شهرداری تهران اعلام کرده به دلیل جلوگیری از تکثیر آفت سفیدبالک ممنوعیت کاشت درخت توت را در دستور کار خود قرار داده.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پایتخت ایران، از دیرباز به عنوان شهری سبز که دارای گونه های گیاهی مختلفی است، معروف بود. وجود باغهای بزرگ انار، توت‌ستان های وسیع در غرب و شمال غرب و گونه های چنار و سپیدار در تهران، این شهر و حواشی آن را تبدیل به شهری زیبا و آباد کرده بود.
هنوز برخی از این باغات از جمله توت‌ستان های وسیع را در میان بافت مسکونی و فضای شهری منطقه طرشت و کن می توان دید. با وجود این گذشته پرغوغا، اکنون شهرداری تهران تشخیص داده توت نباید در تهران کاشته شود. دلیل آن را هم هجوم آفت سفید بالک اعلام کرده.
در اقدامی تعجب آمیز شهردار منطقه 10 اعلام کرد درختان توت تهران در حوزه خود را با گونه های دیگر جایگزین خواهد کرد. این شهردار از ممنوعیت کاشت درخت توت و جایگزینی آن با سایر گونه های کم آفت از جمله زیتون تلخ و آبشار طلا برای پیشگیری از شیوع سفید بالک خبر داد.
عباس بابازاده ضمن اعلام این خبر با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از شیوع این حشره گفت: بر اساس مطالعات وتحقیقات صورت گرفته، میزبان اصلی حشره سفید بالک در فصل زمستان پشت برگ درخت توت است و و از آنجا كه اين درخت جزء درختان خزان پذير محسوب مي شود، لذا برای مبارزه با این حشره ضمن اجرای عملیات به زراعی، هرس و یخ آب زمستانه پای درختان ،برگ هاي خشك درختان آلوده جمع آوري شد.
او گفت: برابر مشاهدات ميداني، اين آفت تغيير ميزبان داده و بر روي گياهان پوششي مانند پيروكانتا، بربريس و پاپيتال نيز زمستان گذراني نموده که برخي از اين گونه ها خزان پذير نبوده است بر همین اساس در اواخر فصل زمستان با انجام عمليات روغن پاشي (روغن ولك) اقدامات پيشگيرانه اوليه انجام شد.
شهردار منطقه با اشاره به ممنوعیت کاشت درخت توت به عنوان میزبان اصلی این حشره یادآور شد: با شروع فصل رشد و سيكل زندگي اين آفت، عمليات پايش از كانون هاي آلوده كه از قبل شناسايي شده بود توسط كارشناسان آغاز شده است و در صورت طغیان این حشره برای مانيتورينگ آفت، رل زرد و كارت زرد بر روي درختان سطح محدوده نصب خواهد شد همچنين به دليل اهميت مسايل زيست محيطي و عدم استفاده از سموم تا حد امكان، علاوه بر کاشت گیاهان کم آفت در سطح منطقه، عمليات آبشويي درختان با استفاده از تانكرهاي مجهز به واترجت در دستور كار منطقه قرار گرفته است.
46231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 669216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
    7 0
    درخت که قطع شود ، هوا آلوده می شود . هوا که آلوده شود گنجشک ها از شهر می روند . گنجشک ها که بروند آفت بر درخت ها می افتد . آفت که بر درخت بیافتد شهرداری درخت را قطع می کند . درخت که قطع شود ...‌. به نظر شما چه کسی مقصر است ؟
  • بی نام IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
    7 1
    اگر كفش دوزك استفاده شود تمام پشه سفيد ها را ميخورد بهتر است اگر كم داريم وارد كنيم تا اين دشمن طبيعي خودش پشه سفيد را از بين ببرد
  • سعید IR ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
    1 4
    به عنوان کسی که توی رشته محیط زیست درس خوندم و در این زمینه مطالعه داشتم عرض میکنم که درسته این موضوع و علت بالا رفتن آفت سفیدبالک که بهش مگش سفید هم میگن، بالا رفتن تراکم درختان توت در سطح شهر هست کشت وسیع اون ها به علت پهن برگ بودن و مزایایی که دارن در حاشیه خیابان ها و بزرگراه های تهران دلیل اصلی حضور این آفت در محیط شده و کاهش درختان توت تاثیر مستقیم روی بهبود اوضاع خواهد داشت. طبیعت ترکیبی از همه اجزاست، وقتی درخت توت زیاد میشه، طبیعتا اثر منفی هم داره. و این در مورد هر چیز دیگه ای هم قابل اثباته