ایسنا نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، در نظر دارد مانع تشکیل دولتی کرد در شمال سوریه شود. او در راستای این تصمیم ارتش خود را در نزدیکی مرز سوریه متمرکز کرده و آماده حمله به مناطق مرزی کردنشین این کشور است.

به گزارش دویچه‌وله، مردم استان کیلیس ترکیه در مرز این کشور با سوریه در سال‌های اخیر تاثیرات جنگ در کشور همسایه را بسیار تجربه کرده‌اند. موشک‌های شورشیان سوریه هرچند یک بار به مناطق مرزی این استان اصابت می‌کند و در بیمارستان‌های این استان پناهجویان کشور همسایه مداوا می‌شوند.

اکنون اما خطر جنگ به استان کیلیس ترکیه نزدیک‌تر شده است. ارتش ترکیه هفت هزار نظامی به همراه تانک و توپخانه در مناطق مرزی این استان مستقر کرده است. به نظر می‌رسد ترکیه خود را برای پیشروی به درون خاک کشور همسایه آماده می‌کند.

ارتش ترکیه در تابستان سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) نیز به خاک سوریه وارد شده بود. هدف آن زمان ترکیه آن گونه که اعلام شد، دور کردن تروریست‌های داعش و همچنین شبه‌نظامیان کرد "یگان‌های مدافع خلق" (YPG) از نزدیکی مرزهای ترکیه بود.

اکنون رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، بر شمار نیروهای نظامی خود در مرز با سوریه افزوده و در نظر دارد با کردهای شمال سوریه در منطقه "عفرین" وارد جنگ شود.

بحرانی دیگر در مرز ترکیه با سوریه

اردوغان اعلام کرده که "به هر قیمتی" نخواهد گذشت "کشوری کرد در شمال سوریه" تاسیس شود. در صورتی که او با اعزام عملیات موسوم به "شمشیر فرات" و ارسال نیرو به شمال سوریه جنگ را علیه کردهای سوریه آغاز کند، بحران سوریه ابعاد جدیدی به خود خواهد گرفت.

البته ناظران امور سوریه گزارش داده‌اند که درگیری‌ها در منطقه عفرین میان ارتش ترکیه و کردهای مسلح وابسته به "یگان‌های مدافع خلق" مدتی است که آغاز شده است.

برنامه‌های وسیع اردوغان در منطقه

اردوغان برنامه‌های وسیعی برای خاورمیانه در سر می‌پروراند. به گزارش خبرنگار سایت آلمانی "اشپیگل آنلاین" او پس از آغاز "بهار عربی" تصمیم گرفت با استفاده از این فرصت رهبری در منطقه را به دست گیرد.

اردوغان فکر می‌کرد با حمایت از اسلام گرایان افراطی می‌تواند طی چند ماه بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را از کار برکنار کند.

محاسبه اردوغان اما صحیح از آب در نیامد. او اکنون برنامه دوم خود را مبنی بر ممانعت از تشکیل دولت کرد در شمال سوریه آغاز کرده است، زیرا کردها در جریان جنگ در سوریه به تدریج مناطق بیشتری را به دست آوردند و به خاطر دیدگاه سکولارشان از حمایت غرب نیز برخوردارند.

شرایط دشوار انتخاب غرب

از نظر دولت آمریکا شبه‌نظامیان کرد "یگان‌های مدافع خلق" (YPG) در جنگ با جریان تروریستی داعش نقشی تعیین‌کننده دارند. آمریکا به رغم مخالفت‌های شدید ترکیه این مبارزان کرد را در حمله به رقه با سلاح‌های سنگین مجهز کرد.

ترکیه اما نیروهای کرد سوری را متحد نزدیک "حزب کارگران کردستان ترکیه" (پ‌ک‌ک) می‌داند؛ حزبی که ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا آن را نیرویی تروریستی می‌دانند. ترکیه در هراس است سلاح‌هایی که به دست "یگان‌های مدافع خلق" می‌افتد، برای مبارزه با ارتش ترکیه در اختیار نیروهای حزب کارگران کردستان قرار گیرند.

حمله ترکیه به منطقه عفرین در خاک سوریه می‌تواند تاثیرات سنگینی در جنگ داخلی در سوریه بگذارد. سازمان‌های حقوق بشری در این باره اعلام کرده‌اند که چنین حمله‌ای می‌تواند به جابجایی بزرگ گروه‌های قومی در منطقه منجر ‌شود.

این حمله همچنین می‌تواند به شدت بر حمله به رقه برای تارومار کردن جریان تروریستی داعش در این شهر تاثیر بگذارد و این حمله را به خطر اندازد. به همین دلیل حمله پتانسیل این را دارد که بر روابط آمریکا و ترکیه نیز تاثیری منفی داشته باشد.

آمریکا در منطقه باید میان دو متحد خود که یکی متحد این کشور در سوریه است و دیگری از اعضای ناتو یکی را انتخاب کند.

تاثیر حمله به عفرین بر اوضاع داخلی ترکیه
این حمله در شرایطی طرح‌ریزی می‌شود که می‌تواند وضعیت داخلی ترکیه را نیز متشنج‌تر کند. کارشناسان می‌گویند اردوغان با توسعه جنگ سوریه شرایط خود را در منطقه متزلزل خواهد کرد.

آن گونه که هشیار اوزسوی، معاون حزب دمکراتیک خلق​ها (HDP) اعلام کرده، کردهای ترکیه حمله به عفرین را به هیچ وجه نخواهند پذیرفت و آن را حمله‌ای به همه کردهای منطقه ارزیابی خواهند کرد.

به این ترتیب حمله ترکیه به شمال سوریه می‌تواند جنگ را در منطقه به طور وسیعی شعله‌ور کند.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 699432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یاسین A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۳۰
    5 10
    مشکل اردوغان و دولت ترکیه تشکیل دولت کردی نیست. مشکل اونا برادران داعشی شون هستن که توسط کردها تارومار شدن. همه میدونن کردها در جنگ با داعش موفق عمل کردن. تروریست های داعشی ترکی الان تحت فشار هستن
  • بی نام DE ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۴
    1 3
    اردوغان نمیزاره تروریستهای داعش و پ ک ک و تروریستهای کرد سوری پاشونو از گلیمشون درازتر کنن.تو نطفه خفشون کرد.