۰ نفر
۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۵

موسیقی‌دانی خوش‌ذوق، ساختارهای شناخته‌شده عالم را با مقیاس لگاریتمی در تصویری واحد جا داده است. این نما، عالم مشاهده‌پذیر را نشان می‌دهد که کره‌ای به مرکز زمین و قطر ۹۳ میلیارد سال‌نوری است.

به گزارش خبرآنلاین، در مرکز این تصویر، خورشید جای گرفته و رو به بیرون، به ترتیب شاهد سیارات داخلی و خارجی، کمربند کوییپر، ابر اورت، منظومه سه‌ستاره‌ای آلفا قنطورس (نزدیک‌ترین همسایه خورشید)، بازوی مارپیچی برساووش، کهکشان راه‌شیری، کهکشان آندرومدا و دیگر کهکشان‌های همسایه، شبکه کیهانی، تابش ریزموج زمینه کیهانی و درنهایت، پلاسمایی نامرئی خواهیم بود که پس از مهبانگ (انفجار بزرگ)، عالم را فرا گرفته بود.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

عالم مشاهده‌پذیر، کره‌ای به مرکز زمین (با کمی اغماض، منظومه شمسی) است که نور اجرام درون آن طی ۱۳٫۸ میلیارد سالی که از عمر عالم می‌گذرد، فرصت داشته تا به ما برسد و به ما امکان دهد تا آن‌ها را ببینیم. به دلیل انبساط عالم، شعاع عالم مشاهده‌پذیر امروزه ۴۶٫۵ میلیارد سال‌نوری (قطر ۹۳ میلیارد سال‌نوری) است.

این تصویر را موسیقی‌دان و هنرمندی خوش‌ذوق به نام «پابلو کارلوس بوداسی» طراحی کرده است. او با استفاده از نقشه‌های لگاریتمی عالم که پژوهشگران دانشگاه پرینستون آن را استخراج کرده‌اند و تصاویری که تلسکوپ‌های فضایی ناسا از اجرام دور و نزدیک ثبت کرده‌اند، این نقشه را آماده کرده است. پژوهشگران دانشگاه پرینستون برای استخراج نقشه‌های لگاریتمی عالم از داده‌های گردآوری‌شده در «پروژه اسلون برای نقشه‌برداری دیجیتالی از آسمان» یا به اختصار «SDSS» بهره جسته‌اند.

پروژه SDSS بیش از ۱۵ سال است که با استفاده از تلسکوپی ۲٫۵ متری در نیومکزیکو، دقیق‌ترین نقشه‌های سه‌بعدی را از عالم تهیه کرده و هم‌اکنون طیف بیش از ۳ میلیون جرم نجومی را گردآوری کرده است.

نقشه‌های لگاریتمی، بهترین روش برای به تصویر کشیدن ساختار عظیمی مانند جهان مشاهده‌پذیر هستند؛ زیرا هر واحد روی محور متناظر با افزایش ۱۰ برابری فاصله اجرام است. البته نقشه‌های لگاریتمی موجود مانند آنچه پژوهشگران دانشگاه پرینستون در سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) استخراج کردند، جلوه بصری چندانی ندارند. به همین دلیل بود که بوداسی تصمیم گرفت نقشه‌ای زیبا و هیجان‌انگیز را رسم کند.

منبع: ساینس‌آلرت

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 747121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    5 1
    خیلی ساده انگارانه است که تمام عالم را به این کوچکی در نظر بگیریم. «عالم مشاهده‌پذیر» اصطلاح بهتری است.
    • بی نام A1 ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
      0 0
      کوچک؟؟ ۹۰میلیارد سال نوری،،یعنی اگه از یه طرف قطر این دایره با سرعت ۳۰۰هزار کیلومتر در ثانیه حرکت کنی ۹۰میلیارد سال طول میکشه به اون سر قطر برسی
  • محسن A1 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    0 7
    اونوقت چرا مركزش رو منظومه شمسي گذاشتند.يه كم خوش خيالي نيس؟؟؟؟؟؟؟
    • نوید A1 ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
      3 0
      به این دلیل که مرکز تصویر برداری از زمین انجام شده نه یه سیاره دیگه
  • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    1 9
    چقدر بیکار است
  • بی نام A1 ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    1 1
    شبیه یک النگوی زیبا