آرزوی سلامتی برای آنان که بیماری رادیکالیسم دارند

ششمین دوره کتاب سال سینمای ایران، عصر امروز برترین‌های خود را شناخت. در بخشی از این مراسم، مدیرعامل خانه سینما بر اهمیت نظریه‌پردازی تاکید کرد و از کسانی گفت که به بیماری رادیکالیزم نظری دچار هستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ششمین دوره مراسم اهدای جایزه کتاب سال سینمای ایران، عصر جمعه ششم اسفند در تالار زنده‌یاد سیف‌الله داد خانه سینما برگزار شد.

این مراسم با حضور تعدادی از اعضای هیات مدیره خانه سینما، جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر با اجرای منصور ضابطیان برگزار شد.

اکبر نبوی، دبیر ششمین جشن کتاب سال سینمای ایران، نخستین سخنران این مراسم بود که با قرار گرفتن پشت تریبون، با اشاره به تفاوت‌های جایزه امسال با دوره‌های گذشته گفت: «در این دوره  47 اثر به دبیر خانه ارسال شد و داوران محترم مرکب از محمد بزرگ‌نیا ، شهرام جعفری‌نژاد، محمد گذرآبادی، دکتر محمد شهبا و دکتر مسعود نقاش‌زاده آثار را داوری کردند. داوران پیشنهاد بسیار خوبی هم دادند که توسط آقای شاهسواری و بنده مورد تایید قرار گرفت و آن اینکه که کتاب‌ها را موضوعی‌تر داوری کنند. به همین دلیل ما جایزه‌ها را افزایش دادیم؛ یعنی به دو بخش مباحث نظری و مباحث عملی که در دوره‌های گذشته هم بوده، ما بخش‌های فیلم و فیلم‌ساز و کتاب‌های مرجع را هم اضافه کردیم. همینطور جایزه ویژه هیات داوران و یک جایزه خاص که به‌نام جایزه ویژه سینمای ایران اهدا شد.»

این نویسنده و منتقد ادامه داد: «در مجموع به‌نظر می‌آید همتی که برای بنیان‌گذاری و برپایی این جایزه گذاشته شد،  توانسته  به رشد و گسترش انتشار کتاب، تالیف و ترجمه برای سینمای کشور و ایجاد شوق و انگیزه کمک کند و همچنین ناشران را بر سر شوق بیشتری بیاورد و آنان احساس کنند جایی هست که زحمات یک‌ساله آنها دیده شود.»

سپس محمد بزرگ‌نیا، شهرام  جعفری‌نژاد، محمد گذرآبادی، محمد شهبا و مسعود نقاش‌زاده (داوران این دوره) برای اهدای جوایز روی صحنه آمدند و نفرات برتر را در دو رشته تالیف و ترجمه در هر بخش به شرح زیر معرفی کردند:

مباحث نظری:

1- فلسفه فیلم/ تالیف احمد رضا معتمدی/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی

2- معماری تصویر/ یوهانی پالاسما/ ترجمه علی ابهری / نشر کتاب مس

فنون عملی:

1- مفاهیم و تکنیک‌های فیلمبرداری/ تالیف محمد رحیمی/ نشرساقی

2- مکالمات والتر مرچ /مایکل انداج/ ترجمه مصطفی خرقه‌پوش/ انتشارات چشمه

فیلم و فیلمساز:

1- زیر پوست قصه‌ها/ تالیف سعید عقیقی/ انتشارات روزنه

2- سرکلاس با کیارستمی/ پال کرونین/ ترجمه سهراب مهدوی/ نشر نظر

مرجع:

1- کتابشناسی سینما/ تالیف اصغر یوسفی‌نژاد/ انتشارات روزنه کار

2-  شهرها و سینما/ باربارا منل/ ترجمه مشترک نوید پورمحمدرضا و نیما عیسی‌پور/ نشربیدگل

سعید عقیقی، نویسنده کتاب «زیر پوست قصه‌ها» در هنگام دریافت جایزه خود با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این برنامه گفت: «امیدوارم این سری برنامه‌ها و نوشتن کتاب‌ها ادامه داشته باشد زیرا سینما به کتاب تالیفی در زمینه مرور سینما نیاز دارد.»

سهراب مهدوی هم روی صحنه گفت: «کتاب «سرکلاس با کیارستمی» در سالی که این فیلمساز بزرگ درگذشت، منتشر شده است. این کتاب فقط کتاب سینما نیست، بلکه کتاب زندگی است.»

در بخشی دیگر از مراسم اهدای جوایز ششمین دوره کتاب سال سینمای ایران، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما گفت: «این مراسم‌ها به دانایی و توانایی سینمای ایران کمک می‌کند، چون توانایی بدون دانایی امکان‌پذیر نیست. در روزگار فعلی، صاحب نظر دانستن و صاحب نظر شدن کمی دشوار است. برای صاحب‌نظر شدن راهی پر پیچ و خم را باید طی کنیم همچنین برای صاحب نظر شدن باید کمی خون دل خورد.»

او ادامه داد: «در جهان دیروز، امروز و فردا بدون نظریه نمی‌توان زیست. فاصله از نظریه‌های هنری، ما را دچار توهم دانایی می‌کند و خدا نکند که دچار توهم دانایی و توانایی شویم.»

شاهسواری افزود: «رادیکالیسم در نظر منجر به این می‌شود که در بین فضای آدم‌ها شکاف به وجود بیاید. جهان را باید از مناظر مختلف نگاه کنیم. متاسف هستم که گاهی اوقات می‌بینم این «رادیکالیزم در نظر» مورد استقبال کسانی واقع می‌شود که ما از آنها انتظار بزرگی و بزرگتری داریم، این سنت خوبی نیست. توجه کنید کسانی که به رادیکالیزم نظر دچار می‌شوند، دچار این ویروس و بیماری می‌شوند، آنان هم افسرده‌اند و هم نا امید و جهان را تمام شده فرض می‌کنند. هرکسی تکه امید کوچکی در دلش باشد، حتما جهان فردا را جهان بهتری می‌داند و همه آنها که فکر می‌کنند هر آنچه الان آنها می‌گویند همان است و لاغیر، به یقین وارد آن چرخه‌ای می‌شوند که چاره‌ای نداریم جز آنکه بر ایشان آرزوی سلامتی کنیم.»

ذر ادامه مراسم، علاوه بر منوچهر شاهسواری، ابراهیم مختاری، محمد‌رضا مویینی و اکبر نبوی هم دعوت شدند تا با حضور بر صحنه، سه جایزه دیگر ششمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران را به شرح زیر اهدا کنند:                                     

جایزه ویژه سینمای ایران:

 کتاب رویای صادقه/ تالیف بهزاد رحیمیان/ نشر نظر

جایزه ویژه هیات داوران:

کتاب تکنیک‌های تدوین/ تالیف احمد ضابطی جهرمی/ انتشارات صدا و سیما

ناشر برگزیده:

نشر نظر/ محمود بهمن‌پور

در پایان این مراسم، اعضای هیات داوران در کنار برگزیدگان روی صحنه حاضر شدند و عکسی به یادگاری گرفتند. 

57244

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 640066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =