اظهارات جدید شرمن درباره مذاکرات هسته ای با ایران/پیشرفت درباره فردو و اراک واختلاف درخصوص غنی سازی

اظهارات جدید وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا و دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در کمیته روابط خارجی سنای این کشور نشان دهنده نیاز آمریکا به توافق با ایران است.

به گزارش خبرآنلاین، این دو مقام آمریکایی اگر چه ظاهرا با یک ادبیات با اعضای کنگره گفت وگو کردند، اما برخی رگه های اختلاف در اظهارات این دو مقام دیده می شود.
کوهکن که چند ماه قبل هم در گزارشی که به سنا ارائه کرده بود با ادبیات مشابه از تداوم ساختار تحریم ها سخن گفته بود، در جدید ترین موضع گیری خود،اظهار داشته است:ما اقداماتی را در دوران اجرای برنامه مشترک اقدام انجام دادیم که نشان داد ما درباره اجرای ساختار عمده تحریم‌ها جدی هستیم.
وی افزوده است:«من تردیدی ندارم که اگر ما به توافق نرسیم به اجرای تحریم‌ها ادامه خواهیم داد و فشار تحریم‌ها بر ایران ادامه خواهد داشت و تشدید خواهد شد.»
تشدید تحریم ها در شرایطی است که بسیاری از تجار اروپایی برای عقد قرارداد به تهران سفر کرده اند. مسیر هوایی امارات - تهران طی ماههای گذشته شاهد سفر گروه های زیادی از تجار به تهران بوده است.
شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات 1+5 با ایران نیز درباره احتمال تصویب تحریم‌های بیشتر از جانب کنگره گفته است: «معتقدیم که در این مقطع تحریم های بیشتر ایرانی، ما و شرکای‌مان در 1+5 را از مذاکره دور خواهد کرد. دولت بر این اعتقاد است که تحریم‌های بیشتر الان می‌تواند مذاکرات را از مسیر خارج کند.»
او همچنین با تاکید بر اینکه بدون دیپلماسی ما نمی‌توانیم امید به دوام تحریم‌ها را داشته باشیم، افزوده است: «ادامه دیپلماسی جامعه بین‌الملل را در اجرای تحریم‌ها متحد نگه می دارد.»
نکته دیگر در سخنان این دو مقام آمریکایی که خبرگزاری تسنیم آن را منتشر کرده موضوع های مورد اختلاف ایران و 1+5 است.
شرمن گفته است که با ایران پیشرفت‌های محسوسی در حوزه‌های کلیدی شامل فردو، اراک و دسترسی آژانس داشتیم. با این حال اختلافات مهمی درباره این موارد و نیز برخی عناصر اساسی دیگر شامل مسأله محوری ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم که باید بخشی از یک برنامه جامع باشد، وجود دارد.»
ایران برای غنی سازی خود نیاز به 190 هزار سو را اعلام کرده است و این میزان را خط قرمز خود اعلام کرده است.
نکته دیگر در خصوص اختلاف های ایران و 1+5 دوره زمانی توافق است. در حالی که ایران حداکثرزمان توافق نهایی را 5 سال می داند،شرمن گفته است:«ما معتقدیم که دوره زمانی توافق نهایی باید دو رقمی باشدو من عدد مشخصی را الان مطرح نمی‌کنم و تمایل دارم که آن را در جلسه‌ای خصوصی با شما در میان بگذارم.»
عدم اظهار نظر صریح شرمن در مورد موضع آمریکا بیش از هر چیز نشان دهنده آن است که مقامات آمریکا نمی خواهند دیپلماسی را از دست بدهند.

/212 212

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 367605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    ایران با دو رقمی موافقت نمی کند. ما نمی توانیم با دست خودمان ، خودمان را گروگان آمریکایی ها کنیم. دولت اقای روحانی خبره و زبده هستند و قطعا از متافع ملی حمایت می کنند.
    • بی نام IR ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
      93 9
      اقای دکتر ظریف با همان ظرافت خاص خودش همان حدود 5 سال را انشاالله محقق میکند.
  • بی نام A1 ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    65 12
    دو رقمی یعنی باید چه جوانی ها خواکستر بشه تا به نتیجه برسیم و یا شایدم اصلا نرسیم. همون 5 سال هم زیاده.
  • غیاثی A1 ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    به نظر من همان دستورالعمل ام پی تی ملاک ما است اگر موافقت کردند فبهاالمراد درغیر این صورت ما به غنی سازی ادامه داده به قول امام راحل آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و خداوند تبارک تعالی پشتیبانمان هست ان تنصرا...ینصرکم ویثبت اقدامکم.فتوکل علی المومنین
    • بی نام IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
      35 7
      شما احیانا کریمی قدوسی نیستید؟؟؟ مجید جان، ان پی تی
    • بی نام KR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
      17 6
      و شاهد افزايش چندين برابري قيمت دلار خواهيم بود.
    • بی نام A1 ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
      10 4
      اگر آیه را بلد نیستی مگه مجبورت کرده اند که اظهار فضل کرده و بنویسی.آیه هست و علی الله فلیتوکل المومنونتوبه آیه 51 یعنی مومنین فقط بر خداوند توکل می کنند اما آنچه جنابعالی نوشته ای معنی اش هست پس بر مومنین توکل کن کاملا برعکس
  • کرم EU ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    52 13
    وندی شرمن:حتی اگر به توافق نهایی دست یابیم تحریمها بخاطر تروریسم و حقوق بشر باقی خواهد ماند
  • اشكان NL ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    23 3
    همه ما ميدانيم كه اين چند كشور با هم منافع مشترك دارند و قدرتهاى بزرگ هستند و خواسته هايشان را به كشورهاى ضعيف ديكته ميكنند و بخاطر وابستگى كشورهاى ضعيف به اين كشورها اينها هميشه به خواسته هايشان ميرسند شما نگاه كنيد آمريكا فرانسه آلمان انگلستان كشورهايى هستند كه از لحاظ علمى و اقتصادى جايگاه بالايى دارند و چين و روسيه بخاطر بازارهاى اروپايى و آمريكا مجبورند با اين كشورها همراهى كنند ،و آمريكا متحد أنى دارد كه هر كدام در دنيا منافعى دارند كه به تنهايى نميتوانند از آنها دفاع يا محافظت كنند فقط آمريكا ست كه قدرت محافظت از منافع آنها را دارد پس اين قدرتها به آمريكا نيازمندند و دنباله رو هستند