یک اقتصاددان برجسته کشورمان به دولت دوازدهم توصیه کرد که تکلیف یارانه هایی که هر ماه بدون هدف به 70 میلیون نفر پرداخت می شود، در چهارسال آینده روشن شود.

مهدی تقوی در گفت وگو با خبرآنلاین با مقایسه عملکرد دولت یازدهم با دو دولت قبل از این دولت گفت:در دولت های نهم و دهم شاهد کاهش تدریجی نرخ رشد اقتصادی بودیم،این درحالی است که در دولت یازدهم نرخ رشد اقتصادی به تدریج بالا رفت و حتی سال گذشته از 8 درصد پیش بینی شده در برنامه هم بالاتر رفت.نرخ تورم در دولت های نهم و دهم تا 40 درصد بالا رفته به طوری که عملا قدرت خرید مردم محدود شد،اما در دولت یادهم نرخ تورم تک رقمی شد.

وی افزود:برخی ها می گویند که چرا این شاخص ها در زندگی مردم تاثیر نگذاشته،درحالی که باید از مردم پرسید واقعا از یک دولتی که چهارسال در حوزه اقتصادی کار کرده،چه توقعی دارید که که همه مسایل کشور را یک شبه حل کند!

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی مهمترین اقدام دولت یازدهم را توافق برجام ذکر کرد و گفت: به نظر من این اقدام بیشترین تاثیر خود را در حوزه اقتصاد برجای گذاشت و باعث تحول جدی در حوزه اقتصادبه خصوص در صنعت نفت شد.

او اضافه کرد: اواخر دولت دهم میزان صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه هم رسید که به دنبال همین فروش کم فسادی مثل بابک زنجانی هم پدیدار شد.حال آنکه بعد از توافق برجام میزان صادرات نفت به اندازه پیش از تحریم ها یعنی نزدیک به 3 میلیون بشکه رسیده و تولید نفت 4 میلیون بشکه شده است.

این اقتصاددان تصریح کرد:مسلما چنین اتفاقی سبب می شود که درآمد نفتی کشور بالا برود و اثر آن را در رشد اقتصادی سال گذشته دیدیم.

تقوی در پاسخ به این سئوال که منتقدان دولت،رکود را بزرگترین ایران دولت در حوزه اقتصاد می دانند،عنوان کرد:هیچ کس منکر رکود در کشور نیست ولی نباید فراموش کرد که این اتفاق منحصر به عملکرد این دولت است در حالی که مشکلات باقیمانده از گذشته هنوز حل نشده است.بنابراین اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم،رسیدن از شرایط گذشته به امروز نه تنها رکود نیست،بلکه رونق است.

او با طرح این سئوال گفت:آیا رساندن نرخ رشد اقتصادی از مفنی 6.8 درصد به 11.7 درصد رکود است؟

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت:من به عنوان کسی که 46 سال سابقه تدریس در حوزه اقتصادی دارم و بیش از یکصد جلد کتاب در زمینه اقتصاد تالیف کرده ام می گویم که آقای روحانی اقتصاد را به رونق رسانده است.

او اضافه کرد: حتما در دولت دوم خود برای بهبود وضعیت معیشتی و افزایش کیفیت زندگی مردم تلاش می کند.

 

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 672498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جابر کیخسروی A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۶
    1 0
    با سلام اگر یک روز قیمتها از نقطه الف به نقطه ب افزایش یابد و نقدینگی پس انداز مردم همگام با درآمد و قدرت خریدشان تبدیل به یک سوم روز قبل شود و هیچ سیستم حمایتی یا تبدیلی در روز دوم برای افزایش سطح قدرت خرید بکار گرفته نشود ودر روز سوم بگوییم امروز تورم نداشته ایم یا مقدار تورم اندکی داشتیم این صحیح است؟ از یک جهش قیمتی و کاهش ارزش پول تاکنون در قدرت خرید مردم هیچ تزریق و یا ترمیمی صورت نگرفته و میگوییم افزایش قیمتها کم و تورم تک رقمی شده است اما آثار تورم قبلی همچنان باقی است. نه اینکه کاری نشده است بلی خیلی کار شده که تورم تک رقمی بماند اما تاثیرش در زندگی مردم چه بوده از بد فقط بدتر نشده است. بنده معتقدم یا باید برگشت به قبل یا باتدابیر صحیح قدرت خرید مردم گونه ای شود که تورم قبلی حس نشود