گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس حاکی از آن است که در رابطه با مدیریت صندوق‌های بازنشستگی و قواعد مرتبط و مترتب بر آنها باید تصمیم‌گیری جدی صورت پذیرد، زیرا در صورت استمرار این وضعیت، کشور با بحران‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی وضعیت صندوق‌های بازنشستگی و آمارها و گزارش‌های ارائه شده از سوی نهادهای ذیربط، نشان از وابستگی روزافزون صندوق‌های بازنشستگی به بودجه عمومی کشور و تشدید این وابستگی طی سال‌های آتی دارد. حتی این وضعیت در مورد صندوق‌هایی نظیر سازمان تامین اجتماعی که درحال حاضر خودکفا هستند نیز رقم خواهد خورد.

گزارش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در سال 1394 و مطالعات مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران کلیه صندوق‌های بازنشستگی طی 6 سال آینده (اعم از لشگری، کشوری و تامین اجتماعی) قطعاً به سهم بیشتری از اعتبارات عمومی کشور نیاز خواهد داشت؛ چنین وضعیتی چشم‌انداز خوبی را پیش روی کشور قرار نمی‌دهد. بر این اساس، لازم است در رابطه با مدیریت صندوق‌های بازنشستگی و قواعد مرتبط و مترتب بر آنها، تصمیم‌گیری جدی صورت پذیرد، زیرا در صورت استمرار این، کشور با بحران‌های اقتصادی و اجتماعی مواجه خواهد شد.

اصلاحات لازم در مدیریت مالی صندوق‌های بازنشستگی و وضع قواعد و مقرراتی که برای مقابله با مشکلات صندوق‌ها طراحی شده‌اند، امری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

طرح کارآمدسازی و ارتقای صندوق‌های بازنشستگی نیز همان‌گونه که از عنوان آن برمی‌آید، با هدف تامین اهداف مذکور در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است و در این خصوص راهکارهای چندجانبه‌ای شامل تأدیه بدهی‌ها، افزایش نظارت‌ها (هیات نظارت، وزارت رفاه، سازمان بورس، سازوکار بازار) و کاهش هزینه‌های اجرایی صندوق‌ها (از طریق تجدید ساختار و ادغام آنها با یکدیگر) را پیشنهاد می‌کند، اما این‌که تا چه میزان شیوه‌ها و راهکارهای ارائه شده در این طرح به ارتقای بهره‌وری و کارآمدسازی صندوق‌های بازنشستگی منجر می‌شود، نامشخص است، زیرا عوامل زمینه‌ساز وضعیت حاضر در صندوق‌های بازنشستگی مورد کم‌توجهی واقع شده است.

همچنین راهکارهای اجرایی ارائه شده در مواردی در هم‌پوشانی با قوانین موجود قرار دارد و علاوه بر این‌که در برخی موارد نیاز به قانون‌گذاری مجدد نیست، در برخی موارد نیز به سبب محدودیت‌های اجرایی و قانونی ازجمله شائبه ایراد اصل هفتادوپنجم قانون اساسی، قابل وضع و اجرا نیستند، بنابراین اگرچه طرح حاضر اهداف خوبی را دنبال میکند اما راهکارهای ارائه شده وافی به مقصود نیست و اين امر نیازمند مطالعه، بررسی و مشارکت فعال ذينفعان در اتخاذ راهکارهای مورد نظر است.

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 706109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    0 0
    درطی ده سال گذشته علاوه براینکه بعضی منابع صندوق مثل املاک و شرکتها را به قیمتهای پایینتر از قیمت واقعی واگذار کرده اند که برگرداندن این اموال خودش در آمدی برای سازمان بازنشستگی ایجاد میکند قوانینی هم وضع کرده اند که هزینه صندوقها را بالا برده است برای مثال اگر پدر و مادر تک دختر هر دو بازنشست باشند وفوت کنند در صورت عدم شاغل بودن و عدم تاهل هر دو حقوق را دریافت می کند یا همسر بازنشسته اگر خودش شاغل باشد حقوق شوهر متوفی را نیز دریافت میکند یعنی یک نفر به تنهایی دو حقوق را دریافت میکند خیلی ساده میتوانند قانونی تصویب کنند که تنها در صورتیکه وظیفه بگیرها دو نفر به بالا باشند هر دو حقوق را دریافت کنند
  • بی نام IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    0 0
    اقتصاد ایران مانند معتادی است که با کدائی از پول فروش نفت به زندگی بد خود ادامه می دهد. کشوری که این همه ثروت دارد و این همه تحصیل کرده ومتخصص دردناک است که 35 سال است عده ای خاص بعنوان مدیر این کشور را نه اداره بلکه می چاپند و اشراف شده اند وملت فقیر و اقتصاد نابود شده است
  • ali A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    0 0
    سال 1402 تامین اجتماعی ورشکست خواهد شد دلیلش افزایش آمار طلاق هایی هست که باعث میشود کسی که حدود15 سال 20 سال از تامین اجتماعی حقوق گرفته پس از فوتش مستمریش به یکی از فرزندانش که طلاق گرفته انتقال پیدا کند که معنایش این است که یعنی کسی که 30 سال پول پرداخته است به تامین اجتماعی حدود 50 یا 60 سال حقوق دریافت خواهد کردخودش و بچه هایش. سال 97 هم سال طوفان طلاق هست البته طلاق های سال 97 خیلی هاش ریشه اقتصادی دارد. البته وقتی اسلام یا حاکمان اسلامی الگوی برتر برای زن را خانه داری بدانند نتیجه هم همین است. هر چند که اگر زنی هم شاغل باشد شاید ترجیح بدهد مستمری پدر یا مادرش پس از مرگ را دریافت کند تا اینکه سال ها به بیمه پول بپردازد. طلاق بدجوری برای صندوق ها مشکل ساز میشود.