ایرنا به نقل از دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گزارش داد: کاهش تعرفه واردات به افت قاچاق برنج از مبادی غیر رسمی و افزایش واردات از مبادی رسمی در پنج ماه اخیر منجر شده است.

'مسیح کشاورز' درخصوص وضعیت واردات برنج افزود:طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در پنج ماهه گذشته یک میلیون و 40 هزارتن برنج خارجی به کشور وارد شده است که این امر ناشی از کاهش تعرفه واردات و در نهایت کاهش قاچاق است.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج ادامه داد: در گذشته نیز به همین میزان برنج وارد کشور می شد اما به دلیل بالا بودن تعرفه واردات این محصول بخشی از طریق مبادی رسمی و بخشی از طریق قاچاق تامین می شد.
وی یادآورشد: سال گذشته تعرفه واردات برنج 40 درصد بود که شرایط را برای قاچاق و قاچاقچیان فراهم کرده بود، اما امسال به دلیل کاهش تعرفه واردات به 26 درصد بخش عمده برنج خارجی از مبادی رسمی وارد شد و انگیزه چندانی برای قاچاق وجود نداشت.
کشاورز با بیان این که سهم مصرفی برنج خارجی ماهانه بین120 تا 150 هزارتن است گفت: از مجموع این برنج وارداتی، تاکنون 750 هزارتن آن به مصرف رسیده است و بقیه در ماه های ممنوعیت (سه ماه ممنوعیت واردات برنج) واردات به بازار عر ضه می شود.
به گفته وی، امسال 60 درصد برنج خارجی مورد نیاز کشور از هندوستان، 30 درصد از پاکستان و 10 درصد از تایلند تامین و وارد شده است.
این مسئول قیمت برنج خارجی امسال را 48 تا 56 هزار ریال عنوان کرد و افزود: متاسفانه به دلیل محدودیت زمان واردات برخی کشورها اقدام به افزایش قیمت برنج می کنند که در نهایت این موضوع در قیمت عرضه برنج وارداتی تاثیرگذار است.
وی سهم برنج خارجی در بازار داخل را بالا دانست و تصریح کرد: برخی مصرف کنندگان قادر به خرید برنج تولید داخل با قیمت های بالا نیستند بنابراین تقاضای برنج خارجی همیشه وجود دارد.
وی ادامه داد: طبق آمارها امسال نسبت به سال گذشته برنج تولید داخل در مزارع با رشد قیمتی بین 8 تا 10 درصد همراه است که باید برای ثبات قیمت ها تلاش لازم به عمل آید.
به گفته وی، طبق سیاست های وزارت جهاد کشاورزی با شروع فصل برداشت برنج تولید داخل ممنوعیت واردات اعمال و تا پایان آبان ماه ادامه دارد و پس از ان اقدامات لازم برای واردات برنج ماه های پایانی سال انجام می شود.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج گفت: با توجه به قانون انتزاع به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی باید تعامل بیشتری با انجمن ها برای کنترل بازار و ثبات قیمت ها داشته باشد تا شاهد گرانی برنج خارجی همانند برنج داخلی نباشیم زیرا برنج خارجی به دست اقشار ضعیف می رسد. اکنون مصرف سالانه برنج کشور 3.2 میلیون تن است که بین 1.7 تا 2 میلیون تن از محل تولیدات داخلی و 1.2 تا 1.5 میلیون تن از محل واردات تامین می شود بنابراین ما برای تامین کسری برنج داخلی چاره ای جز واردات نداریم.
همچنین مصرف سرانه برنج در کشور ما بین 40 تا 41 کیلوگرم در سال است.
برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است که نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند.
اکنون دهها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد که در 2زیرگونه کلی برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica جای می‌گیرند.

39223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 707276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =