۰ نفر
۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۰

محسن جلال‌پور *

در طول ۴ سال حضور علی طیب‌نیا در وزارت امور‌ اقتصادی و دارایی همواره با او در ارتباط بودم. امروز که می‌دانم وزیر اقتصاد نیست و احتمالا دیگر هیچ پستی را قبول نخواهد کرد، می‌خواهم کمی راحت‌تر درباره‌اش بنویسم.

آن روز که نمایندگان مجلس نهم به حکم «طبیب تورم» با بیشترین رأی اعتماد به استقبالش رفتند، تصورم این بود که آکادمیسین جوان به‌زودی از راهروهای تو‌در‌توی عمارت باب‌همایون، گیج و سرگردان به خانه باز خواهد‌ گشت. تورم بالا، رشد منفی، خزانه خالی، بازارهای بی‌ثبات و انتظارات زیاد. او چگونه می‌توانست بر این مشکلات فائق آید؟

رفته‌ رفته وزیر دانشگاهی بر اوضاع مسلط شد. در ستاد اقتصادی دولت حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. در وزارت‌خانه هم جز يكي دو انتصاب اشتباه، خطایی مرتکب نشد. در سیاست‌گذاری، معقول و منطقی نشان داد جز این‌که برای امضای برخی مصوبات، وسواس نشان داد.

علی طیب‌نیا در مجموع به سهم خود در کاهش تورم و بازگرداندن ثبات به اقتصاد ایران تلاش زیادی کرد. او قبل از این که وزیر شود، تنها یک استاد اقتصاد‌کلان بود. امروز اما یک اقتصاددان با تجربه است. اجازه بدهید کمی از خصلت‌هایش بنویسم.

مردی ساده و موقر با دانشی انبوه و سعه‌صدری مثال‌زدنی. در این سال‌ها کمتر عصبانیتش را دیدم و کم‌تر حرف غیرمنطقی از او شنیدم. در دورانی که مسوولیت برگزاری شورای گفت‌وگو را داشتم، همواره خوش و قول و منظم بود. از شورای گفت‌وگو تا شورای اقتصاد، ستاد اقتصاد مقاومتی، شورای عالی صادرات، شورای عالی بورس، شورای عالی خصوصی‌سازی، شورای واگذاری اصل ۴۴، کمیته مقررات‌زدایی، و ده‌ها جلسه‌ای که وزیر اقتصاد محکوم به شرکت در آن است، همواره سر ساعت حاضر می‌شد.

شنبه‌ها با نشست شورای عالی واگذاری اصل ۴۴ شروع می‌شد. حرص خوردن‌هایش را هرگز فراموش نمی‌کنم. هر دو بعد از جلسه قرص می‌خوردیم. دوشنبه‌ها در نشست شورای اقتصاد یا ستاد اقتصاد مقاومتی، همدیگر را می‌دیدیم. نشست‌های متعدد دیگری هم داشتیم. تا آن‌جا که شاید ماهی ۶ یا ۷ بار می‌دیدمش و همواره از خود می‌پرسیدم چگونه می‌تواند این‌قدر منظم و دقیق برنامه‌هایش را تنظیم کند؟

تنها ایراد طیب‌نیا شاید کم‌تجربگی‌اش در تنظیم برخی مناسبات بود. شاید حرف‌هایی را زد که نباید می‌زد. شاید دست به قلم‌هایش به موقع نبود و شاید هم از دید بزرگان، کم «هماهنگ» بود.

هرچه هست، علی طیب‌نیا دیگر وزیر نیست. او وزیر خوبی بود. طبیب تورم را خوب استقبال کردیم. بیایید بد بدرقه‌اش نکنیم.

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 696312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میثم IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    9 1
    تنظیم مناسبات ، دست به قلم بردنش و حرف هایی که باید بزند و هماهنگیش با کدام اصول و تفکر هماهنگ نبوده ؟ آیا هماهنگ نبودن با جریانی اشتباه ایراد هست ؟ بله ایشون یک فرد با سواد آکادمیک بود و تجربه کار با جریان اشتباه و نحوه کنار آمدن با آنها را نداشت و نخواهد داشت. حیف شد
  • تقی IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    2 5
    وزیر خوبی بود قابل قبول درامدهای اداره دارایی هر سال وهرزمان نسبت به قبل افزایش داشت ولی تعطیلی کارخانجات وصنایع واصناف ورکود حاکم بربازار وبیکاری جوانان و نگرفتن چندین ماه حقوق توسط کارگران صنایع مختلف همه اینها مسئولیتش با کیست ودلیل وجود چه مشکلی در کشور است
    • بی نام US ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۲
      2 0
      قطعا مسئولیتش با دولت دکتر احمدی نژاده که وضعیت مملکت رو به اینجا کشوند. لطفا به خودمون و بقیه آدرس غلط ندیم.
  • بی نام A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    3 0
    جناب جلالی همانطوریکه شما اتاق بازرگانی را متحول کردید ایشان هم اقتصاد را متحول کرد ولی ما چیزی نمی بینیم .
  • اميد A1 ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    2 1
    خود شما در مقام رياست اتاق بازرگاني چه كرديد؟ اينهمه اظهار ات براي ديده شدن بعد از زمان مسئوليت چيست؟ واقعا كاش همه سوزني به خود بزنند و جوالدوزي به ،... خدا را شكر حداقل اتاق بازرگاني دست انسان فرهيخته و بزرگي افتاد كه خداقل دغدغ هاش عكس هاي سلفي در سفرهاي خارج و ديده شدن در هر رسانه اي نيست.
  • بی نام A1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    0 0
    استاد دانشگاه اگر بیاد وزیر بشه فاجعه به بار میاد به جمشید پژویان نگاه کنید یه طرح هدفمندی داد کل اقتصاد رو شست و برد من دانشجو هستم استادم رو قبول ندارم نه اینکه بگم خودم خیلی سواد دارم ولی میدونم که اون هیچی حالیش نیست
  • ناش ناس A1 ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۲
    2 0
    به نظر من ایشون ساده ترین راه رو برا مهار تورم انتخاب کرد که کاهش نقدینگی بود. درسته که تورم مهار شد ولی به چه قیمتی؟ تمامی شغل ها دچار رکود شده، از کارخانه و مزرعه بگیر برو تا بقالی سرکوچه، کاسب و کارخانه دار و بنگاه دار و کشاورز و ......... یکی یکی دارن تعطیل میکنن و میرن، این رفتن ها آثارش چیه؟ رشد بیکاری، فقر، فساد، جرم و جنایت و هزاران معضل و گرفتاری دیگه که کم کم آثارش تو جامعه مشخص خواهد شد. اینجور که به نظر میاد ما تو مملکتمون آدم مناسب برا اداره امور نداریم و باید از خارج وارد کنیم
  • جواد IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۲
    1 0
    وزیر خوبی بود و تورم رو کاهش داد اما اوضاع بورس را تغییر نداد الان نماد بانک ها 1 سال بسته هستند بنظرم میتوانست مدیر های با تجربه تری را در سازمان بورس قرار میداد