده که این مطالبه عمومی در سایه وفاق ملی، از میدان نظر به عرصه عمل درآید. بخش‌خصوصی ایران امیدوار است سال های پیش رو، دوران آغاز رشدهای مثبت و اشتغال‌آفرین، توسعه بلندمدت و پایدار و پیشرفت روزافزون ایران در سایه تعامل و همکاری بیشتر با جهان باشد. (ایــنــجــــا)

هادی حق‌شناس، یک کارشناس اقتصادی: دولت دوازدهم باید در وهله اول حل مشکل بیکاری و بهبود معیشت مردم را در دستور کار قرار دهد. از سوی دیگر، جذب سرمایه داخلی و خارجی موجب افزایش تولید، اشتغال و رفاه عمومی شهروندان می‌شود. راهکار مناسب برای تحقق این هدف، انتخاب تیم اقتصادی کارآمد و بهره‌ور است  و اگر دولت دوازدهم بتواند نیروهای کارآمد را در بدنه دولت به کار بگیرد، با منابع موجود سرمایه‌گذاری هم می‌توان مشکلات فوری اقتصاد ایران را حل کرد. (ایــنــجــــا)

مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی: پیشنهاد می کنم دولت دوازدهم اولویت خود را بهبود فضای کسب‌وکار برای سرمایه‌گذاری قرار دهد. تا فضای کسب‌وکار بهبود نیابد، مشکل بیکاری کماکان پابرجا خواهد بود؛ برای افزایش سرمایه گذاری لازم است تولید ملی افزایش یابد، زیرا با افزایش تولید است که سطح رفاه بیشتر شده و مشکل بیکاری هم حل خواهد شد. همچنین لازم است که دولت دوازدهم شفافیت را به اقتصاد ایران برگرداند و از سویی سیستم تصمیم گیری دولت باید شفاف شود. (ایــنــجــــا)

وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان: اکنون مهم‌ترین معضل اقتصاد ایران، رکود است؛ از رهگذر پرداختن به ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط، نه‌تنها معضل بیکاری حل خواهد شد، بلکه از همین مسیر نرخ رشد هم بهبود پیدا می‌کند و رکود در مسیر بهبود می‌افتد. (ایــنــجــــا)

اصغر سمیعی، رییس اسبق کانون صرافان: در حوزه ارز من فکر می‌کنم واقعی شدن قیمت‌ها و تک نرخی شدن ارز از اولویت‌ها باشد. دو پیش نیاز برای این امر لازم است: اول، تصمیم و دوم، جرأت. تصمیم را که انشاالله تیم اقتصادی جناب روحانی بگیرند و با توجه به اعتماد بالای مردم به ایشان که با آرایشان نشان دادند، جرات هم باید حاصل شود. (ایــنــجــــا)

احمد پورفلاح، رییس اتاق بازرگانی ایران- ایتالیا: انتظار ما از دولت یازدهم این است که در فرصت جدید که در اختیارش قرار گرفته، فاصله را با بخش خصوصی کمتر کند. دولت باید در عمل میدان را به بخش خصوصی بسپارد تا به حرکت‌های مردم‌نهاد جامه عمل بپوشانیم و با سرعت بیشتری مسئولیت‌های اجتماعی، خیریه‌ها و حرکت‌های مردمی را دنبال کنیم. (ایــنــجــــا)

حسین سلیمی، مشاور اقتصادی رییس پارلمان بخش خصوصی: مهمترین محوری که دولت باید در اسرع وقت در دستور کار خود قرار دهد، ایجاد اشتغال است. دولت باید از طریق افزایش سرمایه‌گذاری، زمینه‌های اشتغالزایی را در کشور فرهم کند. برای اینکه بتوانیم سرمایه‌خارجی جذب کنیم، باید دولت بر بهبود ارتباط با اقتصادهای بزرگ و افزایش تعامل با دنیا تمرکز کند کشورهای خارجی به ایران بیایند و بتوانند سرمایه‌گذاری کنند. (ایــنــجــــا)

علی قنبری، اقتصاددان: امروز مردم بیشتر از هر زمانی مطالبات خود از دولت را می‌بایست پیگیری کنند. شور اجتماعی و شعور اجتماعی در بیست و نهم اردیبهشت، پمپاژ خون در رگ‌های اقتصاد خواهد بود و تبلور رونق اقتصادی شتابان در آینده کشور خواهد بود. (ایــنــجــــا)

اکبر خدابخشی، عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه بوعلی‌سینا: دولت دوازدهم باید به‌دنبال راه فرار از وضعیت بیکاری که در اولویت عموم جامعه قرار دارد، باشد و بتواند زمینه کاهش نسبی نرخ بیکاری را فراهم کند که این کار با توجه به بخش تولید از طریق سرمایه‌گذاری تحقق می‌یابد. به طور قطع قسمت عمده این سرمایه‌گذاری می‌تواند از منابع بالقوه سرمایه‌گذاری خارجی فراهم شود که این خود با شرایط و روابط بین‌المللی ارتباط تنگاتنگ دارد. تحقق کاهش بیکاری در حد ایده‌ال با منابع و اتکا به سرمایه‌گذاری بخش داخلی امکان‌پذیر نخواهد بود. (ایــنــجــــا)

علی شمس‌اردکانی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع معادن تهران: اقتصاد ايران در 4 سال گذشته از سمت اقتصاد نيازهای روزمره عبور كرده و اكنون زمان مناسبی است كه تمركز بر سرمايه‌گذاری به قصد افزايش توليد صورت بگيرد. با سرمايه گذاری توليد افزايش می يابد و نتيجه آن درآمد سرانه مردم بيشتر شده و به عبارت عاميانه شكم مردم سير مي شود. پرداخت يارانه بايد از مسير نقدی به همه مردم بايد به سمت توليد تغيير جهت بدهد و براي توانمند سازی دهك‌های كم‌درآمد می‌توان از روش‌های ديگری بهره گرفت، اما اينكه يارانه به همه اقشار مردم تعلق بگيرد، به جز تبعات تورمی،تاثيری نخواهد گذاشت. (ایــنــجــــا)

مهدی پورقاضی، یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: دولت دوازدهم باید محور برنامه های خود را بر توسعه صادرات قرار دهد، برای توسعه صادرات نیاز است که کالاهای صنعتی کشور رقابتی شوند. برای رقابتی شدن هم باید حتما استراتژی توسعه صنعتی وجود داشته باشد. اولویت بعدی دولت دوازدهم حرکت در مسیر آزادسازی اقتصاد است و به همین دلیل هم حتما ارز رسمی کشور باید تک نرخی شود. تک نرخی شدن ارز به هیچ وجه تورم زا نیست و ضرورت دارد که دولت به زودی این کار را عملی کند. (ایــنــجــــا)

عباس آرگون، عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران: اگر دولت بتواند در ادامه کارش بخش‌هایی از اقتصاد را که  هنوز دچار رکود است به حرکت دربیاورد، و بیش از گذشته اقتصاد را به بخش خصوصی واگذار کند، می‌تواند به رشد پایدار در بازار سرمایه امید داشت. (ایــنــجــــا)

مهرزاد جهانی، تحلیلگر بازار سرمایه: با انتخاب مجدد دکتر روحانی در 4 سال آینده شاهد تثبیت و به سرانجام رسیدن همه طرح‌هایی خواهیم بود که در 4 سال گذشته برنامه‌ریزی‌های آن انجام گرفته و با پیشرفت‌هایی نیز همراه بوده است، بنابراین با انتخاب مجدد دکتر روحانی، دولت منتخب این فرصت را خواهد داشت که اهداف خود را به ثمر برساند. (ایــنــجــــا)

 

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 669001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =