جهان اقتصاد نوشت: حدود چهار سال است که در دولت روحانی و اکنون در شورای شهر تهران اخبار مختلفی از اراده سیاست‌مداران برای ایجاد شفافیت اقتصادی شنیده می‌شود.

چنانچه این اخبار موثق باشد و در صورت ممارست برایجاد شفافیت اقتصادی شاهد تحولات عمیقی در اقتصاد ایران و همچنین مبارزه با فساد اقتصادی‌خواهیم بود. یادگاری که توسط هرجناحی بر آن ممارست شود، موجب نام نیک آن جناح خواهد شد.

یکی از نهادهایی که همواره به با عناوینی هم چون محلی برای تولد و بازتولید فساد از آن یاد می شود، شهرداری ها هستند.  این در حالی‌است که تنها راه مبارزه با فساد و ویژه خواری شفافیت مالی بوده و مردم حق دارند بدانند در امور اقتصادی ایران چه درشهرداری‌ها و چه در دولت و چه در هر نهادی که از بودجه عمومی تغذیه می‌کند چه می‌گذرد؟

مردم حق دارند بدانند که چگونه مالیاتها و عوارض‌های آنها در شهرها هزینه می‌شود. ایجاد این اتاق شیشه‌ای تنها به اعضای شورای شهر  باز نمی‌گردد، بلکه دولت نیز باید در این زمینه با گسترش بسترهای اطلاع‌ رسانی به ایجاد ساختار شیشه‌ای شفاف کمک کند. شفافیت مالی در ایران باید به گونه‌ای باشد که امور مالی در معرض دیدگان همگان قرار بگیرد. در این صورت شاهد بازداشت رحیمی‌ها و بابک زنجانی ها بعد از اتمام دولت احمدی‌نژاد و عیسی شریفی‌ها  قائم مقام‌های شهردار  قبلی تهران نخواهیم بود. این موضوع میسر نخواهد شد تا جامعه مدنی ایران به طریق مختلف برنهادهای مختلف نظارت داشته و مطبوعات بتوانند درجریان درآمدها و هزینه‌های شهرداریها قرار بگیرند تا کوچکترین سوء استفاده‌ای مالی در رسانه‌ها منعکس شده و نهادهای قضایی موظف به برخورد با موارد ریز و درشت فساد اقتصادی در ارکانهای مختلف قرار بگیرند.

درجامعه‌ای کارچاق‌کن‌ها و دلالها رشد پیدا می‌کنند که شفافیت در آن جامعه وجود نداشته باشد. بنابراین زمانی که از اهرم‌های مختلف برای ایجاد شفافیت ایجاد می کنیم، در حقیقت در مقابل فساد اداری و سازمان یافتگی آن ایستادگی کرده‌ایم. البته ایجاد شفافیت تنها به شفافیت مالی خلاصه نمی‌شود، بلکه برای مبارزه با فساد باید هرگونه انحصاری را از اقتصاد ایران بزداییم تازمانی  در شهرداری ها قرار دادهای مربوط به سازندگی بخش‌های مختلف تجاری و فرهنگی به ارکان خاص داده میدهند نباید توقع مبارزه با فساد داشت لذا هر دولت در نهادهای عمومی و هم شورای شهر باید با هرگونه انحصار طلبی مقابله کند ایجاد شفافیت اقتصادی باعث کاهش هزینه‌ها در اداره شهرها و کشور خواهد شد ضمن اینکه باعث می‌شود از هزینه‌کردهای بی‌حساب و کتاب نیز مخصوصا در شهرداریها جلوگیری‌شود.

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 704290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
    1 0
    سلام هنوز هم روز ها خوب ماست اگر رسانه ها ازهر نوع وجنس آزاد نشوند . به آرزوی همین روز ها هم خواهیم رفت
  • نادر A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    0 0
    متاسفانه کارمند فوق الذکر دارای ژن خوب نبوده وهم آقازاده نبوده که بدشانسی آورده ای کاش قوه قضائیه در پیگیری تمام اختلاس ها این چنین عمل کنه که متاسفانه توانائی انجام چنین کاری رو ندارد ازجمله توان پیگیری حقوق های نجومی وواگذاری املاک نجومی ، که شاید هم خودشان هم در این نوع کارها بی بهره نیستند که بعداز گذشت بیش از 6 ماه نتوانسته موضوع نجومی ها را حل و برای آنها حکمی را صادرنمایند واین مصداق بارز حمایت از تروریستی وتروریست پروری محسوب میشود وهمچنین عدم تمکین به نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود ای مسئولان قوه قضائیه که تمام قوای شما از مقام معظم رهبری است واز مقام خود سوءاستفاه ننمایید وحافظ حقوق بیت المال وحامی خون شهیدان ومدافعان حرم این نظام باشید که چطور در روز قیامت پاسخ گو خواهید بود.
  • نادر A1 ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    0 0
    متاسفانه باتوجه به دارابودن ژن خوب قالیباف کسی جرءات رسیدگی به حساب های مالی شهرداری را نداشت حتی شورای شهر وقت ونمایندگان مجلس و قوه قضائیه توانایی رسیدگی حسابهای مالی شهرداری ندارند شاید هم آنان هم از ملاک نجومی به نصیب نبودند که هیچ کس نتوانست املاک را به بیت المال برگرداند ای مسئولان محترم قوه قضائیه بیایید حافظ خون شهیدان و مدافعان حرم باشید وهمنین حامی حقوق بیت المال. بیایید با عدم رسیدگی به چنین تخلفات آب را روی آسیاب دشمنان نریزید و دین وایمان مردمان عزیزمان را سست نکنید وپاسخ گوی درروز قیامت باشید.