فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران و هیات همراه در سومین نشست خود با مسئولان ترکیه در آنکارا با فاتح متین معاون وزیر اقتصاد ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از گمرک، در اين ديدار كه مديران كل صادرات و واردات تركيه و همچنين رايزن اقتصادی و وابسته بازرگانی سفارت كشورمان در آنكارا نيز حضور داشتند  ، راهكارهای توسعه تجاری و اقتصادی بحث و بررسی شد.

معاون وزير اقتصاد تركيه ضمن استقبال از تصميم اتخاذ شده در ديدار اخير مبنی بر تعليق و نهايتا حذف درخواست تاييد اصالت گواهی مبدا توسط كنسولگری های طرفين و مبادله الكترونيكی گواهي مبدا حمايت و ضمن تاييد آن خواستار اجرايی شدن قبل از سفر رييس جمهور تركيه به ايران شد.

روز گذشته نیز  روسای گمرکات ایران و ترکیه بر ۸ محور مهم در همکاری های مشترک گمرکی امروز توافق کردند.

براساس این گزارش، این محورها شامل حذف کامل تاییدیه گواهی مبدا کالاهای ایرانی توسط کنسولگری های ترکیه ، ۲۴ ساعته شدن گمرکات گوربلاغ - بازرگان ، تبادل اطلاعات تصاویر ایکس ری به صورت بر خط ، تردد کامیون های ترک از ایران همزمان با بسته شدن مرزهای ترکیه با اقلیم کردستان عراق ، ایجاد تسهیلات جهت ترانزیت کالاهای ترکیه به قطر ، مبارزه مشترک با قاچاق مواد مخدر ، هماهنگی لازم برای احیای پروژه جاده ابریشم و تبادل اطلاعات در بستر دروازه مشترک مجازی بود .

همچنین در ديدار فرود عسگری و جیناپ آشجی روسای كل گمركات ايران و تركيه در آنكارا پس از بحث و بررسی در خصوص مسايل و مشكلات موجود و به منظور نيل به اهداف افزايش حجم تجارت به سقف ۳۰ ميليارد دلار در سال طرفين بر انجام موارد زير به توافق رسيدند :

١- با توجه به تصميم دولت تركيه مبنی بر اعلام اعمال اصل عمل متقابل جهت صادرات اقلام ايران از مبدا كشورمان در خصوص لزوم اخذ تاييديه اسناد توسط كنسولگری های تركيه در ايران مقرر شد تاييديه گواهي مبدا بصورت الكترونيكی بين گمركات دو كشور حداكثر ظرف مدت يك هفته انجام پذيرد و بدين ترتيب نيازی به تاييديه اسناد مذكور توسط سفارتخانه و كنسولگری طرفين نخواهد بود. با توجه به اين تصميم طرفين موضوع درخواست تاييديه اصالت گواهی مبدا توسط كنسولگری های طرفين را به حالت تعليق درآوردند. شايان ذكراست اين پيشنهاد در جلسه مشترك با معاون وزير اقتصاد تركيه نيز مطرح و به تاييد رسيد.

٢-طرفين بر ٢٤ ساعته كردن مرز بازرگان - گوربلاغ وتامين نيروی انسانی وتجهيزاتی به توافق رسيدند.

٣-به منظور سهولت در انجام تردد وسايل نقليه تبادل اطلاعات تصاوير ايكس ری به صورت برخط مورد توافق واقع شد.

٤-با توجه به تحولات اخير در منطقه اقليم كردستان عراق طرفين بر هماهنگی كامل عمليات مرزی تاكيد و با توجه به درخواست گمرك تركيه مبني بر افزايش ترانزيت از قلمرو گمرك جمهوری اسلامی ايران با توجه به انسداد مرزهای آن كشور بر منطقه اقليم مقرر شد ، گمرك جمهوری اسلامی ايران هماهنگی لازم را بعمل آورد.

٥-به منظور مقابله مشترك با قاچاق مواد مخدر طرفين ضمن توسعه همكاری های موجود بر انجام عمليات مشترك ساليانه توافق كردند.

٦- با توجه به درخواست گمرك تركيه مقرر شد تسهيلات لازم برای ترانزيت كالا به قطر در نظر گرفته شود.

٧-طرفين برهمكاری و هماهنگی لازم بر احيا پروژه جاده ابريشم كه در اولين فاز قرار است در مسير استانبول -تهران-اسلام آباد صورت پذيرد و ظرف يك ماه آينده نشست مشترك با دعوت از كشور چين صورت می پذيرد ، توافق كردند.

٨-با توجه به فرآهم شدن زير ساختهای لازم در دو كشور و تبادل اطلاعات آزمايشی داده در كانال امن و همچنين اجراي موفقيت آميز فاز اول گمرك الكترونيك،گمرک جمهوری اسلامی ایران درخواست نمود تبادل اطلاعات اظهارنامه های صادراتی و وارداتی  به منظور تحقق كامل دروازه مشترك مرزی به صورت مجازی انجام پذيرد كه مورد توافق طرفين قرار گرفت. 

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 711223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =