باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: در سیاست‌های اشتغال مددجویان کمیته امداد مصوب شده به طرح‌های مربوط به اشتغال مردانی که با زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد ازدواج کنند، امتیاز ویژه اعطا می‌شود.

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد با صدور بخشنامه‌ای خطاب به معاونان و مدیران کل استان‌های این نهاد، سیاست‌های اشتغالزایی مددجویان تحت حمایت را ابلاغ کرد.

در سیاست‌های اشتغال مددجویان تحت حمایت کمیته امداد مصوب شده از طریق استعداد سنجی، آموزش‌های فنی وحرفه‌ای و اعطای وام، زمینه توانمندسازی، خوداتکایی، استقلال اقتصادی افراد و خانوارهای نیازمند فراهم شود تا نیازمندان در تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی نقش موثری داشته باشند.

در این بخشنامه مناطق مرزی، محروم و روستایی در اولویت اجرای طرح‌های اشتغال قرار دارند، همچنین از طرح های متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه و یا منجر به مهاجرت معکوس از شهر به روستا حمایت می‌شود،علاوه بر این به مددجویان مجری طرح‌های اشتغال دانش‌بنیان و کارآفرین و طرح‌های مربوط به اشتغال مردانی که با زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد ازدواج کنند و یا سرپرستی ایتام را بر عهده گیرند امتیاز ویژه اعطا می‌شود.

رئیس کمیته امداد با توجه به رویکرد این نهاد در جهت ترویج فرهنگ کار و تقویت روحیه خودباوری و تلاش برای کسب و کار حلال، بر ضرورت توسعه اشتغال با محوریت خانواده و استفاده از ظرفیت طرح‌های اشتغال خرد و خانگی، تقاضای بازار و زنجیره‌های ارزش برای ایجاد فرصت‌‌های شغلی در قالب فردی، گروهی و تعاونی، تاکید کرده است.

استان ها موظف به جذب منابع قرض ‌الحسنه بانک ها و استفاده حداکثری از همه ظرفیت‌های نظام پولی و بانکی کشور برای اجرای طرح‌های اشتغالزایی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد شده اند تا طرح‌های اشتغال، حداکثر طی سه سال موجب خوداتکایی و استقلال اقتصادی مددجویان شود و زمینه خروج آنها را از چرخه حمایتی کمیته امداد فراهم کند.

طبق این بخشنامه برای پایدارسازی فرصت های شغلی، علاوه بر اجرای طرح‌های اشتغال توسط مجتمع اقتصادی و نظارت مستمر بر طرح‌ها باید زمینه تأمین مواد اولیه، بازاریابی، بسته‌بندی، فروش و بیمه مددجویان فراهم شود و کاریابی برای مددجویان از طریق موسسات و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی در دستور کار قرار گیرد.

از سوی دیگر با توجه به تلاش‌های کمیته امداد برای رفع فقر بین نسلی در این بخشنامه، بر اعطای مشوق‌های ویژه برای هدایت فرزندان مددجوی مستعد اشتغال به تحصیل در هنرستان، آموزش‌های فنی‌وحرفه‌‌ای و تخصصی مورد نیاز بازار کار تاکید شده است.

رئیس کمیته امداد با توجه به مردمی بودن این نهاد در این بخشنامه خواستار ایجاد نظام مشترک خیران، مؤسسات دولتی و غیر دولتی و فعالان عرصه اشتغال و کارآفرینی با هدف توسعه ظرفیت‌های ایجاد اشتغال برای نیازمندان و ایجاد « سازوکار تضمین ضمانت‌ها» برای تسهیل موضوع ضمانت نیازمندان در دریافت وام شد.

لازم به ذکر است؛ اعتبار اشتغالزایی برای مددجویان کمیته امداد در سال ۹۶ به سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید این در حالیست که بودجه این بخش در سال ۹۵، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود. سهم دولت و بانک‌ها در تامین این رقم دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و سهم کمیته امداد هزار میلیارد تومان است.

بر همین اساس سال گذشته ۱۰۲ هزار خانوار مددجوی تحت حمایت کمیته امداد صاحب شغل شدند و امسال برنامه‌ریزی‌ برای خودکفایی ۱۴۰ هزار خانوار در صورت تامین اعتبار مورد نیاز انجام شده است.

47238

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 709306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    1 0
    ازدواج با زن سرپرست خانوار خودش یک ثواب بزرگ است حتی اگر به دی ن اعتقادی نداشته باشیم کاری زیباست اما به خاطر وام شما چنین کاری نخواهیم کرد.
  • رستم A1 ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    0 1
    به کجا باید مراجعه کنیم .
  • بی نام A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    3 0
    واقعا متاسفم برای این تفکرات و سیاستای مزخرفتون ... اون وام رو بده به اون زن ... به جای اینکه از چاله بیوفته تو چاه ... چند درصد اون مردایی که با تفکر وام گرفتن میرن سمت این زنان باعث خوشبخت شدن اون زن میشن؟؟؟ ... چرا همه چی برای زن باید ازدواج باشه ؟... برای بچه های خودتونم همچین نسخه ای میپیچید ؟... تو این مملکت زن بودن گناه کبیره ست ... فقیز هم که باشی بدتر ...
  • بی نام GB ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    2 0
    چه دردسرایی که بخاطر ازدواج هایی با این نیت نصیب زنان و بچه هاشون میشه. تجربه هی که مت داشتم انقدر دردناکه که حتی نمیشه اون رو گفت. کاش به جای این که این دسته از زنان رو با این کار در معرض خطر قرار بدند بیشتر به توانمند سازی و فرآهم کردن شرایط اشتغالشون کمک کنند و فرهنگ سازی کنند تا این دسته از زنان بعنوان انسان های کاملی به رسمیت شناخته بشند. حتما فقط توی این شرایط هست که اگه شرایطش پیش بیاد براشون بعنوان آدمایی مستقل نه ابزار رسیدن مردها به امکانات و امتیازات ویژه کسانی پیدا خواهند شد که باهاشون توی شرایط برابر ازدواج کنند.
  • بی نام A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    0 0
    در زمان جنگ به هر مردی که با زن شهید ازدواج می کرد یک وانت می دادند . بعد از ازدواجو گرفتن وانت، زن بدبخت را با کتک و..طلاق می دادند زن از فهرست زنان شهید حذف می شد متقاضی به وانتش می رسید بنیاد شهید هزینه کمتری می کرد این سیاست موفق را دوباره احیا می کنید؟
  • بی نام A1 ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    2 0
    اگر 5 درصد اختلاسها را برای کمک به اشتغال این افراد اختصاص دهند تعداد فقیرها و بیکارها فوق العاده کم میشه