۰ نفر
۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱

محمدرضا یزدان‌پرست *

شاید برای نسل حاضر خنده دار باشد اما همین بیست سال پیش، "پیک"داشتن یک پیتزافروشی از مظاهر مدرنیته محسوب می شد، برای چلوکبابی ها که اصلا سوسول بازی بود و زشت.نمیدانم چرا آن روزگار، فست فودفروشی های بدون پیک، جلوی مجلسی... جایی... تجمع نکردند و شعار ندادند که "پیک داشتن و این قرتی بازی غربی/نابود باید گردد"؟!

شاید برای خود ما هم یک دهه پیش، خنده دار بود اما الان، آنلاین، در سایت کله پزی، مغز و زبان و چشم را سفارش می دهید و هر ساعتی خواستید، داغ داغ، برایتان می آورند هر جا که خواستید. نمی دانم چرا کله پزی های بدون سایت و آفلاین، نمی روند جلوی مجلسی... جایی... تجمع کنند و شعار بدهند که "سفارش اینترنتی مزدور/نابود باید گردد"؟!

تازه این دو نمونه، توجیه عقلی و فنی دارد. نمونه حسی و عاطفی می خواهید؟بفرمایید!

بعضی رستوران ها ابتکار به خرج داده اند و بیست گرم ارزن (که کلا هزار گرم آن، 3هزار تومان است) را در پاکت کوچکی با آرم و تلفن رستورانشان، روی سفارش غذای مشتری می گذارند و تبلیغ خودشان را با شعاری ضمیمه می کنند که "در این فصل سرد، به فکر پرندگان هم باشیم". وقتی مشتری غذای خودش را که خورد و ارزن ها را پشت پنجره ریخت و فردایش، با بق بقوی کبوترها از خواب بیدار شد، آن رستوران کاری با دل شما کرده که ناخودآگاه، دل و پایتان دوباره شما را به آنجا خواهد برد. نمی دانم چرا رستوران های بی ارزن، نمی روند جلوی مجلسی... جایی... تجمع کنند و شعار دهند که "این کلک عاطفی زدن ها و حامی حیوانات بودن ها/تعطیل باید گردد"؟!

■ ■ ■

نسخه پی دی اف کتابها در تلگرام در دسترس است و تیراژ و فروش کتابها زمین خورده. نسخه پی دی اف روزنامه ها در تلگرام هست و تقریبا تمام نشریات، اکثر محتوای چاپی شان را در کانال تلگرامی شان قرار می دهند در نتیجه تیراژ و فروش مطبوعات به شدت پایین آمده. تلویزیون-جدا از مسائل ایدئولوژیک- در افت تعداد بینندگان، روبروی برنامه های اینترنتی شکست عجیبی خورده و نمونه های بسیار دیگر.

ولی مگر ناشران و اهالی مطبوعات و کارمندان تلویزیون رفته اند جایی و تجمع کرده اند که "بساط تلگرام/نابود باید گردد"؟!

■ ■ ■

هنوز جامعه شناسان و اقتصاددانان و فلاسفه نتوانسته اند دلیلی منطقی بیابند که چرا رانندگان آژانس، جلوی مجلس تجمع کرده اند که "نرم افزار نفوذی/نابود باید گردد" و "اسنپ آمریکایی/تعطیل باید گردد"!!

با زبان بی زبانی و حتی انگار با زبان بازبانی، می گویند:

■ گران می گیریم که می گیریم. باید مشتری ها بپردازند.

■ وقتی هم ماشین نداریم،خب نداشته باشیم. مشتری ها باید منتظر بمانند.

■ خدمات خاص هم که ارائه نمی دهیم،خب ندهیم. همینی که هست.

■ رقیب هم نباید داشته باشیم؛ اصلا رقیب یعنی چی؟!

تاکنون یک بار هم از اسنپ و تپسی استفاده نکرده ام اما حتی یک بار هم نشنیده ام که اطرافیان و دوستانم که استفاده کرده اند، حتی یک نکته منفی بگویند و حتی یک نمونه نارضایتی داشته باشند.

ما برای نوآوری های مدرن، مهیا نیستیم؛ حالا هرچقدر ظاهرمان و ابزارهای مورد استفاده مان، مدرن باشد.از این گذشته، برای رقابت هم آموزش ندیده ایم؛ میدان بی رقیب را ترجیح میدهیم چون قواعد بازی رقابتی را نیاموخته ایم. به جای رشد و ارتقای خودمان، اولین راهکار را "حذف رقیب" می دانیم در حالی که فرهنگ اجتماعی پیشرو، تشنه رقیب قدرتمند است چون باور کرده، اگر حریف، ضعیف باشد، اول خودش ضعیف می شود و ضعیف می ماند پس هرچه رقیب، قدرتر، خود من قوی تر.

و از این دو گذشته، توقعات مان، متناسب با بضاعتمان نیست. نتیجه می شود اینکه ناکامی را به گردن دیگران می اندازیم و مقصر و علت را در جایی بیرون از خویش می جوییم.

* روزنامه نگار و مجری تلویزیون

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 639847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دهه شصتی A1 ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۵
    14 4
    آقای رانده تاکسی من یه سوال دارم. ماشین رانده اسنپ همان ماشینی است که تو داری و او از بنزینی در داخل باکش میریزد که تو و در همان ترافیکی حرکت میکند که تو پس چرا آن راننده بابت هر مسیری نصف بهای کرایه ای را درخواست میکند که تو؟ مردم در پی خدمات هستند و رقابت باعث ایجاد خدمات بهتر میشود بجای مرگ بر انپ مرگ بر طمع بده و رقابت کن
  • رضا A1 ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۵
    8 2
    چقدر پاراگراف یکی مونده به آخر قشنگ و منطقی بود. از بچگی قواعد رقابت رو برای اکثر ما این گونه تعریف کرده ان که برای بردن دست به هرکاری من جمله حذف رقیبمون بزنیم
  • رضا AE ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
    13 4
    عالی بود چند مورد را هم اضافه کنم بوی گند خودروی آقای آژانسی صندلی های زهوار در رفته سيگار کشيدن رفتار بی ادبانه
  • بی نام DE ۰۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
    14 2
    بسیار عالی گفتید، کلا "مرگ گفتن" و "نابود گردد گفتن"، تو این کشور نهادینه شده
  • بی نام IR ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
    4 2
    صحیح است صحیح است
  • بی نام A1 ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
    6 23
    یه روزخیلی نزدیک شماخبرنکارنماها هم بایدبساطتونوجمع کنید چون مردم به همدیگه ازتمام اتفاقات پیرامونشون هرساعت در پیام رسانهای موبایلی,خبر و آگاهی میدهند آنهم بدون چاشنی دروغ آخ قیافه شماها جون میده اون لخظه نگاهتون کنیم. ضمنا پیشرفت کشور و شهرومحله رو چرا واقعاچرا تو این برنامه های نتی میبینین؟ باید تو احداث کارخانجاتی بزرگ و کوچک باکیفیت صادرات و شاغل شدن بخش اعظم نیروی کارببینید پس کجاست آن کارخانجاتی که حتی مدیران وقت لیاقت نگهداری ازآن را هم نداشتندمثل ارج آزمایش وووووووووووووو و جامعه ای که درآمد با خرج اصلا همخوانی ندارد... راستی رسالت شما خبرنکارنماها صرفافضولیست؟ یا راهکاری جز این برای شما میشود قایل بود؟
    • بی نام A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۶
      2 2
      کاملا درست میگید.فردا نوبت بقیه مشاغل میشه و اونوقت چهره مهندس ,تکنسین,تعمیرکار ووووووووو رو متاسفانه بایددید که چطور برخی بادستمزبسیارناچیز کار اون افرادرو انجام میدن,و یک دامپینگه تا کاملا اون شغل در اختیار اون عده خاص قراربگیره تا بعد اختیارقیمتهای روز رو اعلام و اجراکنند........