میزان به نقل از کارشناس ارشد اقتصادی در خصوص روند بازار سرمایه نوشت: روزهای اخیر اتفاق‌های بزرگ و مهمی در عرصه اقتصاد کشور رخ داد که همه آن‌ها در بازار سرمایه تاثیر مثبت دارد.

غلامرضا سلامی گفت:بازار سرمایه بازتاب دهنده تحولات مثبت در اقتصاد کشور است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار داشت: به طور کلی مهمترین مشکل این روزهای بازار سرمایه نرخ بهره بانکی در اقتصاد است.

وی با اشاره به بهره بالای بانکی اظهار داشت: نرخ بهره بالای سپرده‌های بانکی در شرایطی که صنایع ما در حال حاضر بازدهی بالایی ندارند، اقتصاد را با مشکل مواجه کرده است.

سلامی با اشاره به اینکه نرخ بهره اقتصاد کشور با نرخ بازدهی صنایع هیچ تناسبی ندارد، تصریح کرد: این نرخ بالا باعث شده استقبال از بازار سرمایه کم شود چراکه نرخ‌های بهره از نرخ تورم تبعیت نمی‌کند.

این کارشناس اقتصادی درباره راهکار حل این مشکل مهم گفت: مهمترین راهکار رفع این مشکل این است که علل بالا بودن نرخ سود را بدانیم و در جهت کاهش آن اقدام کنیم.

به گفته وی زمانی که نرخ سود ثابت در محدوده ۲۵ درصد باشد، سرمایه گذاران در بازار سهام انتظار بازدهی بالای ۳۵ تا ۴۰ درصدی دارند.

سلامی با اشاره به اینکه باید نرخ سود ثابت در اقتصاد کاهش یابد اظهار داشت: دولت می‌تواند با پرداخت بدهی اش به بانک‌ها و انتشار اوراق بدهی بلند مدت با سود کم به روند کاهشی نرخ سود موثر در اقتصاد کمک کند.

وی گفت: منظور از نرخ سود پایین با قدرت خرید سهام به این است که اگر کسی امروز ۳۸۰ میلیون تومان اوراق یا معادل آن ۱۰۰ هزار دلار خرید انجام داد، در ۱۰ سال آینده هر زمان که آن اوراق بازخرید شود، بازهم بتواند با آن پول ۱۰۰ هزار دلار را بخرد.

این کارشناس مالی با اشاره به اینکه اوراق خزانه در آمریکا با سود کمتر از سه درصد است، گفت: با وجود سود پایین این اوراق، چون قدرت خریدش ثابت است مورد استقبال قرار می‌گیرد. در اروپا نیز این اوراق با سود کمتر از یک درصد مورد استقبال قرار گرفته است.

وی پیشنهاد کرد: در صورتی که دولت در اقتصاد ایران نیز این اوراق را با سود ۶ درصد، اما قدرت خرید ثابت منتشر کند، این اوراق مورد استقبال مردم قرار خواهد گرفت.

 

35224

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 686375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام CA ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
    3 0
    اون موقع که سود رو آوردن پایین چه اتفاق مثبتی تو تولید افتاد؟ فقط تعداد افرادی که با لابی وام میگیرن بیشتر شد.
  • بی نام IR ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
    0 0
    در تمام سالهایی که نرخ تورم اعلامی مرکز آمار و بانک مرکزی 45 درصد بود ، نرخ سود سپرده از 22 درصد بالاتر نرفتبرای سپرده های خرد که اکثر سپرده ها را شامل می شود، اما در عوض سه برابر شدن نرخ برابری ریال در برابر ارزهای خارجی که برای کمتر کشوری در جهان رخ داده،هیچ واکنشی را برانگیختارز گران یعنی مواد اولیه و تجهیزات گران، یعنی قیمت تمام شده بالاتر،یعنی کاهش قدرت خرید مصرف کننده.وقتی با اون شاهکار هدفمندی یارانه ها قیمت سوخت و برق و آب و همه چیز را آزادسازی کردند، کارخانه ها و مردم را به خاک سیاه نشاندند.آن روزها بود که تولید بیش از پیش نابود شد.امروز شما هر کسب و کاری راه بندازی ملک می خواهد و ملک گران است.این بزرگتریم مانع است.سپرده گذار باید سود سرمایه گذاری اش را بگیرد.
  • بی نام A1 ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۳
    0 0
    سودبالای بانکی همه چیز رابهم ریخته هست از صنعت وتولید و مسکن والبته بورس.