به اعتقاد گلدول، آنچه باعث خواهد شد تا آیندگان گیتس را به خاطر آورند، بنیاد خیریه او است.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتابفروشی های انقلاب نقطه ای مشترک با مغازه های مجتمع کامپیوتر پایتخت پیدا کرده اند: استیو جابز. از خیابان انقلاب گرفته تا خیابان میرداماد، پشت ویترین مغازه ها تصویر جابز خودنمایی می کند؛ با دستی بر چانه و نگاهی خیره به دوربین. در جایی ترجمه های چند هزار تومانی از کتاب زندگی او به فروش می رسد و در جایی نیز محصولات چند صد هزار و میلیون تومانی شرکت اپل، شرکتی که جابز موسس آن بود.

به نظر می رسد که جابز زدگی در جهان نیز دست کمی از داخل ایران نداشته باشد؛ حداقل جهان مجازی که پر است از رازهایی که استیو جابز را پیش از مرگ به یکی از موفق ترین و البته ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرده بود. به همین خاطر است که اگر این روزها کسی بخواهد ادعا کند که آیندگان جابز را فراموش خواهند کرد، باید از شجاعت کافی برخوردار باشد. و البته مالکولم گلدول (Malcolm Gladwell) چنین است. او نه تنها ادعا کرده که جابز از یادها خواهد رفت، بلکه به اعتقاد او این بیل گیتس خواهد بود که در ذهن آیندگان باقی خواهد ماند. گلدول کانادایی که نزدیک به 50 سال سن دارد، یک روزنامه نگار و البته نویسنده است. او بیش از 15 سال است که در مجله نیویورکر (The New Yorker) فعالیت دارد و علاوه بر آن چندین کتاب غیرداستانی نوشته که تقریبا همگی در میان پرفروش ترین کتاب های دوران خود جای گرفته اند. گلدول در سخنرانی اخیر خود در کانادا از نگرش موجود نسبت به کارآفرینان انتقاد کرده و گفته: "ما امروز در فرهنگ خود کارآفرینان را مورد ستایش قرار می دهیم. در واقع آن ها اکنون به اسطوره های ما تبدیل شده اند. اگر نوشته های مربوط به آن ها را بنگرید، متوجه خواهید شد که با یک ستایش نامه طرفید." که البته به اعتقاد گلدول، کارآفرینان ارزش این همه ستایش را ندارند. او معتقد است که کارآفرینان در نهایت به خاطر کمکی که به بشریت کرده اند به یاد آورده خواهند شد و نه میلیون ها دلاری که بدست آورده اند و دقیقا به همین خاطر است که گلدول ادعا می کند تا کمتر از نیم قرن دیگر، کسی استیو جابز را به خاطر نخواهد آورد. او می گوید: "من به شدت معتقدم که تا 50 سال آینده، بیل گیتس به خاطر اقدامات خیرخواهانه اش در یادها خواهد ماند، البته در آن زمان هیچ کس حتی نمی داند که مایکروسافت چه بود. و همچنین یکی از کارآفرینان بزرگ دوران کنونی که فراموش خواهد شد، استیو جابز است. آیندگان خواهند پرسید که جابز اصلا که بود؟"

در واقع به اعتقاد گلدول، آنچه باعث خواهد شد تا آیندگان گیتس را به خاطر آورند، بنیاد خیریه او است. بنیاد گیتس که از سال 1994 تاسیس شده، یکی از بزرگترین بنیادهای خیریه جهان محسوب می شود. این بنیاد در زمینه بهداشت و توسعه جهانی فعالیت های گسترده ای دارد. زمانی گیتس گفته بود، هنگامی که به مناطق به شدت فقیر آفریقا سفر می کند، هیچ کس نمی داند که او کیست و تنها او را به عنوان یک خیر سفید پوست می شناسند. اما شاید 50 سال بعد وضعیت تغییر کند، حداقل گلدول که چنین اعتقادی دارد.

3535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 367663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    20 2
    موافقم
  • بی نام EU ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    15 5
    مثل ادیسون که به خاطر بنیادخیریه اش همیشه در یادهاست
  • بی نام A1 ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    40 4
    دم بیل گیتس گرم. همیشه در اذهان خواهد ماند
  • alireza A1 ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    10 65
    گیتس چیزی بجز یک دزد ایده از اپل نبوده .. استیو جابز به یاد میمونه نه بیل گیتس
    • ناشناس A1 ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
      7 2
      میشه با مدرک بگید دقیقا کدوم ایده استیو جابز رو بیل گیتس دزدیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
      5 1
      خخخخخخخخخخخخخخخ اول مایکروسافت بوجود اومد بعد اپل اولین سیستم عامل رو گیتس درست کرد لابد اپل دزد بود که ای او اس رو ساخته
  • بی نام IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
    2 1
    نه قبول ندارم که استیو جابز بخاطر اینکه بنیاد خیریه به اسمش نیست قراره فراموش بشه .اصلا
  • بی نام RO ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
    4 5
    الان طرفدارای اپل میان میگن : نخیر,استیو نه تنها یک قهرمان بوده بلکه پیامبر بوده
  • امير A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    3 16
    بذار يد بيل گيتس بميره بعد ببينيد چنين نظرهايي داريد؟استيو جابز بزرگ مرده ،بخاطر همين اينقدر راحت حرف ميزنيد.زمان استيو جابز همه اون رو ميشناختن نه بيل گيتس رو.تازه اول مكينتاش اومد بعد بيل گيتس يك دزدي كامل كرد.
  • ناشناس A1 ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۶
    0 0
    بیل گیتس: مایکروسافت و اپل هر دو از زیراکس تقلید کرد بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت به این مناقشه طولانی میان غول های فناوری آمریکا خاتمه داد و اعلام کرد که حق با هیچکدام از این دو نیست بلکه هم مایکروسافت و هم اپل اینترفیس گرافیکی زیراکس را الگوی کار خود قرار داده اند. او در صحبت های خودش گفت اصلی ترین «کپی کاری» که به استیو جابز و من مربوط می شود به اینترفیس گرافیکی باز می گردد که زیراکس ابداع کرده بود.