ایرنا نوشت: وزیرر نیرو می گوید: مخالفان سدسازی دیدگاهی صحیح نسبت به مسایل واقعی جامعه ندارند؛ آنها دیدگاهی رمانتیک دارند، در حالی که ما در کشور با مسایلی واقعی روبرو هستیم.

حمید چیت‌چیان در حاشیه نشست هیات دولت، در پاسخ به این سوال که « برخی سدسازی را متناسب با روند توسعه کشور نمی دانند» گفت: از کسانی که فکر می کنند سدسازی با توسعه کشور هماهنگ نیست یک سوال ساده بپرسید؛ اگر پنج سد لار، لتیان، ماملو، کرج و طالقان نبودند، آب شرب شهر تهران، شهرهای اطراف تهران و همچنین آب شرب کرج را چگونه تامین می کردیم؟
وی «با طرح این سوال که اگر سدهای خوزستان نبود چطور ممکن بود بتوانیم کشاورزی را در این سطح در خوزستان توسعه دهیم؟» گفت: چرخ صنعت برای گردش نیاز به آب دارد؛ تولید غذای مردم به آب نیاز دارد؛ آب شرب یک نیاز حیاتی برای ادامه حیات انسان است.
چیت‌چیان اضافه کرد: در فروردین ماه امسال ما شاهد سیل هایی مهیب در استان های بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس بودیم؛ آن افراد که می گویند احداث سد ضرورت ندارد، بدانند که اگر بعضی از این سدها نبود، در جریان سیل های فروردین و اردیبهشت ماه امسال تعداد زیادی از شهرهای جنوب کشور از بین رفته بودند و مردم زیادی جانشان را از دست می دادند.

حتی یکی از موارد توافق پاریس برخلاف منافع ملی نیست

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه گفته می شود 'توافق پاریس جلوی توسعه ایران را می گیرید' گفت: کسانی که این حرف را می زنند با متن توافق پاریس آشنایی ندارند.

چیت‌چیان افزود: در این توافق هیچ الزام و اجباری بر روی دوش دولت ها گذاشته نشده ، بلکه هر کشور بنا به ظرفیت خود به صورت داوطلبانه اقداماتی را عنوان کرده است.

وزیر نیرو گفت: این اقدام ها دقیقا همان نکاتی است که در سالهای گذشته توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است. به عنوان نمونه یکی از این موارد استفاده بیشتر از انرژی های تجدید پذیر است؛ ما به صورت داوطلبانه اعلام کردیم که از انرژی های تجدید پذیر بیشتر استفاده می کنیم؛ این کار بسیار خوبی است، چون که آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند و در عوض به صادرات ما کمک می کند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، در سیاست های کلی بخش انرژی که رهبر معظم انقلاب در دهه 1370 آن را ابلاغ کردند تصریح شده است که در سبد انرژی کشور باید سهم انرژی های تجدید پذیر را بالا ببریم.

وزیر نیرو افزود: در توافق نامه پاریس ما داوطلب شده ایم راندمان انرژی را بالاببریم؛ این دقیقا سیاست های بخش انرژی مورد تاکید دولت، مجلس، رهبری و نظام است.

چیت‌چیان اظهار کرد: اینکه بتوانیم راندمان را بالا ببریم و شدت انرژی را کاهش دهیم جزو اهداف ملی ما بوده است؛ همین ها را ما جزو پیشنهادات ایران و برنامه های ایران اعلام کردیم؛ بنابر این هیچ کدام از اینها موارد جدیدی نیست و همه قبلا مورد تاکید مجلس شورای اسلامی بوده و در برنامه های دولت ها و در سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب قرار داشته است.

وزیر نیرو در پاسخ به این سوال خبرنگار که «اینکه می گویند آمریکا از توافق نامه بیرون رفته و ما هم باید برای حفظ منافع بیرون می رفتیم؟» گفت: مطلقا چنین نظری درست نیست؛ برای اینکه اگر ما این برنامه های داوطلبانه را اجرایی کنیم، رقابت پذیری اقتصادی افزایش می یابد و در عوض هزینه های ملی و انتشار آلاینده ها در کشور کاهش پیدا می کند.

چیت‌چیان عنوان کرد: پیوستن به توافق پاریس بسیار ارزشمند است و من تصور نمی کنم حتی یک مورد از این توافقنامه برخلاف منافع ملی ما باشد.

47237

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 690858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =