لاکچری ها به تازگی با یک جریان تازه خبری بار دیگر فضای رسانه ها و شبکه های اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده اند؛ نه با بوگاتی و پورشه ؛ با یک ساندویچ همبرگر.

زهرا علی‌اکبری: طبقه پولدار ایرانی در جامعه ای که بیش از 74 میلیون نفر از جمعیت 79 میلیون نفری آن خود را مستحق دریافت یارانه می دانند، همواره خبرساز می شوند. اینجاست که کالاهای مصرفی این طبقه بازتاب خبری وسیعی را از آن خود می کند. داستان اما داستان رژ لب 200 هزار تومانی و عطر 10 میلیون تومانی و ساعت 200 میلیونی تومانی نیست؛  قصه وقتی به قسمت جذاب خود می رسد که نه کالایی مصرفی اما ماندگار که کالایی با ماندگاری اندک ، قیمتی سرسام آور از آن خود می کند.  کمتر کسی است که آوازه بستنی 400 هزار تومانی برج میلاد را که با ورقه طلای خوراکی سرو می شد، را نشنیده باشد.

همان بستنی ای که در هجوم بهت و حیرت شهروندان، خیلی سریع جای خالی داد و تنها به مثلی در محاوره های مردمی تبدیل شد. هر چند شهرداری تهران ساعاتی پس از آنکه خبر فروش بستنی 400 هزار تومانی در برج میلاد از قول مسئول رستوران گردان برج میلاد روی خط خبرگزاری اصولگرای فارس رفت، واکنشی شدید نشان داد و خوردن طلا را دارای حرمت شرعی دانست و تاکید کرد از این اقدام پیشگیری خواهد شد اما خبر کار خود را کرده بود. مردمی که کم کم به دامان تحریم می خزیدند، سال پس از انتشار این خبر، یعنی سال 1391، بیش از پیش داستان را با آب و تاب تعریف می کردند گویی عده ای را در حال خوردن بستنی های چهار صد هزار تومانی رویت کرده بودند.

در همین شرایط است که تلاش های دولت برای نپرداختن یارانه به حداقل بیست میلیون نفر از چمعیت ایران با بن بست روبرو می‌شود و تمایل اجتماع ایران به دریافت یارانه چنان بالاست که برخی عوارض حذف را از مواهب آن بسیار بیشتر می دانند.

همبرگر 250 هزارتومانی

این بار اما خبر فروش همبرگر 250 هزار تومانی در لواسان است که کاربران شبکه های اجتماعی را به خود مشغول کرده است. یک همبرگر استثنایی، در حالی که گران ترین همبرگر ها در تهران، این کلان شهر مملو از فست فود در حدود 20 هزار تومان قیمت دارد.
سازنده این همبرگر تاکید دارد برای خرید این همبرگر گران قیمت، باید از روز قبل سفارش داده شود. این بار اما خاویار است که مهمترین دلیل گرانی است.

محتویات این ساندویچ لاکچری را 12 گرم خاویار، تخم بلدرچین، پنیر پنیر بولچز , پنیر پرولون، جوانه شبدر و سس مخصوص و ... تشکیل می دهد.

همبرگر 250 هزار تومانی؛به این ترتیب یک ساندویچ قیمتی برابر با یارانه بیش از 5 نفر در ماه را دارد و حالا صفی که مقابل این ساندویچ فروشی تشکیل می شود، به مراتب خبری مهم تر از فروش آن در همین نزدیکی هاست.به نظر می رسد مشتریان همبرگر 250 هزار تومانی به مراتب جذاب تر از خود آن هستند . کسانی که جامعه ایران همواره با حساسیت و نوعی عصبیت اخبار مربوط به آنها را دنبال می کند.

قصه خورد و خوراک لاکچری تنها به همبرگر 250 هزار تومانی ختم نمی شود. میوه فروشی های لوکس شمال و غرب تهران را بگردید به نمونه های عجیب بر می خورید. کاهوهای فرانسوی با قیمت هایی استثنایی؛ یک تکه کاهوی دو رنگ فرانسوی بیش از 30 هزار تومان قیمت دارد.

وزن این تکه نیز به مراتب کمتر از یک کیلوست. سوپرمارکت ها در این دست از مناطق شهری دست پرتری دارند. شیشه های کوچک مربا با قیمت هایی در حدود 35 هزار تومان؛ در کشوری که خود داعیه تولید مربا و ترکیباتی از این دست را داراست.

آب معدنی‌های لاکچری

اگر به رستوران های لوکس تهران سری بزنید ، می توانید آب معدنی های لاکچری که بعضا تا 60 هزار تومان در هر بطری قیمت دارند را ببینید. ماجرا وقتی جالب تر می شود که مقایسه ای میان قیمت آب معدنی ایرانی با مشابه نروژی سوییسی آن صورت گیرد. آب معدنی های کوچک در بازار ایران به قیمتی در حدود 700 تا 1500 تومان فروخته می شود و بطری بزرگ نیز بین هزار تا 1500 تومان، بستگی به محل عرضه قیمت دارد.

 بعدی ویژه از زندگی لاکچری در تهران طعنه با پول آتش زدن می زند؛ سیگاری با روکش طلا در بازار تهران وجود دارد که نخی 60 هزار تومان قیمت دارد. قیمت یک پاکت از این سیگار به حدود 800 تا یک میلیون تومان می رسد. 

آنها که روزگاری ساعت های چند صد میلیونی و خانه های قصر گونه و خودروهای لوکس زیرپایشان برای طبقه متوسط و جامعه ایران خبر بود، امروز حالا خورد و خوراکشان زیر ذره بین قرار گرفته است. موضوع مهم اینجاست که کالاهای پیش گفته در هر شرایطی قابلیت تبدیل به پول را دارند اما همبرگر 250 هزار تومانی و آب معدنی 60 هزار تومانی و دویست گرم مربای 35 هزار تومانی امکان تبدیل دوباره به پول را ندارند .

ارزیابی های مراکز معتبر اقتصادی در سطح بین الملل حکایت از آن دارد که بازار ایران مستعد افزایش قابل توجه فروش کالاهای مصرفی لوکس در سال های پیش روست. لاکچری ها دیگر به خانه و ماشین و لباس و ساعت بسنده نمی کنند؛ آن ها در خورد و خوراک نیز باید تفاوت هایشان را به رخ بکشند.

 

35223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 708172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    98 5
    چرا اینجاها صدای کسی در نمیاد که به فقرا کمک کنین
    • بی نام A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      37 1
      کی به فکر فقراست آخه
    • عرفان A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      51 1
      چرا آقای جهانگیری فقط موقع مناظرات انتخاباتی یاد بستنی 450 هزارتومنی و اعتراض به آن افتاد. الان کجایند ایشان؟
    • بی نام DE ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۱
      3 0
      اون روکش طلای روی بستنی که الان روی کیک ها هم استفاده می شه اینقدر گرون نیست. 100 برگه 14 در 14 سانتی متر اون حدود پنجاه هزار تومانه. اینکه یک نفر در داخل بتونه کمی از دست طبقه مرفه پول بیرون بکشه کار بدی نیست. وگرنه اونها پولهاشون رو خارج از ایران خرج می کنند.
    • بی نام DE ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۱
      2 0
      کافیه تو آمازون سرچ کنید gold leaf که ببینید این که مثلا چیزی روکش طلا داشته باشه به چه ارزونی تهیه می شه. دهان پرکنه و چند سوت بیشتر طلا نداره.
  • امین A1 ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    این بیزنس ها نشان از هوش تجاری راه اندازان این کسب و کارها داره و اصلا عجیب نیست و نباید زیر سوال بره.. طرف بجای دزدی و اختلاس یک کسب و کار با بازار کوچک اما سود ده طراحی کرده.. من فکر میکنم مساله این نیست که چرا کسی میتونه ماشین بالای یک میلیاردی سوار بشه و یا خونش بالای صد میلیارد باشه صد البته باد در مورد شیوه درآمدش در ارگان های ناظر مالی شفاف سازی صورت بگیره و مالیات بده.. مساله اینجاست که چرا 80 درصد از جامعه ما چالش گذران زندگی عادی رو دارند... در تمام دنیا قشر بالا بالایی ها وجود دارند اما 80 درصد از مردمش دغدغه اصلیشون گذران زندگیه روزمرشون نیست.
    • بی نام A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      27 11
      این اسمش بیزنس نیست خون ملت رو تو شیشه کردن هست
  • کی هان IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    96 4
    خدایا اول ایمان به خودت و بعد سلامتی بهمون عطا فرما و هر چه فقر فکری،مالی،جسمی هست رو از همه دور فرما
    • بی نام A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      25 1
      آمین
  • نوری A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    42 8
    4 درصد از جمعیت ایران
  • سبحان AU ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    11 17
    خیلی بد نیست،یه عده پول زیادی دارن که نمیدونن چجوری خرج کنن، کافیه یه آدم زرنگ پیدا بشه که راه خرج کردن رو نشونشون بده،اونوقت اونها هم با دست و دلبازی خرج میکنن،اینجوری ثروتی که دارن رو تو جامعه توزیع میکنن.
    • مجیدی نیا A1 ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      35 2
      فرزندم،مغلطه نکن.کسی که همبرگر ۲۵۰ هزار تومنی میفروشه،از طبقه متوسط یا ضعیف نیست،بلکه خود بورژواست و با این داد وستدها ، پول بین خود قشر مرفه در گردشه و عملا هیچ کمکی به اقتصاد کشور نمی کنهمصداق بارز از این جیب در آوردن و به اون جیب ریختنهنهایت تاثیر این ریخت و پاشها بر جامعه،از بین رفتن امنیت روانی عامه مردمه
  • غنی A1 ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    35 2
    13 میلیون نفر در فقر مطلق در ایران و 326 هزار نفر کودک کار فقط در تهران که باید به مدرسه بروند ولی نمیتوانند ...چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است فقر که از در بیاد ایمان از پنجره رفته برداشت با خود شما....
  • بی نام GB ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
    27 2
    تازه بدوران رسیده ها ورانت خواران شخصیت خود را اینگونه بنمایان می سازند.
  • بی نام A1 ۰۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    27 2
    خوب ژن خوب هست دیگه
  • امیر A1 ۰۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    15 5
    کوبیده 5 هزارتومانی میخوردیم چقدر خوشحال بودیم
    • بی نام A1 ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      21 2
      این ها آلوده است عزیز نخور
  • بی نام A1 ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    12 22
    چه اشکال داره خوب بخورن بپوشن بگردن مگه ما.کشور کمونیستی هستیم که همه باید یه شکل باشن
    • بی نام A1 ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      9 4
      پس بقیه نگاه کنند؟ چه استدلالیه آخه
    • بی نام IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
      32 3
      تو کشور سرمایه داری از این خبر ها نیست اتفاقا در کشور های کمونیستی هست که همه فقیرند و عده ای خاص میتونند از امکانات خاص استفاده کنند
  • بی نام A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    15 3
    فخر فروشی تا کجا
  • بی نام A1 ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    47 1
    ای بابا دوستان ول کنید این جماعت محتاج خودنمایی رو اونقدر میلیاردر دیدم که هنوز خودشون و بچه هاشون ماشین ایرانی یا ماشین معمولی خارجی سوار میشن. اصلا هم اهل ریخت و پاش و تو چشم کردن خودشون نیستند هیچ هم ماشین میلیاردی و ساعت 100 میلیونی و غذای 10 میلیونی نمیخورند. مراسماتشون رو معقول میگیرند، دست به خیر هم هستند. یه عده تازه به دوران رسیده این اداها رو در میارن ، خدا به اینستاگرام برکت بده، از صدقه سری این اپلیکیشنها ، خودشون رو نشون میدن. یه عده مردم مشکل دار یا اصلا مشکل ندار هم دنبالشون میکنند و آه میکشند البته کسانی که با توجه به این نیاز دیده شدن طبقه نوکیسه، بیزینسی راه میندازن و با تبلیغات کسب و کار خودشون رو رونق میدن شما چرا حسرت میخورید؟
  • م IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    2 5
    چه ایرادی داره اونی که این پول داره و می تونه خرج کنه اگر ایران خرج نکنه تو بقیه کشورها خرجش می کنه اینجا حداقل یکنفر سرکار میره ....................
  • علم AE ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    4 0
    اگر مالیات بده پارتی نداشته خوبه هر که داره بخوره هر که نداره ارزونتر من زمانی نداشتم سالها نون وخرما غذام بود حالا که دارم گوشت وپلو می خورم اگه پول حلال باشه به این قیمتها نمی خورند مگر اینکه باد آورده باشه
  • بی نام A1 ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
    4 1
    اغذیه گلبرگ هفت حوض که یکی از قدیمی ترین ها توی تهرانه همبرگر رو 12 هزار تومن می ده
  • هاشم IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
    1 4
    به نظر من اشکالی نداره. کشور ما یه کشور آزاده. هرکی زرنگه از جیب بقیه درمیاره و میخوره.
    • عباسعلی مستعان IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
      5 1
      یعنی چی؟ مگه جنگله؟
  • بی نام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۱
    1 1
    هفت حوض نارمک یه ساندویچی قدیمی داره همبرگراش عالیه