جام جم با دکتر محمود فتوحی‌فیروزآباد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره دلایل حذف نشدن کنکور مصاحبه کرده است.

 او می‌گوید: مهم ترین مساله در حذف کنکور این است که ما باید سیستم جایگزینی طراحی کنیم که افراد توانمند را در دانشگاه جذب کند، اما هم‌اکنون چنین سیستمی در کشور وجود ندارد. همچنین واقعیت این است که همچنان برای پذیرش در برخی رشته‌های دانشگاهی و برخی دانشگاه‌های درجه یک کشور، رقابت جدی وجود دارد که باید سیستمی برای غربالگری آنها طراحی شود.

به گفته وی، یک راه‌حل این است که سوابق درسی، جایگزین کنکور شود، اما مشکل این‌است که مدارس ما به‌جای آموزش عمیق مطالب درسی، محفوظات دانش آموزان را بییشتر می‌کند. برگزاری انواع کلاس‌های فوق‌برنامه، کلاس‌های کنکور و کلاس‌های تست‌زنی هم مشکل را مضاعف کرده و کیفیت آموزش را در مدارس پایین آورده است. به همین دلیل، سوابق تحصیلی هم نمی‌تواند ملاک خوبی برای پذیرش دانشجوی کارآمد باشد، زیرا هم سیستم آموزشی در مدارس مشکل جدی دارد و هم سطح همان آموزش‌ها نیز در مدارس مختلف، کاملا فرق می‌کند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف انتقاد می‌کند: معنی ندارد که دانش‌آموز از ابتدایی تا دبیرستان برای کنکور آماده می‌شود و مدام از این کلاس کنکور به کلاس دیگر می‌رود. این باعث شده خیلی از کلاس‌های کنکور و تست‌زنی، صرفا برای درآمدزایی برگزار شود، بدون آن‌که معلومات کاربردی به افراد اضافه کند. همین سود کلانی که در برگزاری کنکور وجود دارد هم یکی از عمده دلایل حذف نشدن کنکور است.

به عقیده این استاد دانشگاه، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، مشکل نداشتن سیستم جایگزین هم وجود ندارد و به همین دلیل، هیچ توجیهی برای برگزاری کنکورهای دوره کارشناسی ارشد و دکتری نیست. در واقع دانشجویی که در این کنکورها قبول می‌شود، اصلا به این معنی نیست که حتما توانمندی‌اش از دیگر داوطلبان کنکور بیشتر است.
45302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 736507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =