در تعطیلات نوروز و مسافرت‌های ما یک اتفاق مهم در صنعت هوا و فضا اتفاق افتاد که شاید خیلی‌ها زیاد خبرهای آن به گوش‌شان نرسید. برای اولین بار در تاریخ جهان شرکت اسپیس ایکس توانست موشکی را که به فضا فرستاده شده بود برای پرتاب دوباره ماهواره‌ای به مدار زمین به کار بگیرد.

به گزارش خبرآنلاین، اسپیس ایکس چندین بار توانسته است موشک‌های فالکون ۹ خود را پرتاب کرده و استیج اول آن را بار دیگر روی سکوی شناور یا سطح زمین فرود آورد. اما برای اولین بار در تاریخ جهان است که از موشکی استفاده شده بار دیگر برای پرتاب ماهواره استفاده شده است. 

این موشک سال گذشته از پایگاهی در فلوریدا به فضا پرتاب شد و پس از سقوط به دریا، از آب گرفته شده بود. حال اسپیس اکس به وسیله آن ماهواره‌ای را به فضا فرستاده است. این شرکت سپس همین موشک "مستعمل" را در سکویی در اقیانوس به زمین نشانده تا آن را بار دیگر به کار گیرد.

معمولا موشک‌هایی که برای پرتاب ماهواره یا سفینه‌های فضایی به کار می‌رود پس از تمام شدن سوخت در هر مرحله به زمین یا داخل دریا سقوط می‌کند و دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با توجه به هزینه ساخت موشک‌های مورد استفاده در پرتاب سفینه‌ها، بازیابی آنها به معنی صرفه جویی قابل توجه در صنعت فضانوردی است. اگر تصاویر پرتاب فالکون ۹ را دیده باشید حتماً دیده‌اید که موشک در یک خط مستقیم حرکت نمی‌کند. به همین خاطر اگر بخواهد روی زمین و در نزدیک جایی که پرتاب شده فرود بیاید باید یک مسیر طولانی افقی و قائم را طی کند. اما اسپیس ایکس توانست با یک سکوی شناور که در محلی دوتر از محل پرتاب در اقیانوس منتظر است هزینه‌ها را بسیار پایین آورد. اما مهم‌تر از ان استفاده مجدد از موشک‌هاست که گفته می‌شود حداقل ۳۰ درصد هزینه پرتاب‌های فضایی را پایین می‌آرود. استفاده از راكت‌هاي قابل استفاده مجدد كه امكان بازگشت و فرود بر روي زمين را دارند مي‌تواند هزينه‌ها را بسيار پايين آورد و رویاهای بسیاری را محقق کنند. گردشگری فضایی شاید یکی از ابتدایی‌ترین مسائلی باشد که احتمالا تا چند سال آینده این موشک‌های قابل استفاده مجدد می‌توانند آن را حتی برای افراد عادی فراهم کنند. 

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 650974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    64 0
    بعضی افراد هستن که با خلاقیتشون جهان رو تغییر میدن مثل استیو جابز یا همین رییس شرکت اسپیس ایکس که شرکت تسلا رو هم بنیانگذاری کرده
    • بی نام DE ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
      1 0
      الون ماسک اقتصاد خونده و مدیریت. خلاقیت نداره ولی مدیر خوب و جاه طلب و اهل ریکسه.
    • بی نام A1 ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
      4 0
      يا همين كارخانه سايپا و ايران خودروي خودمون اوج خلاقيت و علم و پيشرفت مديران ايراني با پرايد و ٤٠٥ كه من از وقتي خودم ميرفتم مدرسه تا الان كه پسرم رو ميبرم مدرسه، ماشالله مثل عمو قناد دست نخورده و همون شكلي مونده
  • محمد A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    2 0
    و ما همچنین اندر خم پرایدیم...