ایسنا نوشت: رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی کشور گفت: اقلیم کردستان، مقصد گردشگری ایرانی‌ها نبوده که حالا با مسدود شدن مرزهای هوایی و یا قطع روابط، ضربه‌ای وارد شود؛ چون اصلا تعاملات گردشگری بین ایران و آن منطقه جریان پیدا نکرد.

روز یکشنبه ۲ مهر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: به درخواست دولت مرکزی عراق، تمام پروازهای ایران به مقصد فرودگاه‌های سلیمانیه و اربیل و همچنین پروازهای عبوری از فضای کشورمان از مبدا اقلیم کردستان متوقف شد.

به گفته سخنگوی این شورا، با توجه به موثر واقع نشدن تلاش‌های سیاسی خیرخواهانه کشورمان و اصرار مسؤولان اقلیم کردستان برای برگزاری رفراندوم در این منطقه با درخواست دولت مرکزی عراق، مرزهای هوایی ایران بر روی پروازهایی که مبداء آن اقلیم کردستان است، مسدود شد.

حرمت الله رفیعی - رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی - درباره تاثیر این شرایط اضطراری بر گردشگری منطقه، گفت: اقلیم کردستان در دوره‌ای به خاطر برگزاری کنسرت‌ها توجه ایرانی ها را جلب کرد، اما این منطقه در مقایسه با کشورهای نزدیک و همسایه هیچ‌گاه مقصد باثباتی برای گردشگری نبوده و جایگاهی نداشته که اکنون انتظار داشته باشیم با قطع مناسبات سیاسی، مشخصا با این منطقه، اتفاقی در گردشگری رخ دهد و یا راهی بسته شود.

او ادامه داد: بیشتر سفرهایی که به اقلیم کردستان انجام می‌شد، تجاری و کاری بود و بیشتر پروازها هم خالی بودند. در این مسیر حتی پرواز چارتری وجود نداشت و پروازها برنامه‌ای اجرا می‌شد. ما به عراق چارتر هوایی داریم، اما با کردستان عراق چنین برنامه‌ای نداشتیم و اصولا چهل پنجاه درصد ظرفیت پروازهای این مسیر خالی بودند. در واقع ما در این مسیر هوایی، بیشتر ضرر می‌دادیم تا از آن منفعتی ببریم.

رفیعی گفت: معمولا مسیرهایی چارتر هوایی می‌شوند که مناسبات گردشگری و رفت و آمد گسترده‌ای با آنها داشته باشیم، مثلا ترکیه که هرچقدر دولت اجازه پرواز دهد، باز هم ظرفیت دارد.

وی درباره دوره‌ای که ایرانی‌ها سفرهای زمینی گسترده‌ای به اقیلم کردستان و شهرهای سلیمانیه و اربیل داشتند، گفت: بعد از روبه‌راه شدن اوضاع و برقراری نسبی امنیت در آن منطقه، برخی از هموطنان برای یک‌بار سفری به کردستان عراق انجام دادند، ولی آن جریان خیلی ادامه نداشت، ضمن اینکه آژانس‌های گردشگری در سراسر کشور به صورت گسترده روی این مقصد متمرکز نبودند و حالا هم دغدغه‌ای برای آن ندارند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی ایران، درباره حجم سفر ساکنان این اقلیم به ایران نیز گفت: مناسبات در دو بخش ورود و خروج گردشگر ضعیف بود، ما از عراق گردشگر و زائر داریم، اما از کردستان آنقدر گردشگر و یا مسافر نداشتیم که به چشم بازار جذب گردشگر به آن نگاه کنیم.

هرچند در سال ۹۴ رییس سازمان گردشگری کردستان عراق در سفری به کشورمان به انگیزه معرفی طرح گردشگری این اقلیم، از دولت ایران درخواست کرد؛ مشکلات لجستیکی را با اقلیم کردستان عراق حل کند تا تعاملات گردشگری بین دو منطقه توسعه یابد و آن زمان برای هر گردشگری که به قصد سفر از این اقلیم خارج می شد، تسهیلات مالی در حد یک تا دو هزار دلار که گاه بلاعوض بود، تعیین کرد و این را بهانه ای برای گسترش تعاملات گردشگری با ایران قرار داد، اما اینک اکبر غمخوار، عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و از دعوت کنندگان «مولوی‌ جبار وهاب» درباره جریان آن تعاملات به ایسنا، گفت: تعاملات گردشگری ایران و اقلیم کردستان عملا بعد از ظهور داعش، متوقف شد.

غمخوار گفت: البته سفرهای زمینی بین ایران و اقلیم کردستان عراق جریان داشت، ولی این سفرهای به معنای واقعی گردشگری نبود و در جریان تعاملات گردشگری دو منطقه تاثیری نداشت. اکنون نیز با مسدود شدن مرزهای هوایی و توقف پروازها، فقط آن گروه از اروپایی هایی که از این مسیر برای سفر ترانزیتی استفاده می کردند دچار چالش می شوند که آن ها هم می توانند مسیر هوایی خود را تغییر دهند.

42238

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 710947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =