شما نظر دهید/ چگونه می‌توان دورریز نان را کم کرد؟

در حالی مصرف نان در ایران 6 برابر مردم جهان است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان دورریز و هدر روی نان به بیش از 30 درصد می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس آمارهای منتشرشده، مصرف نان در ایران به ازای هر نفر ١٦٠ کیلوگرم در ‌سال است که تقریبا ٦ برابر متوسط جهانی است. ایرانی‌ها در حالی سالانه ١٥‌میلیون تن نان مصرف می‌کنند که براساس گزارش‌های غیررسمی، 30 درصد نان مصرفی در ایران دورریز هدر می‌رود.

در این شرایط، این سوال مطرح است که چه عاملی می‌تواند میزان دورریز و هدرروی نان را کاهش دهد؟ آیا باید کیفیت نان افزایش یابد و یا این‌که فرهنگ مردم در استفاده از موادغذایی باید تغییر کند؟

شما کاربران محترم خبرآنلاین می‌توانید دیدگاه خود را در این زمینه در بخش نظرات مطرح کنید.

 

35225

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 719335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م ر GB ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    67 5
    استفاده از نانهای صنعتی که یکنواخت و بدون لبه و سوختگی هستند و افزایش کیفیت نان که عملی نمی شود
    • بی نام A1 ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      16 1
      از نان صنعتی استقبال بالایی نمیشود و ذات اکثر نان های موجود با روش های پخت صنعتی هماهنگ نیست اما میشود با برگزاری دوره های آموزشی عملی اجباری برای نانوایان محترم در جهت بالا بردن مهارت در شیوه صحیح پخت نان و اعطای مدرک معتبر و نظارت بیشتر در نانوایی ها و جلوگیری از استخدام افراد بدون مدرک به افزایش واقعی کیفیت نان و دور ریز کمتر رسید بحث فرهنگی خرید به اندازه مصرف و نه بیشتر هم با بالا رفتن کیفیت نان توجیه پذیری بیشتری خواهد داشت.
    • ژینوس A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      27 0
      خبر آنلاین همکار دولت در گران کردن نان . یعنی خود نانوا ها نمیدونند .
    • بی نام GB ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      37 0
      با ارزانتر شدن گوشت و لبنیات مردم کمتر به سمت نان می روند
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    56 2
    هم بايد كيفيت نان افزايش يابد و هم فرهنگ مردم. چند سال قبل اين روش را ياد گرفتيم: در خانه ما به محض خريداري نان، آن را با قيچي برش زده و داخل كيسه در فريزر مي‌گذاريم و هر وقت كه لازم داريم، به اندازه نياز برمي داريم.
  • نوری A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    11 38
    با سلام: اول: افزایش تولید نان های صنعتی دوم: حذف نان های سنتی
    • بی نام IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      18 1
      هیچ جای دیگر دنیا قیمت نان صنعتی از سنتی بیشتر نیست. ایران کلا بادنیا متفاوته
    • یک ایرانی در آمریکا US ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
      32 2
      نان سنتی مخصوصا سنگک بخاطر مواد بکار رفته در اون و شیوه پخت یکی از سالم ترین نانهای دنیا است. اون وقت به جای افزایش و حتی فروش بین المللی اون به فکر تعطیل کردنش هستید؟ به جای این حرفها نانواها رو باید آموزش داد که نون بهتر بدون خمیر شدن و سوختگی بپزن و با فرهنگ سازی و آموزش عمومی از اصراف و دور ریختن نان به خاطر عدم نگهداری درست هم جلوگیری کنیم. در ضمن دلیل مصرف زیاد نان در مقایسه با کشورهای دیگه این هست که نان غذای اصلی مردم در ایران هست. اگر قیمت گوشت و حبوبات و دیگر اقلام غذایی به نسبت قدرت خرید عموم مردم مناسب باشه مصرف نان هم متعادل میشه.
    • نوری A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
      2 0
      با سلام: در جواب این دوستان خصوصا" کسی که از امریکا پاسخ داده باید بگم فرمول ساخت نان سنگک را می توان بصورت صنعتی بدون دور ریز تهیه کرد. محض اطلاع در حال حاضر نان تافتون بصورت صنعتی توسط یکی از تولید کنندگان صنعتی خوب کشور تولید میشه. اگر منعی نداره و تبلیغ نمیشه اسم ببرم.
  • بي نام A1 ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    2 1
    قوت قالب مردم يعني80 درصد مردم نان است و اگر كيفيت آرد و پخت نان درست باشد خود بخود نان در ايران دور ريز نخواهد داشت همانطور كه در مقطعي اين اقدام انجام شد و تعداد نان خشكيها كم شد ولي مجددا آرد و به طبع آن پخت نان بي كيفيت شد بطوريكه فقط زماني كه نان گرم است قابل مصرف و به محض سرد شدن غير قابل مصرف ميشود. .
  • بی نام A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    0 1
    بسم الله الرحمن الرحیم با نخوردن نان
  • بی نام GB ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    2 4
    هموطنانی که نان صنعتی یعنی نان باگت وامثال انراتوصیه میکنندغافلندازاینکه داخل این قبیل نانها معمولاخمیرهست هرچندبرای جوانان قابل هضم هست برای مسن ترهاوخیلی ازبیماران دستگاه گوارش سخت هضم ومشکل زااست چراماخیلی راحت سنتهای کهن خودمانرابارقتارهای جدیدغربی مقایسه وبلافاصله خودمانرامحکوم میکنیم هموطنانی که گاهی درغرب زندگی میکنندبخصوص درمناطق ایرانی نشین شاهدندکه نان سنگک ایرانی یانان لواش ایرانی و....علاوه براینکه ایرانیهابرای خریدش صف میبندندخارجیهابرنان صنعتی خودشان ترجیح میدهندحالااگریگ نانوای وطنی درپخت ان کم لطفی میکندتقصیرنان بی زبان نیست تقصیرشاترکم لطف است بیاییم اینقدرسنتهای مانرابی فکرمحکوم نکنیم.کیفیت نان سنتی مانرابهترکنیم مثل قدیمترهاکه نانرامقدس میشمردندوذره ای ازانرادورنمیریختند.
  • اهوازی RO ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    1 1
    فرمول ساده است مردم گوشت بخورند
  • مقیمی IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    4 1
    هر وقت می خوان چیزی را گران کنند یک موج رسانه ای درست می کنند
  • امیر سیروس پور A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    2 4
    راهش فقط و فقط افزایش قیمت نان هست.
  • بی نام A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    5 1
    امیدوارم طرح چنین سوالی یه موج برای گرانی نباشد پیشنهادم آموزش مداوم وگرید دادن به کارگران نانوائی است
  • بی نام IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
    0 1
    1. استفاده از دستگاه های خمیرپهن کن در نانوایی ها که نان یک دست باشد
  • اجاره خودرو کیش A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    0 0
    سلام چاره ای جز اصلاح مدل پخت نان نیست , کاهش ظایعات به نظر من تنها راه حله مرسی