ایلنا نوشت: دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار گفت: مساله آنفولانزا فرابخشی است.

فرزاد طلاکش دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار گفت: بخش تالاب ها، پرندگان مهاجر و زیست گاه ها در اختیار محیط زیست است که باید کنترل بیماری در این نقاط را به خوبی انجام دهد؛ مثل جلوگیری از شکار، ممنوعیت تردد در مناطق، جمع آوری لاشه های مرده و گزارش فوری تلفات به دامپزشکی اگر به خوبی انجام شود شرایط کنترل بیماری بهتر خواهد شد.

او در رابطه با  آنفولانزای پرندگان و نقاط درگیر جدید بیان داشت: در استان اصفهان دو واحد تولید بوقلمون درگیر آنفولانزا شده است.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار  همچنین گفت: روند بیماری کند شده است؛ اما نمی توان گفت استان جدیدی درگیر نمی شود نسبت به سال گذشته گستره استانی و میزان خسارت بیشتر شده است. در سال های گذشته این ویروس در اواسط بهمن آغاز می شد و تا اردیبهشت یعنی زمانی که هوا رو به گرمی می رود پایان می یافت؛ اما در سال جاری این بیماری زودتر از سالهای گذشته آغاز شده است و مشخص نیست چه زمانی پایان یابد.

طلاکش در پاسخ به این سوال که میزان خسارات برآورد شده است یا خیر، بیان داشت: خسارت به این صنعت نزدیک 500 میلیارد تومان است که بیمه متولی یک دهم آن است چون فقط پول مرغ را پرداخت می‌کند. مرغداران تنها 700درصد از پول مرغ را دریافت می کنند نه ضرر و زیانی که به آن ها وارد شده است؛ یعنی مرغی که قرار بود 20 کیلو تخم مرغ به مرغدار بدهد معدوم شده است و تنها قیمت مرغ به مرغدار پرداخت می شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا آنفولانزا تاثیری در قیمت تخم مرغ و مصرف مردم  گذاشته است یا خیر، اظهار داشت: میانگین قیمت عمده تخم مرغ  3880 تا 3900 است در حالی که قیمت تمام شده آن 4100 تومان است. آنفولانزا تاثیری در مصرف و قیمت نداشته است، مردم تخم مرغ را شانه ای 9000 تا 9500 تومان خریداری می کنند.مصرف نیز کاهش پیدا نکرده است؛ اما صادرات همچنان متوقف است تا زمانی که کشور پاک شود.

طلاکش در رابطه با درگیری پرندگان تالاب های کشور بیان داشت: مساله آنفولانزا فرابخشی است. بخش تالاب ها،  پرندگان مهاجر و زیست گاه ها در اختیار محیط زیست است که باید کنترل بیماری در این نقاط را به خوبی انجام  دهد؛ مثل جلوگیری از شکار، ممنوعیت تردد در مناطق، جمع آوری لاشه های مرده و گزارش فوری تلفات به دامپزشکی اگر به خوبی انجام شود شرایط کنترل بیماری بهتر خواهد شد.

او افزود: ازطرفی فروش مرغ زنده به صورت دوره گردی و در بازارهای سنتی در مناطق درگیر بیماری ممنوع است؛ اما متاسفانه در این نقاط همچنان خرید و فروش انجام می شود. سازمان دامپزشکی و محیط زیست توان مقابله با این فرا ر ا ندارند و این جزو کارهای نیروی انتظامی است که اگر وظیفه خود راانجام ندهد چرخه بیماری پیچیده تر می شود؛ همچنین ستاد بحران دراستان ها باید از محل اعتبار خود به کمک سازمان دامپزشکی  ومحیط زیست بیایند.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 624875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =