صادق زیباکلام در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: آمار و اخباری که به‌تدریج از عملکرد دوران محمدباقر قالیباف و شورای شهر اصولگرایان در ١٢ سال بیرون آمده، پرسش‌های فراوانی را به وجود آورده است. از جمله اینکه مگر ما دستگاه‌های نظارتی نداریم؟

چگونه ممکن بوده شهرداری تهران از نظر مالی به نقطه‌ای برسد که حجم بدهی‌های آن، سه برابر بودجه سالانه این نهاد عمومی شده باشد؟ در عرف قانون تجارت، هرگاه بدهی‌های یک بنگاه بیش از دارایی‌های آن شود، آن بنگاه ورشکسته اعلام می‌شود. به بیان ساده‌تر، شهرداری پایتخت، سال‌ها ورشکسته بوده، اما خبر آن رسما اعلام نمی‌شده است.

چگونه ممکن است هزاران نفر در چند ماه آن‌هم در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری به استخدام شهرداری درآمده باشند؟ چگونه امکان دارد شمار کارکنان شهرداری در ١٢ سال از ٣٥ هزار نفر به بیش از ٧٠ هزار نفر رسیده باشد؟

چطور تهران به جنگلی از بتون‌آرمه، برج‌های سربه‌فلک‌کشیده و مال‌های آن‌چنانی تبدیل شده باشد؟ آیا تصور می‌شد که بسیاری از باغ‌های شمال و غرب تهران شبانه خشکانده شده و به برج یا برج- باغ تبدیل شده باشند؟ 

مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند اگر شکایتی بشود حاضر به پیگیری خواهند بود؛ اما واقعیت آن است که مسئولیت نه متوجه دستگاه قضائی است، نه هیچ‌یک از دستگاه‌ها و نهادهای نظارتی دیگر. هیچ امر خلافی در دوران مدیریت آقای قالیباف اتفاق نیفتاده که نیاز به رسیدگی داشته باشد. نه رساندن کارکنان شهرداری از ٣٥ هزار نفر تا قبل از آمدن قالیباف به بالای ٧٠ هزار نفر بعد از رفتن او کاری خلاف قانون بوده و نه حجم بدهی‌های نجومی که شهردار سابق تهران به جا گذاشته است. نه قراردادهای شگفت‌انگیز آن با سایر دستگاه‌ها برای انجام خدماتی که معلوم نیست چقدر اساسا نیاز بوده، آن‌هم با آن مبالغ گزاف، خلاف قانون بوده و نه سایر اقداماتی که در ١٢ سال مدیریت اصولگرایان بر شهرداری و شورای شهر پایتخت رفته است. در آن صورت پاسخ‌گوی اوضاع درهم‌ریخته شهرداری پایتخت آن‌گونه که شهردار و معاونان جدید گزارش می‌دهند، کیست؟

مسئولیت اصلی، نه بر دوش شهرداری نه شورای شهر و نه هیچ‌یک از دستگاه‌های نظارتی است. پاسخ‌گویی درباره وضعیت نگران‌کننده‌ای که شهرداری پایتخت امروز پیدا کرده بر عهده آنانی است که در انتخابات شورای شهر دوم، به صندوق رأی پشت کردند و  این نهاد حیاتی را دو دستی به اصولگرایان پیشکش کردند.

براساس آمار وزارت کشور، در تهران بزرگ حداقل شش میلیون رأی‌دهنده وجود دارد. اگر حتی ١٠ درصد آنان پای صندوق رأی می‌رفتند، اعضا با حداقل ٦٠٠ هزار رأی باید به ساختمان بهشت قدم می‌گذاشتند؛ اما اعضای شورای شهر در انتخابات شورای شهر دوم و سوم، با حدود صد هزار رأی به عضویت پارلمان شهری درآمدند؛ بنابراین می‌توان پرسید که در عملکرد شورای شهر که احمدی‌نژاد و قالیباف را به کرسی شهرداری نشاندند و نظارتی هم بر عملکرد آنان نداشتند و وسواسی هم درباره برنامه‌های اجراشده در آن ١٥ سال از خود نشان ندادند، مقصر هستند یا مردم تهران که به صندوق رأی پشت کرده و در آن انتخابات شرکت نکردند؟ شعار «عبور از روحانی» در حقیقت بازگوکننده باور تلخ دیگری بود مبنی بر ابراز پشیمانی از رأی‌دادن به او و شرکت در انتخابات؛ اما تصویری که امروز از عملکرد مدیریت شهری در اختیار اصولگرایان در برابر مردم ایران به‌ویژه تهرانی‌ها قرار گرفته بدون تردید ما را با این پرسش بنیادین روبه‌رو می‌کند که آیا شرکت‌نکردن در انتخابات، گزینه مناسبی است؟ 

 

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 747041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    23 4
    4 سال اخر دوره قاليباف مردم راي دادند ولي خانم راستگو خيانت كرد
  • بی نام IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    14 13
    بله گزینه مناسبی هست.شما زمانی میتونی رقیب را محاکمه کنید که خودتان کارنامه قابل عرضه ای داشته باشید.تنها هنر اصلاح طلبان این هست که درخفا جیبشان را پر کنند و در ظاهر به اصولگرایان حمله کنند. هیچ کاری برای جامعه نمیکنند.
  • بی نام A1 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    20 4
    شورای قبلی اصلاح طلبها رای اوردن ولی قالیباف رو شهردار کردن. شما بجای متهم کردن مردم، بهتره اصلاح طلبهای واقعی رو بعنوان کاندیدا معرفی کنین نه کسانی که بعد از رای اوردن همه چیز رو فراموش کنن
  • بی نام IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    23 2
    چون رای ندادن دزد باید بیاد سر کار؟
    • بی نام EU ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
      2 2
      کسانی که می توانستند در انتخابات شورای دوم تهران برای اولین بارحتا به کاندیداهای نهضت آزادی و ملیمذهبی ها رای دهند با قهر خود با انتخابات مجبور شدند تن به شورای آبادگران و شهرداری احمدی نژاد و بعد قالیباف بدهند. کسانی که با قهر خود در انتخابات 84 حاضر نشدند به دکتر معین رای دهند, مجبور شدند تن به حاکمیت احمدی نژاد دهند.اگر میان اعضای نهضت آزادی و ملی مذهبی ها با آبادگران در انتخابات شورای دوم تهران فرقی نبود و اگر بین احمدی نژاد و معین و بین احمدی نژاد و روحانی و بین احمدی نژاد و خاتمی فرقی نیست, باز در انتخابات شرکت نکنید...
  • اسلامی IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    15 2
    البته فرض اساسی ایشون در این تحلیل این بوده که اگر مردم در انتخابات شرکت میکردند اصلاح طلبان رای می آوردند و اونوقت اوضاع بهبود پیدا میکرد. و سوال اساسی بنده این است : " بر اساس کدام سابقه ایشون به این گزاره رسیده اند که اصلاح طلبان نیت و توان خدمت به مردم را دارند؟" آقای زیبا کلام مردم با صندوق رای قهر کردند چون " هیچ نامزدی که از دید ملت نیت و توانایی خدمت را داشته باشد در گزینه های مورد تائید شورای نگهبان وجود نداشتـ " . و درواقع انتخاب این نامزدها با هر پرچمی که در دست داشته باشند از دید ملت علی السویه است.
  • بی نام A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    16 1
    خبر انلاین لطفا تحقیق نمایید .یک مسول پاک دامن را هم پیدا کنید .مردیم.کشتم پیدا نکردم
  • رحیم IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    25 5
    اصولگرایان، اصلاح طلبان، چپ، راست و... فرقی با هم ندارند فقط اسامی و بعضی گفته هاشون متفاوت هستش و در نهایت به یک مقصد ختم میشوند.چون تصمیم گیرنده و ترسیم کننده مسیر سیاسی کشور کسان دیگری هستند.
  • بی نام A1 ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    7 2
    آقای زیبا کلام. شما یادت رفته که مردم تحت چه فشاری به صندوق رای پشت کردند؟ این مردم که منهم یکی از آنها هستم از اینکه حکومت بچه ام را بزند دلگیر می شوم و کلا با حکومت قهر می کنم. اینطور نیست که مثل روبات فقط در رای دهی شرکت کنیم و اکثر ما مثل شما سیاسی نیستیم و موضوع را از دریچه قدرت نمی بینیم. ما مردمیم.
  • بی نام GB ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    12 2
    مقصر خود اصلاح طلبها بودن که عملکرد غلط و برآورد نکردن خواسته اکثریت نتونستن رای مردم رو جلب کنن الان هم تاریخ در حال تکرار شدنه...
  • بی نام IR ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    19 4
    آقای زیبا کلام مثل اینکه صدای مردم رو نشنیدی،اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم ماجرا... جریان اصلاحات دیگه برای اکثریت مردم مرد
  • یک روزنامه نگار IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    11 1
    جناب دکتر زیباکلام که برخی صحبتهایتان تحسین برانگیز است؛ اصلاح طلبان در مدت مدیدی که سرکار بودند طوری کار کردند که اعتماد مردم که آنقدر مشتاقانه به آنها رای داده بودند اعتمادشان سلب شود. تقصیر را گردن مردم نیندازید. همین حالا هم مواضع اصلاحطلبان را در قبال اعتراض ملت گرسنه می بینیم که شرم آور است. یکی به نعل و یکی به میخ، مردم را فریب نمی دهد.
  • مجتبی A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۸
    8 0
    دلم میخواد این بار چاله میدونی حرف بزنم اصلاحات طی چندین دهه پدر مردم رودرآورد وفقط جیب خودشون رو پرکردند وبعد هم یا علی کانادا ولس آنجلس و...مردم تازه دارند میفهمند چه کلاه بزرگی اصلاحاتیها سرشون گذاشتند در ضمن آقای عزیز شما که لیبرال هستید ومدعی این هستی که تک تک سلولت لیبراله امام گفته بود تازنده هست نمیزاره حکومت دست لیبرالها بیافته بعد امام شما عاشقان سینه چاک آمریکا پدر مردم رو درآوردین وهروقت مردم فهمیدن با هوچی گری وسروصدا تقصیرها رو انداختین گردن کسای دیگه وخودتون ساکت ومظلوم گوشه ایی به تماشا نشستید ولی اون لولو رو آب برد