نمایندگان موافق کلیات برنامه‌های دولت آینده و وزرای پیشنهادی هنگام طرح دیدگاه‌های خود، به رویکرد کابینه دوازدهم به مولفه‌های ثبات و توسعه اقتصادی، رفع مشکلات محیط زیستی، تقویت تعاملات با کشورهای خارجی اشاره کردند.

به گزارش خبرآنلاین، امروز بعد از صحبت حجت الاسلام حسن روحانی در تشریح برنامه های دولت و معرفی وزرای پیشنهادی، نمایندگان موافق با کليات کابينه دوازدهم به طرح دیدگاه های خود پرداختند.

طبق اعلام نخست هیأت رئیسه مجلس قرار بود یوناتن بت کلیا، زهرا ساعی، بهروز نعمتی، نبی هزارجیریبی و احمد همتی به عنوان موافقان کابينه پيشنهادي صحبت کنند، اما هر کدام از اين نمايندگان بخشي یا کل زمان خود را به نماینده دیگري واگذار کردند. از جمله زهرا ساعي که وقتش را به محمدرضا عارف ارائه داد تا در دفاع از دولت دوازدهم سخن بگويد.

اهم اظهارات یوناتن بت کلیا به شرح زیر است:

* حمایت خودم را از طرف همه ادیان ابراهیمی اعلام می کنم. اصول به‌سازی، بازآفرینی ظرفیت دولت، پایداری محیط زیست، توجه به نسل جوان و خانواده مدنظر دولت دوازدهم است.

*دولت از یک سو تلاش می کند اقتصاد در متغیرهای کلان اصلاح نظام پولی و بانکی، نظام مالیاتی، حوزه انرژی، تقویت بخش خصوصی، برون گرایی تصدی گری ها و صندوق بازنشستگی در حالت ثبات قرار گیرد. ضمن آنکه برنامه اقتصادی دولت تک بُعدی نیست و حمایت هایی نیز در نظر است برای اصلاح بازار و کاهش فقر انجام شود.

*توجه ویژه به بهداشت و درمان، زنان، کودکان، خانواده های ضربه خورده از اعتیاد، حاشیه نشینان، حقوق شهروندی و اقلیت ها در دستور کار دولت است.

*دولت به درستی یک تصمیم استراتژیک برای مردمی کردن فرهنگ و هنر را در دستور کار قرار داد. در سیاست داخلی نیز هدف کسب مشارکت جامعه در اداره امور است. بر همین اساس سیاست های ضدفساد و شفاف سازی را دنبال می کند.

*سیاست خارجی تنش زدایی و پیوند با همه کشورها در دستورکار دولت قرار دارد و دولت تلاش می کند با حفظ برجام از ظرفیت های اقتصادی استفاده کند.

*عدالت آموزشی و روزآمدن کردن محتوای آموزش، توسعه فناوری، تسهیل ایجاد زمینه نوآوری، محیط زیست، تدوین قانون جامعه آب، استفاده از انرژی تجدید پذیر و بازیافت زباله از دیگر برنامه های دولت است.

اهم اظهارات احمدی لاشکی در موافقت با کابينه پيشنهادي نيز به شرح زیر است:

*وزرا این دوره خیلی نیاز به برنامه ندارند، چند ماه پیش برنامه پنج ساله ششم تصویب شد و هر کسی وزیر شود مبنای کارش اجرای همین برنامه باشد.

* کتابچه معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی چاپ شد، این معاونت تمام برنامه های وزرا را تطبیق داد و گفت هیچ مغایریتی با برنامه و اسناد فرادستی دیده نشده است. پس مبنای برنامه ای که وزرای پیشنهادی اعلام کردند صرفا قانون بوده و قانون برای دولت هم فصل الخطاب قانون است.

* توجه به معاش، نان، بیکاری، رشد اقتصادی فراگیر، اشتغال زایی و رفع فقر از اولویت های اصلی دولت است. معتقدم انسجام فکری و هماهنگی اجرایی بیشتری در دولت دوازدهم است.

*وزرا از داخل وزارتخانه ها معرفی شدند. یعنی همه کار را می دانند و کارشناس هستند. البته وزیر هم باید سیاستمدار باشد چون در دولت موضوعات عام مطرح می شود. 

محمدرضا عارف از دیگر نمایندگانی بود که در موافقت با کابینه پیشنهادی روحانی پشت تریبون قرار گرفت.

وی که به جای زهرا ساعی پشت تریبون قرار گرفته بود، گفت: شرایط خوبی برای کار دولت دوم روحانی فراهم است، از یک سو عملکرد خوب دولت یازدهم، و از سوی دیگر تغییر شرایط کشور به نسبت چهارسال گذشته کمک خوبی برای دولت دوم اقای روحانی است. نکته مهمتر همکاری و همراهی مجلس با دولت است که می تواند به عملکرد ارزشمند دولت کمک کند.

رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: ضمن حمایت کلی از مجموعه وزرای پیشنهادی، می گویم که انتخاب های بهتری هم احتمالا دولت می توانست داشته باشد به خصوص عدم حضور وزیر زن را یکی از ایرادهای کابینه می دانیم. با این وجود دولت برای اجرای برنامه های خود نیازمند همدلی و تفاهم است. باید از دولت یک صدا شنیده شود.

اهم اظهارات محمدرضا عارف را در ادامه بخوانید؛
*صمیمانه از دولت بخاطر برنامه و خط مشی پیشنهادی‌اش تشکر می کنم ، این برنامه بیانگر شناخت دقیق دولت از مسائل و اولویت‌های کشور دارد. از جمله این برنامه ها که در 16 بند مطرح شده است توجه به منافع ملی، تعامل سازنده با دنیا، رعایت حقوق شهروندی مبارزه با فساد، حمایت از زنان و جوانان، توسعه پایدار محیط زیست و ... است. این برنامه بیانگر جهت گیری درست و صحیح دولت در چارچوب اسناد بالادستی است. در واقع برنامه های دولت منطبق با سند چشم انداز و دیگر سیاست های کلی در بخش های مختلف چون سیاست های کلی اصل 44 یا اقتصاد مقاومتی است.

* اما آنچه که امروز به عنوان یک ضرورت مطرح است و وظیفه سازمان برنامه و بودجه نیز هست که به آن رسیدگی کند نداشتن شاخص های کمی برای ارزیابی عملکرد برنامه دولت و وزرا است. انتظار ما این است که در برنامه های خوبی که دولت ارائه کرده شاخص های کمی ارزیابی هم توسط سازمان برنامه و بودجه در چارچوب احکام برنامه شششم تدوین شود.

*جهت گیری اصلی اقتصاد دولت بر اصلاح ساختار باید باشد. در بخش اقتصاد اغلب مشکلات ریشه در مسائل و مشکلاتی است که در مسائل اقتصادی داریم. اصلاح اقتصادی برای دستیابی بر رشد اقتصادی فراگیر و مستمر و ضد فقر مهمترین مساله امروزکشور است. ثبات اقتصادی اهمیت زیادی دارد و باید زمینه رشد اقتصادی پایدار فراهم شود.

*توسعه بخش خصوصی یک ضرورت است، باید به مفهوم واقعی بخش خصوصی میدان دار باشد. افزایش درون زایی اقتصاد، اصلاح سیاست های پولی، مالی و ارزی و انرژی برنامه های مهمی هستند که دولت آنها را در برنامه خود لحاظ کرده است. اصلاح ساختار اقتصاد بخصوص نظام بانکی کشور اهمیت زیادی دارد. متاسفانه نظام بانکی کشور در وضعیت نگران کننده است. نمی خواهم واژه تندتر را بگوییم. حقیقتا باید اولویت اول دولت اصلاح نظام بانکی کشور باشد. تغییر ساختار نظام مالیاتی باید مدنظر قرار بگیرد. فرارمالیاتی یک معضل اقتصادی است. ما تجربه موفقی برای تک نرخی کردن ارز هم داریم، امروز هم باید این ضرورت تبدیل به یک اولویت شود. اصلاح قوانین بازنشستگی، جذب سرمایه گذاری خارجی از دیگر اولویت های مهمی است که باید مدنظر باشد و دولت به آن توجه کرده است.

*در بخش اجتماعی هم جهت گیری اصلی دولت مقابله با اسیب های اجتماعی است. با اهداف خوبی که دولت دیده است می شود امیدوار بود که در 4 سال اینده وضعیت خوبی داشته باشیم. در همین بخش بازنگری در ساختار و فرایند نظام آموزشی دیده شده است. باید به سند بنیادین تحول آموزش و پرورش که سندی مترقی است توجه کرد و دغدغه کل دولت باشد. گا م های خوبی در دولت اول برداشته شده است و باید ادامه یابد.

*در بخش فرهنگی واگذاری اغلب تصدی ها به بخش ها غیردولتی مدنظر است. وعده هایی صنفی خوبی به هنرمندان داده شده است. مردمی کردن فرهنگ و هنر از دیگر برنامه های دولت است.

*در بخش سیاست خارجی جهت گیری خوبی در راستای تعامل سازنده با دنیا مطرح شده است. اصلی که مورد تاکید رهبری هم است. به نظر می رسد در دولت دوم اولویت سیاست خارجی توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی باشد که دولت برنامه خوبی دارد.

*در بخش سیاست داخلی احکام خوبی دیده شده است. مطالبات بسیاری از مردم و نخبگان و تشکل های سیاسی و مردمی اجرای حقوق شهروندی است. باید به طور جدی این منشور باید اجرایی شود. اجرای قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات هم یک مطالبه جدی است. اگر شعار مبارزه با فساد می دهیم راهی نداریم جز اینکه راه دسترسی ازاد به اطلاعات را باز کنیم. تمرکز زدایی و واگذاری تصدی گری های دولت جز راهبردهای حیاتی برای کشور است و دولت باید جدی تر تصدی ها را به استان ها و بخش های غیردولتی واگذار کند.عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم و انسجام بین همه اقوام و ...از دیگر امور مهمی است.

*در رابطه با ترکیب کابینه خوشحالیم که تعدادی از چهره های برجسته دولت قبل هنوزم در کابینه هستند. در بین وزرای پیشنهادی چهره های برجسته ای که سابقه ارزشمند و خوب اجرایی دارند دیده می شود. البته اینکه در آستانه سال تحصیلی وزیر علوم معرفی نشده یک اشکال است و امیدواریم وزیر علوم سریعتر معرفی شود.

*ما حقیقتا نیازمند اتاق های فکر در کشور هستیم، در قالب اتاق فکر یا شورای عالی باید مرتب افرادی از دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ها با هم همفکری و رایزنی کنند.

*دولت باید جدی تر در ارتباط با حضور زنان در سطوح مختلف به یک باور برسد و وزرا هم این مهم را دنبال کنند.

اهم اظهارات بهروز نعمتی نماينده تهران در موافقت با کابينه دوازدهم نيز به شرح زیر است:


* امروز آقای روحانی رئیس جمهور همه مردم ایران است. انتخاب وزرای پیشنهادی براساس تجربه، اعتدال رویه، پرهیز از حاشیه و پرداختن به متن موضوعات انجام شد که از نقاط قوت کابینه است.

*9 وزیری که از دولت یازدهم به مجلس معرفی شدند وظیفه شان سنگین تر از گذشته است. 9 وزیر جدیدی هم که معرفی شدند باید در چارچوب شعارهای رئیس جمهور عمل کنند. معرفی وزیر جوان برای وزارت ارتباطات مایه نشاط و امید شده است. او در معاونت زیرساخت وزارت ارتباطات خدمات زیادی انجام داد.

*در حوزه سیاست داخلی وزرای معرفی شده باتجربه، توانمند و شریف هستند و عملکرد مناسب داشتند. توقع داریم حقوق شهروندی بسیار مورد توجه قرار گیرد. کسانی که مسئول نیستند و تصمیمات غیرمسئولانه ای را به دولت تحمیل می کنند باید مراقبشان بود که این مشکلات را به نظام تحمیل نکنند. ما در مجامع بین المللی به لحاظ رعایت حقوق شهروندی زیر سوال هستیم و باید توجه کنیم رعایت حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.

*واقع گرایی و واقع بینی دولت در حوزه رفع مشکلات اقتصادی حتما به صورت برنامه محور باشد. صداهای ناکوکی از وزارتخانه ها به ویژه وزارتخانه های اقتصادی و بخش سلامت شنیده می شود که باید با هم کوک شود.

*توقع استفاده از بانوان، جوانان و اقوام در کابینه نيز وجود دارد.

اهم اظهارات زهرا ساعی نماينده تبريز در موافقت با کابينه پيشنهادي دوازدهم نیز به شرح زیر است:

* رئیس جمهور با رویکرد خردمندانه کابینه فراجناحی را معرفی کرد تا همچون دولت یازدهم حرکت دولت در راه اعتدال باشد. گفتمان اعتدال را مردم پذیرفتند و این گفتمان برخواسته از مکتب امام و رهنمودهای رهبری است.

*تدوام حرکت در مسیر توسعه پایدار و تحقق آرمان های کشور نیازمند تعامل، تعاقل و انسجام است.

* تدوین برنامه دولت دوازدهم دانش محور و از روش های آزمون و خطا فاصله گرفت و به شناسایی وضع موجود پرداخت تا هنجارها و بایدها را تبیین کند.

* وضعيت جمعیتی کشور را می توان از تهدید به فرصت تبدیل کرد. عدالت جنسیتی و اشتغال زنان بايد مورد توجه قرار گيرد. زنانی که تا امروز بیشتر در حوزه‎های فرهنگی و اجتماعی تمرکز داشتند، حالا باید در حوزه های اقتصادی و سیاسی هم نقش آفرینی داشته باشند تا نگاه دولت در حوزه عدالت جنسیتی با هدف نیل به توسعه پایدار محقق شود. اگرچه در دولت شاهد حضور زنان در سطح وزارت نبودیم، اما وزرا باید رعایت عدالت جنسیتی در انتصاب معاونان را مورد عنایت قرار دهند.

*توجه به بازنشستگان، پایداری مالی در صندوق های بازنشستگی و مطالبات کارگری از دیگر موضوعاتی است که در برنامه دولت دیده می شود.

*سیاستگذاری دولت دوازدهم و غیردولتی بودن تصدی گری ها در حوزه فرهنگ و استفاده از ظرفیت های اقوام در تقویت هویت و همبستگی ملی موثر است.


نبی هزارجریبی نماینده مردم گرگان و آق قلا
در مجلس شورای اسلامی از دیگر نمایندگان موافقی بود که پشت تریبون قرار گرفت.
اهم اظهارات این نماینده موافق را بخوانید؛

* از زحمات آقای روحانی و وزرا در دولت یازدهم کمال تقدیر و تشکر را دارم. دولت در حوزه اقتصادی زحماتی کشید اما در حوزه صنایع تبدیلی و تولید موفق نبود، دولت باید برنامه داشته باشد از قاچاق کالا و ارز جلوگیری و با مافیای اقتصادی سازمان یافته مبارزه کند.

*از طرح تحول سلامت که به داد مردم محروم رسید تشکر می کنم.

*توجه به دغدغه فارغ التحصیلان و به کارگیری بانوان و جوانان در ارکان اجرایی نظام ضرورت دارد.

*در حوزه فرهنگی توجه به سازمان های مردم نهاد که هدفشان خدمت است و برقراری عدالت در توجه ویژه به قومیت ها و اقلیت های دینی اهمیت دارد.

*توازن توزیع ثروت ها در همه نقاط کشور از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود در استان های حاشیه ای فقر و بیکاری بیداد می کند بنابراین وزرای پیشنهادی به وعده های خود عمل کنند.

*از ظریف و تیم دیپلماسی تشکر می کنم موقعیت خوبی را در تعاملات سیاسی و اقتصادی شاهد بودیم و در دولت جدید این را ادامه دهند و انشاءالله موفق باشند.

*در حوزه دفاعی اقدمامات خوبی داشتیم. نیروهای امنیتی نیز در برقراری امنیت واقعا سنگ تمام گذاشتند.

*در حوزه علم، آموزش و فناوری مشکلاتی داریم، بین آموزش با نیازهای کشور تناسبی نیست. جذب نیرو در وزارتخانه ها براساس ضوابط و نیاز باشد نه روابط.

*محیط زیست امانتی به دست ماست که باید به آیندگان بسپاریم، برداشت های بی رویه از جنگل ها پیامدهای سنگینی را به بار آورده است.

مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم از دیگر موافقان کابینه دولت بود هرچند برخی سخنان وی که رنگ و بوی انتقادی داشت با اعتراض نمایندگان روبرو شد.

اهم اظهارات نماینده لنگرود به شرح زیر است:
* در وضعیت آموزش رتبه ما در منطقه 16 و در جهان 92 است، در حوزه بهداشت و سلامت رتبه ما در منطقه 11، در مصرف انرژی رتبه ما در منطقه 14 و در جهان 121 است. در حوزه مقررات دست و پاگیر رتبه ما در منطقه 17 و در جهان 97 و به لحاظ جمعیت شهری رتبه ما در منطقه 2 و در جهان 12 است که افزایش جمعیت شهری و کاهش جمعیت روستایی خطرناک است.

* واردات باید کاهش و صادرات باید افزایش دهد. البته راهکار اصلاح همه اینها را آقای روحانی در برنامه های دولت دوازدهم دیده است.

*مالیات یکی از راه های کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفت است اما مالیات دارد در تولید آسیب وارد می کند. صنعت گردشگری رتبه سوم را در اقتصاد جهان است ما هم باید از این صنعت استفاده کنیم و تا سال 1404 ، 20 میلیون گردشگر وارد کشور شود.

* سرمایه گذاری خارجی طبق قانون برنامه توسعه ششم باید 65 میلیارد دلار در سال باشد. قبل از دولت اول روحانی سرمایه گذری خارجی زیر 1 میلیارد دلار بود الان به 11 میلیارد دلار رسید پس باید افزایش جذب سرمایه گذاری خارجی تقویت شود.


احمد همتی در موافقت با کابینه پشت تریبون رفت. اهم اظهارات احمد همتی به شرح زیر است:
*{در پاسخ به انتقادهای ذوالنور نماینده مخالف کلیات کابینه و برنامه های دولت یازدهم}: رئیس جمهور گفت سه وزیر خانم در نظر داشتیم که به هر دلیل یا دلایلی نشد، آقای رئیس جمهور آن دلایل را عرض نکرد. البته آقای ذوالنور گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تأیید کرد اما مرکز مرتبط با فرهنگ کشور فقط این وزارتخانه نیست.

* بودجه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی، نهادهای فرهنگی و دینی و حوزوی، معاونت ها و سازمان های فرهنگی شهرداری ها، رسانه ها و خبرگزاری های حاکمیتی و دیگر مجموعه های خارج از دولت بیش از 85 درصد بودجه فرهنگی کشور است، آیا این مجموعه گفتند چه کار می کند؟ فرهنگ یک مقوله پیچیده است که به همه نهادها و دستگاه ها مرتبط است بنابراین نباید وزارتخانه، فرد یا دولتی را مقصر دانست.

* در کشور تنوع سلایق و دیدگاه وجود دارد. با سه فراکسیون اصلی مجلس، اشخاص حقیقی و حقوقی رایزنی و خیرالموجودین معرفی شدند. در برنامه ریزی دولت آینده در وهله اول به ثبات، آرامش و امنیت، مشارکت سیاسی و عمومی، رضایتمندی اجتماعی، عدالت، حقوق شهروندی و خردجمعی نیاز داریم که خوشبختانه در برنامه های دولت وجود دارد. برنامه هم براساس قوانین و اسناد بالادستی تنظیم شد. مشی و روش دولت نیز بر همین تأکید دارد چون راه نجات کشور است که مردم به آن صحه گذاشتند.

مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در موافقت با کابینه پیشنهادی با بیان اینکه مباحثی که بعضی از عزیزان مطرح می کنند خطبه های قبل از نماز جمعه است، گفت: اینجا مجلس است. اینکه ما بگوییم برنامه های دولت سکولار است یا معنی سکولار را نمی دانیم یا متوجه نیستیم که در راس این نظام مقام معظم رهبری هستند.

اهم اظهارات نماینده تهران را بخوانید؛

* رهبری چند روز پیش حکم رییس جمهور را تنفیذ کردند و رییس جمهور را تایید کرده اند. به علاوه افتخار دولت یازدهم برنامه محوری است. من زمانی که از آقای لاریجانی لقب پرفسور گرفتم، گفتم که برنامه را با دولت هماهنگ کنید اما دولت با برنامه هماهنگ حرکت کرده است.

* افتخار این دولت در حوزه فرهنگ این است که کار فرهنگی را به معنای درستش انجام می دهد این دولت امنیتی کردن فرهنگ را نمی خواهد. من می دانم که تلاش های دولت در شبکه ملی اطلاعات در جهت واکسینه کردن اطلاعات است. ما در برنامه نوشته ایم که باید سالانه 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای کشور صورت بگیرد. شما دیدید که عده ای برای توتال و هواپیما چه کردند.

* چرا ما برجام را زیر سوال می بریم؟ 240 نفر برای مقابله با آمریکا رای دادیم اما عده ای از روزنامه ها به شما توهین کردند. شما اگر تابع ولایت فقیه هستید باید برجام را تایید کنید.

* عده ای حرف از سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت می زنند. ما کی سهم خواهی کردیم؟ روحانی گفت که ما در چینش کابینه جناحی عمل نکردیم و همینگونه بوده است. برنامه محوری از خصوصیات مثبت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم که باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین دولت در طرح تحول سلامت موفق عمل کرده است.

29214

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 697489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =