پرچم برخی کشورها در همراهی ناهید، ستاره دل شیر و هلال ماه/عکاسی از آسمان شب را از دست ندهید

ایرنا نوشت: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران همراهی سیاره ناهید، ستاره دل شیر و هلال ماه در شامگاه جمعه را از رویدادهای نجومی دومین ماه تابستان برشمرد؛ نزدیک شدن این اجرام آسمانی به یکدیگر، تداعی کننده نشانه پرچم برخی کشورها و سوژه جالبی برای علاقمندان به عکاسی نجومی است.

مهندس مسعود عتیقی گفت: هم نشینی ماه و برجیس، بارش شهابی پرساووشی، هم نشینی کیوان ماه و هم نشینی تیر و برجیس از رویدادهای نجومی مرداد هستند.
عتیقی افزود: چهارشنبه 13 مرداد ساعت 1:15 بامداد وضعیت ماه نو خواهیم داشت و جمعه 15 مرداد، ماه ساعت 12:18 ظهر در گره صعودی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در همین شامگاه، سیاره ناهید 1 درجه شمال ستاره دل شیر(قلب الاسد) با همراهی هلال ماه قرار می گیرد و این اجرام به هم بسیار نزدیک می شوند به نحوی که چه بسا تداعی کننده نشانه پرچم برخی کشورها باشند و بهتر است علاقمندان به عکاسی نجومی عکاسی از این پدیده را از دست ندهند.
رییس انجمن نجوم آماتوری ایران ضمن تاکید بر از دست ندادن رویدادی نجومی در شنبه 16 مرداد گفت: از هم اکنون برای رصد یک همنشینی و عبور خرامان برنامه ریزی کنید زیرا در ساعت 07:58 صبح این روز ماه و برجیس، تنها 0.2 درجه با هم جدایی زاویه ای دارند.
عتیقی ادامه داد: شامگاه دوشنبه 18 مرداد 95، ستاره سماک اعزل (آلفای صورت فلکی خوشه ویا همان سنبله) حدود 6 درجه جنوب ماه و نزدیک به وضعیت تربیع اول خواهد بود.
وی افزود: چهارشنبه 20 مرداد، ساعت 4:35 دقیقه بامداد کره ماه به اوج زمینی خود و به فاصله 404 هزار و 266 کیلومتری از زمین می رسد و ساعت 22:51 چهارشنبه شب ماه در وضعیت تربیع اول خواهد بود.
عتقیق خاطرنشان کرد: بارش شهابی پرساووشی با مشاهده 60 شهاب در ساعت در روزهای پنجشنبه و جمعه 21 و 22 مرداد قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: آذر گوی های این بارش بسیار شاخص هستند که معمولا همه ساله با نزدیک شدن به این رویداد، به اشتباه تحت عنوان سقوط شهاب سنگ از آنها یاد می شود! در حالیکه ذرات بسیار ریزی هستند که صرفا با جو زمین برخورد کرده و به صورت گوی هایی از آتش به نظر می رسند.
رییس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: دنباله دار 'سوئیف تاتل' که سال 1862 میلادی کشف شد، عامل این بارش است. کانون بارش در شمال و شمال شرق آسمان و در صورت فلکی به همین نام (پرساووش) قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد که ساعت 16:56 عصر جمعه 22 مرداد، به وقت ایران، در کشورهایی که در موقعیت تاریکی صبحگاهی هستند، می توان 100 شهاب در ساعت را مشاهده کرد.
عتیقی گفت: انجمن نجوم آماتوری ایران مطابق روال همه ساله، برنامه شب رصدی ویژه عکاسی و مطالعه و ثبت این رویداد جذاب علمی را در تاریخ مذکور، در کنار قله سر به فلک کشیده دماوند با حضور کارشناسان و رصدگران دانش پژوه، به اجرا در خواهد آورد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: جمعه شب 22 مرداد، سیاره حلقه بر گردن کیوان بیش از 4 درجه جنوب ماه قرار دارد و ساعت 20:30 دوشنبه 25 مرداد، سیاره تیز پای تیر در اوج خورشیدی قرار می گیرد.
عتیقی افزود: سه شنبه 26 مرداد سیاره تیر به حداکثر کشیدگی خود در افق غربی آسمان شامگاهی می رسد و جدایی سیاره مذکور با مهر تابان در این زمان 27.4 درجه است.
وی ادامه داد: پنجشنبه 28 مرداد، ساعت 13:57 ماه به وضعیت بدر (ماه کامل ) می رسد و ساعت 18:44 جمعه 29 مرداد، کره ماه در گره نزولی خواهد بود.
به گفته رییس انجمن نجوم آماتوری ایران، شامگاه شنبه 30 مرداد نیز سیاره کوچک منظومه خورشیدی یعنی سیاره تیزپای تیر، کمترین فاصله زاویه ای را با غول منظومه یعنی برجیس(مشتری) دارد.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 563237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =