لاریجانی: حرف‌های ترامپ نوعی جنگ جدید را نشان می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ظهور جریان‌های تروریستی نشان می‌دهد نظامی‌گری یک عامل گسترش جریان تروریستی در منطقه ما شده است.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی طی سخنانی در مراسم اختتامیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی اظهار کرد: چند روزی در خدمت کشورهای اسلامی بودیم، امیدواریم سخت نگذشته باشد. از اینکه دعوت ایران را پذیرفتید و حضور یافتید تشکر می‌کنم. افتخار بود که میزبان ۴۶ گروه از پارلمان‌های اسلامی بودیم.

وی افزود: فضای مودت و دوستی‌ای که در این اجلاس ملاحظه کردیم مبنی بر این بود که در هیچ مساله‌ای اختلاف‌نظر نداشتیم حتی در انتخاب دبیرکل دیدیم دوستان ما از سودان قبول کردند که دبیر کلی سنگال را می‌پذیریم و این مساله با روحیه وحدت‌گرایانه پیگیری شد که کار با ارزشی بود.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در شرایط حساس دنیای اسلام پیوندها باید محکم‌تر باشد، گفت: شما موضع ایالات متحده را ملاحظه کنید که در کمتر از یک سال چقدر مواضع تند و گاه بی‌ادبانه نسبت به برخی کشورها گرفته‌اند که از آن نوعی نژادپرستی برمی‌آید. این مساله ساده‌ای نیست. در جنگ‌های صلیبی هزاران نفر کشته شدند و این تجربه جدیدی برای بشریت بود.

اهم اظهارات رئیس مجلس را بخوانید؛

*می‌بینید که حرف‌های ترامپ نوعی جنگ جدید را نشان می‌دهد. نباید جوری حرف بزند و ملت‌های دیگر را تهدید کند البته به ضرر ایالات متحده است.

* همانطور که در اظهارات دوستان ما از پاکستان ملاحظه کردید چه فشارهای بلاوجهی را تحمیل می‌کنند. رفتاری که آمریکایی‌ها در سوریه دارند نشان می‌دهد نمی‌خواهند ماجرای تروریسم در منطقه خاتمه یابد. این یک نمونه از مسائلی است که نشان می‌دهد دنیای اسلام باید با یکدیگر همبستگی داشته باشند.

*ممکن است بین کشورهای اسلامی اختلاف نظر باشد اما وقتی با دشمنی سازمان یافته ای مواجه هستیم که با کیان کشورهای اسلامی در حال مبارزه است باید اختلاف مان را کاهش دهیم و روش های گفت و گوی مسالمت آمیز را در پیش بگیریم.

* امیدوارم این نشست که نمایندگان پارلمان های اسلامی حضور داشتند پیام خود را به خوبی رسانده باشد که ما برادر هم هستیم، همراه هم هستیم و می خواهیم اختلافات را از طریق گفت و گو حل کنیم و اتحادیه هم بستری برای این منش باشد.

*پارلمان ها صدای ملت ها هستند و در این دو روز سخنرانی روسای پارلمان ها با صراحت حرف زدند و در مورد قدس هم اظهار داشتند که این رفتار ظلم به فلسطین است و همه آن را با صراحت محکوم کردند و تقاضا داشتند که اقدامات عملی داشته باشند و این خیلی ارزشمند است و نشان می دهد نمایندگان پارلمان ها صدای مردم هستند.

*کار ما از این به بعد شروع می شود و من تقاضا می کنم از همه پارلمان ها که در این شرایط اقدامات اجرایی و عملی که پیشنهاد انجام دهند و به دولت ها نصیحت کنند تا این اقدامات انجام شود.

* یکی از نکاتی که در این اجلاس مورد بحث بوده و نیاز دنیای اسلام است همکاری های اقتصادی بین کشورهاست باید بپذیریم در این زمینه کاهش داشته ایم.

*شاید بیشترین منابع انرژی در کشورهای اسلامی از جمله نفت، منابع معدنی و نیرو های متخصص است لذا یک هشیاری سیاسی در کشورهای اسلامی وجود دارد که همه برای استفاده از این ظرفیت ها به یکدیگر کمک کنند.

* امروز اینگونه نیست، یعنی کشورهای بزرگی در عالم اسلام هستند که ظرفیت اقتصادی خوبی دارند و از نظر فنی پیشرفته هستند و این تبدیل به هم افزایی بین کشورهای اسلامی نشده است و کشورهای اسلامی می توانند قطب تاثیر گذار باشند به شرط این که از نظر اقتصادی همگرایی داشته باشند.

* دبیرخانه اتحادیه بین‌المجالس می‌تواند در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشد و برای همکاری‌های تجاری و اقتصادی تلاش کند. جمهوری اسلامی ایران هم با آغوش باز از این همکاری‌ها استقبال می‌کند و امیدواریم این مسیر پرتوفیق برای کشورها باشد.

*مساله تروریسم هم از جمله مسائلی بود که در این اجلاس در مورد آن بحث شد. باید قبول کرد پدیده بسیار زشتی است که به حیثیت مسلمانان لطمه زده البته عقبه فرهنگی هم دارد. ضمن اینکه دارای یک عقبه امنیتی است که برخی از سازمان‌های امنیتی از آن به عنوان ابزار استفاده کرده‌اند که در راس آنها آمریکایی‌ها بوده‌اند.

*یک تجربه‌ای که به وجود آمده این است که هر کجا جنگ و اشغال بوده بعد از آن شاهد حضور جریان تروریستی هستیم. در افغانستان همینطور بوده، در عراق هم همینطور که شاهد حضور جریان‌های تروریستی بوده‌ایم. البته در لیبی به نحو دیگری بوده است.

*این مساله نشان می‌دهد نظامی‌گری یک عامل گسترش جریان تروریستی در منطقه ما شده است و باید یکصدا باشیم تا جلوی آن را بگیریم. اگر می‌خواهیم مبارزه کنیم باید رفتار نظامی‌گری از منطقه ما برود وگرنه ادامه می‌یابد. شاهد بودیم که در عراق و سوریه ضربه جدی‌ای وارد کردند.

* ماجرای تروریست خاتمه‌یافته نیست. تروریست‌هایی که با آنها مواجه هستیم جنس مهاجر دارند و اگر در یک کشوری سختگیری می‌شود به کشور دیگری می‌روند و برای مسلمانان زحمت ایجاد می‌کنند لذا باید همبستگی خود را حفظ کنیم.

*باید نیروهای امنیتی در کشورهای اسلامی را الزام کنیم که با یکدیگر همکاری داشته و از تجربیات هم استفاده کنند. جمهوری اسلامی ایران در این زمینه آمادگی دارد تا با کشورهای اسلامی همکاری کند. تجربیاتی که داریم می‌توانیم در اختیار هم بگذاریم زیرا سرنوشت ما با هم گره خورده است و وظیفه اسلامی ایجاب می‌کند که در مبارزه با تروریسم تلاش کنیم.

*تصور کودکانه‌ای که فکر می‌کنند از تروریست‌ها به عنوان ابزار می‌توان استفاده کرد، قبول دارم در سال‌های گذشته برخی کشورهای کوچک در منطقه با تروریست‌ها به عنوان ابزار استفاده کرده‌اند اما خودشان گرفتار شده‌اند و ضربه خورده‌اند.

* بنابراین این‌گونه تجربیات نشان داده که این روش‌ها به ضرر کشورها تمام شده است و باید ید واحده در این مبارزه بوده و همگرا باشند. همانطور که با دعوت دولت عراق و سوریه کمک مستشاری کردیم و داعش در عراق از بین رفت در سوریه همان اهتمام را نسبت به سایر برادران داریم و فکر می‌کنم این اجلاس یک پیام وحدت و برادری را توانست نشان دهد و این موضوع و همگرایی در صحبت‌های سخنرانان هم وجود داشت.

*امیدوارم با این روحیه وفاق اتحادیه بتواند مسیر ترقی و تکامل را برای همبستگی بیشتر کشورهای اسلامی فراهم کند. لازم است از دوره دبیرکلی پروفسور قلیچ و تلاش‌هایی که انجام دادند تشکر کنم و برای دبیرکل جدید آرزوی توفیق دارم.

رئیس مجلس همچنین در جمع خبرنگاران به این موارد اشاره کرد:

*آمریکا در شمال رقّه پایگاه های متعددی ایجاد کرده، در واقع بعد از ائتلاف میان کشورهای ترکیه، روسیه و ایران و ضربه زدن به داعش و آزادسازی سرزمین عراق و سوریه، آنها برای عقب نماندن از ماجرا و عدم اختتام پدیده تروریسم در منطقه در پایگاه های جدید شروع به فعالیت کردند.
*بنا بر گزارش های مطرح شده، محموله های زیادی سلاح نیز وارد کرده اند، بنابراین این منطقه می تواند خطرآفرین باشد، لذا برای اینکه به تروریسم ختم نشود و آتش در این منطقه شعله ور نگردد، باید کارهای اساسی انجام داد، از این رو دولت سوریه و کشورهای کمک کننده باید هوشیار شوند.
*در اجلاس حاضر تمامی کشورها آمریکا را مورد سرزنش قرار دادند که نشان می دهد کشورهای اسلامی به هیچ وجه آن را قبول ندارند، در این اجلاس آزادی وجود داشت و رفتار آمریکا تقبیح شد و برآیند آن نشان می دهد نسبت به رفتار آمریکا ذهنیت روشن پیدا کرده اند و در جغرافیای متنوع جهان اسلام کشورها سمت و سوی خاص گرفته اند.
*{علت عدم حضور کشورهایی همچون عربستان، بحرین، امارات و مصر در این کنفرانس}: دلایلی متفاوتی برای آن وجود دارد البته تکلیف برخی کشورها مانند سعودی مشخص است و برخی دیگر نیز ملاحظاتی دارند که تعداد اندکی بودند و کشورهای مهمی همچون ترکیه، مالزی، اندونزی، پاکستان و غیره حضور پیدا کردند.

سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پایان یافت

همچنین سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با صدور قطعنامه ۱۳ بندی پایان یافت.

سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه به صورت رسمی برگزار شد که در مراسم افتتاحیه حسن روحانی رئیس‌جمهور به ایراد سخن پرداخت.

در طول این دو روز روسای پارلمان‌ها، نواب روسای مجالس و روسای هیات‌های پارلمانی به ارائه دیدگاه و مواضع‌شان پرداختند که نقطه‌نظر مشترک همه آنها بر حمایت از فلسطین، محکوم کردن اقدام ترامپ در اعلام پایتختی قدس برای رژیم صهیونیستی و تاکید بر جلوگیری از نسل‌کشی مسلمانان میانمار بود.

در طول این دو روز، ۱۲ رئیس مجلس، ۸ نایب رئیس مجلس و ۱۳ رئیس هیات پارلمانی به ایراد سخن پرداختند که شامل کشورهای الجزایر، ترکیه، عمان، لبنان، پاکستان، ترکمنستان، گینه بیسائو، قطر، اندونزی، عراق، سوریه، تاجیکستان، بورکینافاسو، چاد، اردن، سودان، مالزی، مراکش، موریتانی، نیجر، افغانستان، آذربایجان، کمور، بنگلادش، گامیبا، ساحل آج، قزاقستان، موزامبیک، کویت، لیبی، فلسطین، تونس، نیجریه، کامرون و سنگال بودند.

همچنین در این اجلاس دبیرکل بین‌المجالس کشورهای اسلامی از کشور ترکیه به سنگال منتقل شد.

کمیته‌های جانبی اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از روز شنبه تا دوشنبه هفته جاری جلسات خود را برگزار کردند که امروز و در مراسم اختتامیه به ارائه گزارشی از خروجی کمیته‌هایشان پرداختند. این کمیته‌ها شامل اجرایی، فلسطین، امور سیاسی و روابط خارجی، حقوق بشر و امور خانواده، امور فرهنگی و حقوقی، گفت‌وگوی تمدن‌ها و ادیان، امور اقتصادی و محیط زیست، نمایندگان زن مسلمان و گروه‌های عرب، آفریقا و آسیا بوده است.

همچنین شرکت‌کنندگان در این اجلاس روز گذشته با مقام معظم رهبری دیدار کرده و بعد از در ضیافت شام علی لاریجانی شرکت کردند.

چهاردهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی سال آینده در مراکش برگزار می‌شود.

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 746984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =