آشپزی بخش بزرگی از فرهنگ هر ملتی را تشکیل می دهد، هرچه حوزه یک تمدن قدیمی تر باشد فرهنگ غذایی آن عمیق تر و دارای راز و رمز های مخصوص است.

هادی معیری نژاد- در دنیای امروز که گردشگری حرف اول را در بین صنایع پیشروی جهان میزند اکثر کشورهای جهان سعی می کنند از امتیازات مخصوص به خود بهره بگیرند و با ایجاد تفاوت در بازار بزرگ گردشگری جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.

آشپزی یکی از این امتیازات بزرگ است که در کنار جاذبه های دیگر فرهنگی می تواند نقش بزرگی در جذب گردشگر به یک کشور داشته باشد

معمولا پر گردشگر ترین کشورها دارای سبک مخصوص به خود در آشپزی هم هستند. به عنوان مثال هیچ گردشگری نمی تواند پاریس را بدون کافه ها و رستورانهای نام آورش تصور کند.

همچنان که هیچ گردشگری در ترکیه خود را از خوان گسترده فرهنگ غذایی ترکی محروم نمی کنند.

در جدول زیر برترین کشورها در گردشگری پخت و پز همراه با تعداد کل گردشگران ورودی آنها آورده شده است

کشور گردشگر ورودی(میلیون نفر)  رتبه گردشگری  غذای شاخص
تایلند 26.5 10 ووک سبزیجان
یونان 18 17 موساکا
چین 57.7 4 نوودل و مرغ ترش و شیرین
فرانسه 84.7 1 رتاتویی و کرپ
اسپانیا  57.5 3  انواع تورتیلا
مکزیک 23.7 13 تاکو
ایتالیا 46.4 5 پیتزا واسپاگتی
هند 6.5 23 دال عدس ، تندوری
ترکیه 37.8 6 دونر کباب
مالزی 25.7 11 نسی لمک و ساتای

چنان که مشاهده می شو.د این کشورها دارای بالاترین آمار گردشگران ورودی هم هستند کم کشوری را می توان یافت که دارای نرخ بالای گردشگر ورودی باشد بدون آنکه دارای فرهنگ و سبک خاص پخت و پز باشد

وضعیت ما
کشور ما که هم اکنون در حال برنامه ریزی برای بیست میلیون گردشگر است و اتفاقات نوینی چون ورود قطار لوکس گردشگران اروپایی در آن افتاده است ،متاسفانه در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است.

سبک غذایی و حوزه فرهنگی پخت و پز ایرانی گرچه الهام بخش فرهنگ پخت و پز بسیاری از کشورها نظیر ترکیه و لبنان و حتی هند است اما خود به فرهنگی مهجور در صنعت گردشگری جهانی تبدیل شده است به نحوی که کمتر هتل بین المللی را می توان یافت که در منوی مخصوص به غذای ملل خود ،غذایی ایرانی را گنجانده باشد.

لذا ما در این امتیاز ذاتی فرهنگ ایرانی برای جلب گردشگر بسیار ضعیف عمل کرده و محتاج تحولی جدید در این زمینه هستیم.

گرچه کم نیستند رستورانهای محلی در برخی از شهرستانهای کشور که به اهمیت غذای محلی پی برده و از این امتیاز بهره می گیرند . اما در عرصه بین المللی هنوز تلاشی پیشرو برای جذب گردشگر از طریق امتیاز پخت و پز دیده نمی شود.

4646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    71 1
    20 میلیون؟ بیخیاااااال
    • بی نام ES ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
      14 31
      من که غذای ایرانی زیاد دوست ندارم. نمیدونم چرا
  • بهزادعباسیوند A1 ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    نویسنده مقاله عنوان کرده اند که:سبک غذایی و حوزه فرهنگی پخت و پز ایرانی گرچه الهام بخش فرهنگ پخت و پز بسیاری از کشورها نظیر ترکیه و لبنان و حتی هند است اما اگر بهتر به موضوع نگاه کنیم میبینیم که این ایران بوده که از فرهنگ ترک ها تو آشپزی بهره برده بطوری که لغاتی ماننده قاشق قابلمه قزن بشقاب قابدلمه .... از ترکی به فارسی اومده و قبل از ترک ها ایرانیها چیزی به عنوان قاشق یا بشقاب رو نمی شناختند.
    • بی نام IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
      55 29
      ترکا هم اینا رو از اروپایی ها و روسها در دوره عثمانی یاد گرفتن وگرنه اونا هم غذا رو سر آتیش به نیش می کشیدنو غیر از کباب که چیزی به جز سر آتیش کذاشتن گوشت شکار نبود غذای شاخصی نداشتن بالعکس ایران که انواع خورش غذاهای بی گوشت و انواع چاشنی آن در حوزه تمدنی خاورمیانه بی نظیر بوده
    • رضا A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
      35 6
      اخه عزیز من چه ربطی داره اون قاشق و چنگالی که شما عرض می کنی ابزار اشپزی هستند نه دستور پخت...
    • بی نام IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
      15 16
      والا قورمه ، قیمه، دلمه و ... اینا همه ترکی هستن فک کنم بر عکس نوشتین
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    16 2
    بهترین غذاها مال کشور های سواحل مدیترانه هست
  • بی نام A1 ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    8 1
    تورتیلا مال مکزیک هست و با ذرت درست می شود که ماده اولیه آمریکای مرکزی و جنوبی است
  • h ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    32 4
    خوب اينا بيان ايران اين همه غذا مثلا! قرمه سبزي فسنجان كله پاچه و .... بخورن حال كنن
    • بی نام A1 ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
      10 30
      کله پاچه چیه؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    9 7
    غذایی خوبه که زود حاضر بشه، غذاهای ایرانی خوبن ولی درست کردنش خیلی زحمت داره
  • بی نام DE ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
    56 12
    استاد عباسیوند، موزه ایران باستان تشریف ببرید تا قاشق و چنگال های زمان ساسانیان رو ملاحظه بفرمایید.
  • ناشناس A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    7 1
    غذاهای ایرانی خیلی خوشمزه هست ولی تنوع خیلی خیلی کم هست.ضمنا توزمینه معرفی فرهنگ غذایی ایران هم رسانه ه اصلا فعال نیستن متاسفانه.خیلی از غذاهای ایرانی برای خود ما ایرانی ها هنوز ناشناس هست
  • بی نام A1 ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۲
    4 3
    کشک بادمجان، چلوکباب، خورش فسنجان، زرشک پلو را می توان غذای شاخص ایرانیان معرفی کرد که برای خارجی ها طعم خوبی دارد.
  • بی نام A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
    0 0
    سلام بی مزه ترین غذاها از آن کدام کشور است؟