۳پیشنهاد به دولت برای ایجاد ۱میلیون شغل در سال

یک کارشناس بازار کار، سه پیشنهاد به دولت برای ایجاد یک میلیون شغل در سال ارائه داد.

حمید حاج‌اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که راه ایجاد یک میلیون شغل در سال چیست، اظهار داشت: «با وجود این‌که هم مرکز آمار ایران، هم بانک مرکزی و هم دولت معتقدند که نرخ رشد 7 درصد ایجاد شده، اما نتایج آن در بازار کار محسوس نیست.

وی با اشاره به صحبت‌های وزیر کار درباره بروز پدیده رشد بدون اشتغال، افزود: «در طول دو سال گذشته یک میلیون به بیکاران کشور افزوده شده است.»

این کارشناس بازار کار تصریح کرد: «در واقع در سال 1393 آمار تعداد بیکاران 2 میلیون و 500 هزار نفر بود، اما در حال حاضر این تعداد به 3.5 میلیون نفر رسیده است.»

حاج‌اسماعیلی عنوان کرد: «از سوی دیگر، نرخ بیکاری در میان جوانان دو برابر نرخ عمومی در میان فارغ‌التحصیلان، 4 برابر نرخ عمومی است. این در حالی است که در همه کشورها ابتدا برای جوانان ظرفیت‌سازی برای اشتغال می‌شود.»

وی متذکر شد: «رشد اقتصادی نیز معطوف به نفت است و من اعتقاد دارم بخش زیادی از پول‌هایی هم که حاصل شده، تاثیر مستقیم بر بازار کار نداشته است.»

این کارشناس بازار کار با بیان این‌که دولت باید در حوزه اشتغال تغییراتی ایجاد کند، گفت: «با توجه به پایان سال، تاکید روی گردشگری بسیار است. در این حوزه دولت می‌تواند تخفیف‌هایی را برای هتل‌ها، گردشگران و مردم در نظر بگیرد.»

حاج‌اسماعیلی افزود: «اگر صنعت گردشگری رونق پیدا کند، به طور قطع این رونق در سال آینده ادامه پیدا می‌کند.»

وی متذکر شد: «با توجه به این‌که نرخ رشد اقتصادی 7 درصدی به دلیل نفت بوده و تولید نفت نیز به اندازه امسال افزایش نمی‌یابد، بنابراین در سال آینده رشد اقتصادی این مقدار نخواهد بود، چون ظرفیت نفت در سال آینده افزایش نمی‌یابد.»

این کارشناس بازار کار با تاکید بر این‌که باید روی ظرفیت‌ها و بخش‌های دیگر اقتصادی به طور جدی فکر کرد، گفت: «برای مثال، باید اعتبار برای بنگاه‌های کوچک و متوسط در نظر گرفت.»

حاج‌اسماعیلی ادامه داد: «دولت البته منابع 16 هزار میلیارد تومانی را برای بنگاه‌های کوچک و متوسط در نظر گرفت، اما بانک‌ها با رویکرد خودشان این وام‌ها را پرداخت کردند. به همین دلیل تاثیر این وام‌ها در اشتغالزایی کم بود.»

وی تصریح کرد: «دولت باید به بنگاه‌هایی کمک کند که هم ظرفیتشان کم شده و یا خاموش شده‌اند. بنابراین باید منابعی خارج از منابع بانکی در نظر گرفت.»

این کارشناس بازار کار با بیان این‌که یکی دیگر از رویکردها، می‌تواند اعزام نیروی کار به خارج باشد، عنوان کرد: «دولت بخشی از نیروی کار را که برای مثال در حوزه پزشکی و بهداشتی تحصیل کرده‌اند، می‌تواند به خارج اعزام کند. این گروه حتی می‌توانند برای کشور ارزآوری داشته باشند.»

حاج‌اسماعیلی متذکر شد: «یکی دیگر از دستاوردهای اعزام نیروی کار به خارج، انتقال دانش و تکنولوژی است. صنایع ما در دوران گذشته به دلیل فرسودگی تجهیزات آسیب دیدند. بر این اساس، باید سیستم‌ها و ماشین‌آلات به روز شوند.»

وی خاطرنشان کرد: «این‌ها جزو اولویت‌هایی است که دولت باید در حوزه اشتغال انجام دهد؛ اگرچه باید جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود؛ چراکه واردات ارزان بخش زیادی از تولید را از گردونه رقابل خارج کرده است.»

 

35225

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 619401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    82 4
    بابا خود مردم بايد برن دنبال اين كارا، مردم منتظر دولتن. همه جاهاي توسعه يافته خود مردم اين توسعه يافتكي رو بوجود آوردند.
    • بی نام A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
      2 0
      همه شرایطشون هم مثل ایران بوده دیگه؟
  • امیرحسین A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    4 1
    یک پیشنهاد من دارم ، خرید خدمت سربازی رو قسطی کنید ، به جای اینکه جوانها به سربازی بروند ، به کار قبلی خود مشغول باشند ، و درآمدی که از آن شغل دارند ، بدهند به دولت و دولت یک نفر را استخدام کند تا به سربازی برود. اینطوری دیگه جوانان بعد از دو سال شغل خود را دارند ، و دیگر نیازی نیست که شغل قبلی خود را رها کنند و به سربازی بروند . اکثریت مردم هم توان پرداخت آنرا دارند.
  • بی نام A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    192 2
    به خدا شرایط محیا بشود ما میلیارد ها دلار از توریسم درآمد خواهیم داشت. وقتی دادستان و ناجای یک شهر کوچک این قدرت را دارد که اتوبوس توریست ها را بیرون دروازه متوقف و اجازه ورود به انها را ندهد شما می خواهید توریسم را فعال کنید؟
  • رضا ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    5 15
    با سلام ، خواهش ميكنم اين رو منعكس كنيد، من يك هموطن خارج از كشور هستم ، و خدا راشكر سرمايه اي به اندازه ان دارم كه بتوانم حداقل براي هزار نَفَر اشتغالزايي كنم ، ولي چون قبلا در ايران با يكي از شركتها ي دولتي كار كردم و ضربه خوردم ، ميترسم باز اين كار رو كنم و خيلي زجر كشيدم ، چون توي ايران ارگانها همه سنگ اندازي ميكنند
  • مهدی کرد A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    3 23
    اگر دولت به جای وام دادن که آنهم هیچ وقت بدست ما فقیر بیچاره ها نمیرسد ،در هرشهری چند کارخانه باکیفیت میساخت خیلی از بیکاران حالا سر کاربودند،به طور مثال اگر در روستای مایک کارخانه خیارشور بود هیچ بیکاری نمیماند،،به فرموده رهبر بزرگمان اقتصاد مقاومتی تنها راه مشکل اقتصاد وکشور است،
  • بی نام A1 ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    4 1
    بخشی از استدلال درست است . ولی واقعا اگر بخواهند 1میلیون شغل ایجاد کنند کمی سخت است ولی میتوان 1میلیون شغل را ازاد کرد . تصور کنید جنتی بازنشسته شود . نرخ بیکاری تک رقمی شده وحدود 1میلیون شغل مهم ازاد میشود .
  • بی نام RU ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶
    4 25
    متخصصی که پاش به خارج باز بشه هیچ وقت بر نخواهد گشت
  • بی نام A1 ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
    35 2
    مسئولين محترم دولت يازدهم اين روزاي اخر رو به استراحت بپردازيد