همایون اسعدیان: در دولت فعلی برخورد محترمانه‌تری با اهالی فرهنگ می‌شود

همایون اسعدیان در برنامه «سی و پنج» گفت که امسال فروش اکثر فیلم‌ها پایین‌تر از دو میلیارد بوده و این شکست است و نباید گول چند فیلم ۲۰ میلیاردی را خورد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همایون اسعدیان مهمان شب گذشته برنامه زنده «سی و پنج» بود که با اجرای فریدون جیرانی پخش شد.

اسعدیان در ابتدای این برنامه درباره وضعیت شورای صنفی و اکران فیلم‌ها گفت: «متاسفانه دنیای مجازی ما را در برابر انبوه سایت‌هایی قرار می‌دهد که شناسنامه ندارند. در مقابل آنها سکوت می‌کنیم. شورای صنفی شبیه صندلی بازی شده است. در سال بالای ۱۰۰ تولید داریم و ظرفیت اکران ۶۰ تاست. یک عده معتقدند هیچ محدودیتی نباشد و عده‌ای دیگر می‌گویند باید سخت‌گیری بیشتری باشد. در بهترین حالت تعداد اکران ۶۰تاست. باید تعداد سالن‌ها را بیشتر کنیم. »

او همچنین افزود: «دعوا سر سینما آزادی، ملت، فرهنگ و... است. همه می‌خواهند در آنها فیلم‌شان اکران شود. قبول دارم که فیلم‌سوزی می‌شود. سینمای ایران متکی به هیچ فردی نیست و راه خودش را می‌رود. عرصه روز به روز به فیلم‌های فرهنگی دارد تنگ می‌شود. زمان جشنواره فجر خود به خود برنامه اکران فیلم‌ها مشخص می‌شود و این دست شورای صنفی نیست.»

رئیس شورای صنفی همچنین تصریح کرد: «طبیعی است که برنامه اکران فیلم‌ها توسط پخش‌کننده‌های قوی و فیلم‌های پرفروش مشخص شود. آیین‌نامه شورای صنفی برای حمایت از فیلم‌های متوسط است تا امکان اکران داشته باشند.
سینمادار طالب فیلم‌های پر فروش است. اگر گروه هنروتجربه وجود نداشت و سالی ۳۰،۴۰ فیلم اکران نمی‌شد معلوم نبود چه فاجعه‌ای پیش می‌آمد.»

این کارگردان سینما ادامه داد: «یعنی الان مشکل این است که یک پخش‌کننده دو تا فیلم برای اکران دارد و به همین خاطر «عصبانی نیستم» نمی‌تواند اکران شود؟ دوستان وزارت ارشاد بهتر است صریح بگویند این فیلم دو، سه هفته دیرتر اکران شود تا همه تکلیف خود را بدانند. برای چندتا فیلم توقیفی خواستیم شرایطی فراهم کنیم که خارج از قواعد اکران شوند.
اکران فیلم من در عید شکست خورد. به من پیشنهاد دادند که به جم اگهی بده. اما منافع سینما این را ایجاب نمی‌کرد.»

اسعدیان با اشاره به اینکه در دولت فعلی فکر می‌کنم با ما مودبانه برخورد می‌کنند گفت: «در دولت‌هایی شبیه آقای روحانی فشارها روی وزارت ارشاد بیشتر می‌شود. جای خانه سینما صفحه اول و یا پشت جلد نیست. این طوری فشارها بیشتر است. خانه سینما باید صفحات وسط باشد. وظیفه صنوف این است که ترمز ما را بکشند و ما باید از درون خودمان مرتب مورد بازخواست قرار بگیریم. یکی از کارهای خانه سینما واقعی کردن صنوف است.»

او همچنین با اشاره به اختلافاتی که در خانه سینما وجود دارد گفت: «در هیات مدیره خانه سینما اختلاف داریم اما این دعوا درون خانواده است و قرار نیست آن را بیرونی کنیم. از صنوف خواسته‌ایم ثبت قانونی وزارت کار شوند. ۱۸ تا شده‌اند اما ۱۲ تا مانده است. نوعی بی‌انگیزگی و ناامیدی در میان اهالی سینما به وجود آمده‌. خسته‌ شده‌اند و می‌گویند صنف برای ما چه کرده است؟»

اسعدیان ادامه داد: «همیشه دیر متوجه تغییرات می‌شویم. جهش دیجیتال کنترل را از میان می‌برد. تا وقتی درک نداشته باشیم که این جهش اتفاق افتاده و مکانیزم‌های قدیمی نظارت مثل پروانه ساخت را ارتقا ندهیم درجا می‌زنیم. به خاطر فشارها هم رئیس سازمان سینمایی دچار روزمرگی شده‌اند و هم تغییر قوانین ۳۰ ساله بسیار سخت است. من باور دارم که سونامی جوانان در راه است. نمی‌شود جلوی ورود جوانان را گرفت. حتی اگر به او پروانه ساخت ندهیم می‌رود و زیرزمینی می‌سازد.  شرایط نظارت باید تغییر کند.»

کارگردان «طلا و مس» درباره فروش فیلم‌های امسال سینما نیز گفت: «امسال فروش اکثر فیلم‌ها پایین‌تر از دو میلیارد بوده و این شکست است و نباید گول چند فیلم ۲۰ میلیاردی را خورد. چیزی در سینمای ایران به نام سرریز دیگر وجود ندارد. فیلم‌های با فروش بسیار فیلم‌های دیگر را نابود می‌کنند.»

او همچنین درباره آخرین وضعیت سریالش نیز گفت: «تاکنون ۳۰ درصد از تصویربرداری سریال «لحظه گرگ و میش» انجام شده است و تا یک سال دیگر ادامه خواهد داشت. بازیگران جدیدی به این پروژه اضافه خواهند شد که هنوز مشخص نشده‌اند.»

 

58244

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 735571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =