نایب رییس مجلس شورای اسلامی به شبهات درخصوص مسائل و موارد در روز رای اعتماد به وزرا درمجلس پاسخ داد.

به گزارش خبرآنلاین، اهم اظهارات علی مطهری نائب رئیس مجلس را به نقل از خبرگزاری‌ها در ادامه میخوانید:

*{درخصوص میزان آراء وزیر راه و شهرسازی در روز رای اعتماد} پس از پایان رای گیری و شمارش آراء مشخص شد که به میزان 10 رای آراء آخوندی کمتر شمارش شده است، یعنی تعداد موافقان وی 198 رای بوده که 188 رای اعلام شده است، اما درخصوص میزان آراء وزیر پیشنهادی نیرو تعدادی آراء به ظاهر به میزان رای کلی اضافه شده، اما تاثیری درنتیجه آراء نداشته است.

*{درباره آراء ممتنع و باطله در روز رای اعتماد} درگذشته نیز آراء ممتنع و باطله وجود داشت، یعنی فردی ممکن است درزمان رای گیری به نظر قطعی دست پیدا نکرده و ممتنع رای دهد، البته ممتنع مخالف حساب می شود؛ اما هرفردی در زمان رای گیری باید حتی با استفاده از نظرمشاوران و متخصص رای موافق و یا مخالف خود را اعلام کند؛ بنابراین رای ممتنع خیلی وجاهت ندارد.

*{درخصوص آراء باطله نمایندگان در زمان انتخاب وزرا}باطله ممکن است به لحاظ خط خوردگی و عدم شفافیت پیش آید، البته گاهی برخی نمایندگان ممکن است که دربرگه فرد دیگری دست ببرند؛ اما این موارد خیلی کم است، ولی می توان طبق اظهارات رییس مجلس انتخابات درمجلس را درمقاطع آینده به صورت الکترونیکی برگزار کرد تا اشکالات کمتری مشاهده شود؛ اما درآیین نامه تاکید شده که رای گیری باید به صورت مخفی انجام شود و دراین مسیر اتاق فرمان درجریان نحوه انتخاب و رای گیری نمایندگان قراردارد.

*می توان تمهیداتی را فراهم کرد تا اتاق فرمان متوجه انتخاب نمایندگان نشود، این موضوع قابل حل بوده تا از میزان حواشی ها کاسته شود.

*{درخصوص میزان آراء وزیر کشور} عوامل مختلفی درمیزان آراء یک وزیرموثر است، درمجموع عملکرد رحمانی فضلی قابل قبول است؛ بنابراین عده ای تصور می کنند که با عدم انتخاب رحمانی فضلی فردی ضعیف در وزارت کشور مشغول به کار می شود، ازاین رو به مدیریت وزیر فعلی قانع می شوند؛ البته لابی های بسیاری دراین مسیر اتفاق افتاده و ممکن است به بسیاری از نمایندگان قول هایی درجهت رفع مشکلات حوزه انخابیه داده شده و نظرهای مخالف رابه موافق تبدیل شود.

*دربسیاری از شرایط رحمانی فضلی درکنار ایرادات و اشکالات عملکرد خوبی داشته و درمجموع با توجه به فشارها بر وزارت کشور از سوی برخی نهادها اقدامات و عملکرد وی قابل قبول بود.

*یطرف خیلی فعال نبود و درواقع کم تحرک و بی اعتنا به رای نمایندگان و رفع شبه ها برای مجلس بود، یعنی خیلی تلاش نکرد و می توانست آراء کافی را بدست آورد؛ البته وی باید به برخی انتقادها پاسخ بهتری می داد که تکلیف آنها را مشخص نکرد، بنابراین این موضوع جنبه سیاسی نداشته و نمی توان گفت که چون وزیرپیشنهادی اصلاح طلب و از وزرای دوران اصلاحات بود نتوانست رای لازم را کسب کند.

*{درباره برخی اظهارات مبنی براینکه کل لیست امید برای مخالفت با وزرا نام نویسی کرده اما در زمان مخالفت خنثی صحبت کردند} این موارد احتمالات بوده و باید اثبات شود، اما این موارد به اینگونه نبوده و عمدی درکار نیست؛ اما شاید یک تا دو مورد نیز اتفاق افتاده باشد، ولی بهتر است این موارد را از سخنگوی فراکسیون امید سوال بپرسید.

*{درخصوص کیفیت رای گیری در روز رای اعتماد} دراین خصوص خیلی تفاوتی با رای گیری دولت یازدهم وجود نداشت.

*{درخصوص سرانجام پخش برنامه های تلویزیونی فوتبال و حق پخش آن}بنا شد کمیته مشترک وزارت ورزش و سازمان صداو سیما به فعالیت خود ادامه داده و میزان درآمد صداو سیما و فدراسیون دراین زمینه مشخص شده و پس از جلسه ای که دراواخر شهریور درمجلس تشکیل می شود، این موضوع حل و فصل شود.

*{درباره پسر عارف که در مصاحبه‌اش درباره ژن خوب صحبت کرده بود}بهتر است وارد این بحث نشویم.

*{در واکنش به اظهارات خبرنگاری که پرسید این ژن خوب بودن پسر عارف مسئله ای است که اصلاح طلبان از آن انتقاد کرده‌ اند}حالا اگر پسر آقای عارف نبود و شخص دیگری بود این همه سروصدا می‌کردید؟ این نشان دهنده صفای باطن ایشان است که اینطور صحبت می‌کند.

 

29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 699896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =