ایلنا به نقل از یک کارشناس اقتصادی نوشت: تا زمانی که فعالیتی‌ گسترده و همسو برای نجات اقتصادی کشور رخ ندهد نمی‌توان به وضعیت مطلوب دست یافت اما هنوز هم فرمول مشخص مورد توافق برای سر و سامان دادن به اقتصاد کشور وجود ندارد.

محمدطبیبیان  در خصوص الزام هماهنگی و همسویی ستاد اقتصادی دولت (بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی) اظهار داشت: هر چند تصمیمات ستاد اقتصادی دولت به ظاهر هماهنگ است اما این ستاد در ایجاد حرکت‌های بزرگ اقتصادی در کشور به نحوی که پاسخگوی نیازهای جامعه برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال باشد، چندان موفق عمل نکرده است.

وی افزود: برخی از  وزرا طی چهار سال گذشته تنها برنامه‌های روزمره خود را انجام داده‌اند و حرکت بزرگی در اقتصاد نداشته و تغییر اساسی ایجاد نکرده‌اند.

طبیبیان گفت: تا زمانی که فعالیتی‌ گسترده و همسو برای نجات اقتصادی کشور رخ ندهد نمی‌توان به وضعیت مطلوب دست یافت اما هنوز هم فرمول مشخص مورد توافق برای سر و سامان دادن به اقتصاد کشور وجود ندارد.

این تحلیلگر اقتصادی در خصوص جایگاه بخش خصوصی و دولتی در اقتصاد کشور خاطر نشان کرد: برخی از فعالیت‌ها مانند تامین زیربناها، ارائه خدمات آموزش عمومی و ارائه بهداشت در سطح وسیع و مانند آن را تنها دولت می‌تواند انجام دهد و بخش خصوصی تنها نقش حاشیه‌ای دارد ضمن آن که بسیاری از فعالیت‌های دیگر اقتصادی را بخش خصوصی بهتر انجام می‌دهد  بنا بر این در این خصوص، پرسش را باید درست طرح کرد تا بتوان به پاسخی صحیح یافت.

طبیبیان تصریح کرد: نقش تخریبی دولت در تخصیص منابع نیز قابل توجه است و بهتر است مواردی مانند قیمت گذاری، تعزیرات و دخالت در تعیین قیمت ارز، تخصیص آن و نیز تخصیص اعتبارات بانکی از سوی دولت صورت نگیرد و سایر امور را به ساز و کارهای مربوطه بسپارند، زیرا دخالت‌های دولت موجب ایجاد رانت و فساد در کشور می‌شود.

طبیبیان در خصوص ارزیابی عملکرد تیم اقتصادی دولت یازدهم گفت: به نظر می‌رسد بسیاری از وزرا گزینه عدم فعالیت را در مرام کاری خود قرار داده‌اند و امور را به طور روزمره می‌گذرانند. این در حالی‌ است که هنوز موضوع بدهکاران کلان بانکی حل نشده و  مشخص نیست که چه افرادی پول مردم را گرفته و پس نمی‌دهند؟ اما مردم حق دارند بدانند این بدهکاران چه کسانی هستند.

وی تصریح کرد: هرچند گفته می‌شود این مسائل خصوصی است اما در حقیقت این مسائل عمومی بوده  و منابع سپرده گذران به این افراد داده شده و مردم باید بدانند چه بلایی بر سر پس‌اندازهایشان آمده است.

طبیبیان افزود: در اقتصاد ایران از پیش از انقلاب همواره ساز و کارهای رانتی همواره وجود داشته اما یک زمان اختلاس‌ها را با کت و شلوار و کراوات انجام می‌شد و در زمان دیگر به لباس یقه بسته.

وی با اشاره به کاهش شدید بودجه عمرانی دولت گفت: پروژه‌های بزرگی باید انجام می‌شد که به دلیل کمبود بودجه دولت متوقف شدند.

طبیبیان تصریح کرد: البته در‌ خصوص کم کاری برخی‌ از مدیران دولتی باید انصاف را رعایت کنیم زیرا شرایط به نحوی است که اگر مدیری جسورانه عمل کرد مورد مخالفت و پرونده‌سازی و تخریب قرار می گیرد و اگر کاری انجام نداد کسی به او کاری ندارد، به همین دلیل عدم فعالیت را مرام کاری خود قرار دهند، در این مورد هماهنگی دولت، قوه قضاییه و مجلس برای رفع این موانع لازم است.

 

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 687251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    199 1
    واقعا دزدی کرواتی های خدا نشناس قبل انقلاب با این ابر دزدای یقه بسته ریش دار نظام مقدس قابل مقایسه است؟
  • آرش DE ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    124 1
    چه انتظاري بايد داشت كه در انتخاب افراد براي پست و مقامي تنها و فقط محسان داشتن يا چادري بودن و تظاهر كردن به اسلام و به انقلابي گري هست. تاکید می کنم تظاهر یه این چیز ها که نظرم منتشر شه. اینطوری يعني فقط زورگويي و دروغ وتهمت زدن به ديگران كفايت مي كند.
  • سعید DE ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    116 1
    اگر اون زمان دزدی هم بود در عوض مردم عزت و احترام داشتن.آرامش داشتن. تو مسائل شخصیشون کسی دخالت نمیکرد. 4 تا عرب جرات نمیکردن واسه ایران قلدر کنن و اسم خلیج فارس رو عوض کنن. یه ایرانی احترام داشت و هرجای دنیا میخواست راحت سفر میکرد. همه چیز از تحصیل گرفته تا درمان برای مردم رایگان بود ولی حالا کدومیکی از این موارد وجود داره؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    49 0
    دزدی خوب نیست چه بخواد با کت شلوار باشه چه با کروات چه با هر چی دیگه
  • بی نام A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    7 20
    چقدر نظرات درست و کارشناسی داده اند ایشون. قاعدتا حجم زیادی از نظرات به تیتر مطلب ارتباط پیدا کنه ولی ایشون منصفانه درباره تیم اقتصادی دولت حرف زدن
  • بدون نام ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    113 0
    الان بدیش اینه که كه طرف رو اگر مچش رو بگيرند تازه جفتك ميندازه و ميگه حقم بوده از سفره انقلاب
  • بی نام A1 ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    101 0
    یک عمره می خواهیم راهی پیدا کنیم برای مبارزه با فساد. چرا نمی شه؟ چون خودمونم نمی خوایم.
  • بی نام A1 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    110 0
    ما نون و نمک خوردیم و قرارمون این بود که جلوی بچاپ بچاپ وایسیم نه که فساد ریشه کنه تو اقتصاد
  • بی نام A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    77 0
    از آرزوهامون جدا موندیم با این دزدی هایی که خبرش به مذاق کسی خوش نمی اد
  • بی نام A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    85 0
    قرارمون یادمون رفته
  • بی نام A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    37 0
    بند کلام آقای طبیبیان خیلی مهمه. اینکه از اون طرف هم مدیرایی که تو فساد نیستن جسارت کار اجرایی ندارن و می شه کم کاری
  • بی نام A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    92 0
    همین دزدی ها و بخور بخورها جلوش گرفته شه ساختار مملکت عوض می شه. اسم نهاد خاصی رو نمی برم ولی همه مون می دون کجاها ریشه داره.
  • بی نام A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    47 14
    آقای دکتر عزیز ما انتظاری از قبلی ها نداشتیم. ما از کرواتی ها انتظاری نداشتیم که دزدی نکنن ولی من به عنوان یه انقلابی انتظار برام ایجاد شده که نخورن ندزدن.
  • بی نام A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    77 0
    چی می شه گفت. همه حرف رو زدن و منظرو رو رسوندن
  • بی نام A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    58 0
    آخه قرار نبود اینجوری باشه ها
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    42 0
    من اون چیزی از کلام شما می گیرم اینه که وا بدین. همیشه بوده. خودمون رو بچسبیم زندگی کنیم