اعتماد آنلاین نوشت: مهاجرت معکوس تهرانی‌ها اگرچه برخی از کسانی را که قبلاً بارها درباره تراکم جمعیت تهران شنیده بودند خوشحال کرده اما به اعتقاد کارشناسان این موضوع یک آسیب است و باید به آن به شکل زنگ خطر نگاه کرد.

چند پیش خبر جدیدی در تأیید افزایش آمار مهاجرت معکوس از تهران منتشر شد. بر اساس این آمارها اگرچه هنوز هم نرخ ورود به تهران از نرخ خروج از آن بسیار بیشتر است و کاهش جمعیت تهران هم از گذشته یکی رؤیاهای دست‌نیافتنی مسئولان مدیریت شهری تلقی می‌شده است اما برخی درباره آن اظهار نگرانی می‌کنند. 

محمود میرلوحی یکی از اعضای شورای شهر در مورد اینکه چرا با وجود تراکم بالای جمعیت در تهران، باید از روند مهاجرت معکوس نگران باشیم، می‌گوید: «همواره گفته شده که تراکم جمعیت در تهران بیشتر از ظرفیت این شهر است و قطعاً کسی از کاهش جمعیت این کلان‌شهر به صورت طبیعی نگران نمی‌شود اما آنچه نگران کننده است و باید به آن توجه کنیم این است که این مهاجرت نشانه چه چیزی است و دلایل این مهاجرت چیست؟»

میرلوحی ادامه می‌دهد: «وقتی ما به دلایل مهاجرت تهرانی‌ها از این شهر به شهرهای دیگر نگاه می‌کنیم می‌بینیم که مهاجرت معکوس از تهران به این دلیل بوده که مردم از زندگی در این شهر به تنگ آمده‌اند و احساس امنیت نمی‌کنند. دلایل مهاجرت تهرانی‌ها را مسائلی مانند ترس از زلزله، آلودگی‌ها، گرانی مسکن و... تشکیل می‌دهد و ما باید این موضوع را به عنوان زنگ خطر تلقی کنیم.»
او در جواب اینکه آیا مهاجرت از سایر شهرها به تهران، زنگ خطری برای اوضاع نامطلوب در آن شهرها نبود، می‌گوید: «چرا، ما همواره درباره این موضوع هشدار داده بودیم هم از این جهت که چرا باید در کشور شاهد تمرکزگرایی باشیم و چنان امکانات در تهران خلاصه شده باشد که مردم مجبور باشند برای دسترسی به فرصت‌های بیشتر به تهران بیایند، هم از این جهت که با این مهاجرت تهران هر روز پرتراکم‌تر می‌شود و به انواع مشکلات دچار می‌شود.»

میرلوحی می‌گوید: «قبلاً یک بار در جایی خواندم که وقتی تهران از جمعیت لبریز شود مردم این شهر خود به خود مجبور به ترک آن می‌شوند و با رفتن آنها از تهران به شهرهای دیگر فشار بر دولت برای تمرکززدایی از تهران هم زیاد می‌شود اما من به کسانی فکر می‌کنم که قادر به ترک کردن تهران نیستند و به دلایل مختلف باید در آن بمانند. از طرفی مهاجرت همیشه موضوعی بوده که حاشیه داشته و با خود مشکلاتی را به وجود می‌آورده پس نمی‌توان نسبت به آن بی تفاوت بود.»
او حل مشکلات زیست محیطی تهران و تقویت آن در برابر بحران‌ها را از اصلی‌ترین اولویت‌های می‌داند و می‌گوید: «موضوعاتی مانند گرانی مسکن اگرچه اهمیت زیادی دارد اما در مرحله اول باید به مقولاتی مانند آلودگی هوا و امنیت شهروندان فکر کرد چون به طور مستقیم با جان مردم سر و کار دارد.»

 

۴۷۲۳۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 747316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    11 1
    هرچند نباید برای رفع مشکلات تهران بی تفاوت بود اما به همان دلایلی که مهاجرت ازشهرها وروستاها به تهران خطرناک است ، مهاجرت معکوس ازتهران مطلوب ومبارک است .
  • بی نام A1 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    20 0
    من با خانواده ام از تهران داریم میریم واقعا دیگه جای زندگی نیست ضمنا الان مثل قبل نیست که فقط تهران مرکزیت داشته باشه ، هرکی میتونه باید بره از این شهر الوده هم کیفیت زندگی پایینه و هم سلامتی و اعصاب و روان ادم از بین میره و مابود میشه
  • نگران گیلان IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    2 7
    یک خواهش از دوستانی که قصد مهاجرت از تهران دارم، لطفا بسمت استان گیلان حمله ور نشوید. الان شهرهای کوچک پر شده از مهاجرین شهرهای دیگر که این سبب شده الودگی محیط زیستی و ناهنجاریهای فرهنگی زیادی رو ایجاد کنه با این روند مردم گیلان هم باید مهاجرت کنند وسط دریای خزر من پیشنهاد می کنم دولت شهرهای جدیدی رو در وسط دشت های مناسب ایجاد کنه که تراکم از تهران به گیلان منتقل نشه ممنونم
  • بی نام A1 ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    2 0
    تا بوده و هست پايتخت سياسي هميشه شهر خلوت تر و آرام تري بوده ولي تهران چيه واقعا . دولتها چند سال قبول زحمت فرموده شرايط تمركز زدايي از تهران را قبول كنن . هيچ كجاي دنيا پايتخت سياسي با پايتخت اقتصادي و فرهنگي و حتي پزشكي و تجهيزات و إمكانات يكي نيست . اين به ضرر كشور است . من از وحشت زلزله بزرگ تهران به عنوان يك شهرستاني از شب زلزله تهران آشفته ام . تهران زلزله بياد خونه همين مسئولين نصفه نيمه هم ممكنه خراب شه . بيشتر تجهيزات براي إمداد و نجات از تهراني كه خراب شده بايد برسه . مراكز بانكي و پولي در تهرانه حالا اين كشور بزرگ بايد چه كار كنه .
  • بی نام A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    12 0
    من هشت ماه میشه از تهران به تبریز برگشتم. 16 سال در تهران زندگی کردم. درسته که تبریز هم شهری آلوده هستش. ولی به پای تهران نمی رسه. فرصت های شغلی زیادی نیز در تبریز وجود داره که مغفول مانده. به نظرم باید مهاجرت معکوس برای ساختن همه جای ایران صورت بگیره. تنها در این صورت توسعه پایدار صورت می گیره. در غیر اینصورت مثل اینه که ایران را کوچکتر کرده و به تهران خلاصه کردیم.
  • بی نام IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۹
    9 0
    10سال پیش افسروظیفه راهوربودم درتهران.درمنطقه6.شلوغ ترین منطقه.چندسالی هست داداش من واسه کاراومده تهران.سالی یه باربهش سرمی زنم.همیشه هم میرم پیشش،بهش میگم توچطورتواین شهرزندگی می کنی؟بابالامصب همه ش میخواد بدوی.آخه این چه زندگی ست توداری؟میگه چکارکنم.به خدااگه اداره ما،شهرستان شعبه داشت،می رفتم.واقعازندگی درتهران عذابه.باورکنین ایام سربازیم اینقدرسخت نبود.آخه این دویدن های درتهران واسه چندرغازیه که توشهرستان بیشترش گیرمیاد.یک مشغولیت الکی خوشیه.
  • بی نام IR ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
    4 0
    به نظر من هر کس می تواند خودش را نجات دهد وبه شهری کوچک برود وکسانی هم که نگران مهاجرت معکوس مردم هستند ترس از این دارند که خانه های فروش نرفته روی دستشان بماند یا کمبود کارگر ایجادشود خلاصه دل لرزه شان برای خودشان است اگرنه بمیری هم کسی ککش نمی گزد
  • بی نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    1 0
    از طنزهای تلج ایران است که محمود معجزه تنها رئیس جمهوری بود که هر چند به صورت احساسی فکر نشده و ضربتی شروع به راه اندازی مهاجرت معکوس و تمرکز زدایی هر جند حساب نشده نافرجام و محکوم به شکست کرد اما حداقل اقدام عملی کرد در صورتیکه سایرین مشغول زر و زور اندوزی بوده سرشان بیش از حد شلوغ بود و کاری نکردند، حتا جناب بزرگ کلید داران.شما نیز به جای طرح آبکی و فکر نشده موضوع تحقیق کنید چند پایان نامه دکترای بدرد بخور در خصوص شکل گیری مهاجرتهای آتی به شهر های بزرگ و لزوم تمر کز زدایی و توزیع متعادل جمعیت و پیش زمینه های لازم برای اینکار وجود دارد و به کاربران گزارش خلاصه بدهید. افسوس که صف در صف خشکیده و بی باریم ...