وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نماز در قرآن کریم و احادیث به عنوان عمود و خیمه دین معرفی شده است و یک رفتار دینی مستمر در طول حیات بشر محسوب می شود.

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش ازظهر امروز در آیین تقدیر از فعالان اقامه نماز که با حضور حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در سالن سینمایی این وزارتخانه برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: نماز در ادبیات دینی ما جایگاه خاص با تعبیرها و تفسیرهای مختلفی دارد.

وی با اشاره به برخی رفتارهای دینی در میان مسلمانان ادامه داد: شاید رفتارهای دینی بسیاری در میان ما رواج داشته باشد ولی اینکه نماز از همه آن ها با اهمیت تر است، علت آن را باید در ویژگی های نماز جستجو کرد.

وی تصریح کرد: استمرار نماز به عنوان یک رفتار دینی در طول حیات انسان یکی از ویژگی هایی است که آن را از دیگر رفتارهای دینی متمایز می کند. برخی رفتارها مانند روزه در یک موعد خاص است ولی نماز هر روز در زندگی انسان اتفاق می افتد و اثرگذاری وجودی و هویتی آن باعث می شود که در تراز دیگر رفتارهای دینی نباشد.

صالحی افزود: نماز ترکیبی از یک رفتار دینی فردی و اجتماعی است که ویژگی دوم آن محسوب می شود. برخی رفتارهای دینی هستند که در فضای عمل فردی تلقی می شوند و وجه اجتماعی ندارند. برخی رفتارهای دینی هم صرفا اجتماعی هستند. انسان نیازمند نیازهای فردی و اجتماعی است و نماز به صورت فردی و جمعی پاسخگوی این نیازها است.

وی ادامه داد: نماز یک رفتار دینی است که هم تنظیم گر روابط انسان با خود است که خودشناسی و خود تعالی گری از جمله آن ها محسوب می شود و هم رابطه انسان با جمع را برقرار می کند که اعتکاف و نماز جمعه از جمله مصادیق آن است.

وی با اشاره به دیگر ویژگی های نماز، ترکیب ذکر و فعل را سومین ویژگی نماز برشمرد و گفت: رفتارهای دینی گاهی صرفا فعل و گاهی مانند دعا و قرائت قرآن به صورت زبانی هستند، اما در نماز ترکیبی از زبان و فعل وجود دارد. نماز ارتباط کلامی از فضای هستی است که انسان از طریق آن احساس بی پناهی نمی کند. وقتی انسان به رکوع و سجود می رود کرانه هستی را درک می کند و در برابر آن خاشع و خاضع است.

صالحی ادامه داد: این ویژگی ها به نماز شأن و منزلتی بخشیده که هیچ رفتار دینی دیگری در این حد از اهمیت نیست.

وی افزود: اهمیت نماز به قدری است که مقام معظم رهبری هر ساله خطاب به اجلاس نماز پیام صادر می کنند. بنابراین نماز یک اتفاق وجودی و اجتماعی محسوب می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نماز می تواند انسان و جامعه را تغییر دهد و بر رفتارها، باورها، ارزش ها و تکامل آن ها تاثیر بگذارد.

وی با اشاره به برخی اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اقامه نماز افزود: این وزارتخانه از چند زاویه می تواند نسبت به نماز تعلق خاطر داشته باشد. یکی اینکه مانند بسیاری دیگر از سازمان ها و نهادها که بر اساس مجموعه آیین نامه ها و بخش نامه ها در این زمینه وظایفی بر عهده دارند، فعالیت هایی را انجام می دهد. ولی نکته مهم تری که این وزارتخانه را از دیگر نهادها در این حوزه متمایز می کند برخورداری آن از قالب ها و رسانه هایی مانند فیلم، موسیقی، تئاتر، کتاب و ... است که می تواند از این طریق نماز را بیشتر در جامعه ترویج دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم ادامه داد: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری، زبان هنر می تواند در ترویج نماز تاثیر گذار باشد. بنابراین با زبان هنر حقیقت و کنه نماز به عنوان حقیقت جمیل مکشوف می شود. اینکه جوانان حس کنند که چه زیبایی در نماز نهفته است و چگونه نماز می تواند ارزش ها را سامان دهد و منجر به کاهش آسیب های اجتماعی شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق رسانه های هنری که در اختیار دارد می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.

وی گفت: تفاهم نامه های بسیاری درباره نماز بین نهادها و مراکز مختلف منعقد شده است ولی باید بدانیم آنچه می تواند ما را به مقصد نزدیک کند این است که ما رابطه وجودی با مقوله نماز پیدا کنیم زیرا از این طریق اتفاقات بهتری پدید می آید.

در پایان این آیین فعالان اقامه نماز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شدند.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 733535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =