تحقق وعده‌ای مهم در سومین بیانیه انتخاباتی روحانی/۴۰ دانشجو مهرماه برای اولین جذب رشته «زبان کردی» می شوند

رشته زبان و ادبیات کردی از مهرماه امسال در دانشگاه کردستان دانشجو می پذیرد،

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رؤیای تدریس رشته زبان کردی در دانشگاه‌های ایران، در دولت تدبیر و امید محقق شد. بررسی دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری سال ١٣٩٤ نشان می‌دهد دانشگاه کردستان از امسال بیش از ٤٠ دانشجو برای تحصیل در رشته زبان و ادبیات کردی جذب می‌کند.

این رشته برای زنان و مردان با کد رشته‌محل ١٠هزار و ٥٢٥، در دفترچه کنکور سراسری ثبت شده و در بطن خود حاوی به‌نتیجه‌رسیدن تلاش‌هایی از سوی فعالان زبان کرد، برای احیا و ماندگاری هرچه بیشتر این زبان و ادبیات در سال‌های اخیر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، این رشته از ابتدای دهه ٨٠ در وزارت علوم به تصویب رسید، اما در سال‌های اخیر، بنا به دلایلی مجوز اجرای آن به تصویب وزارت علوم نرسید.

حالا به گفته رئیس دانشگاه کردستان، «صدور مجوز آموزش زبان و ادبیات کردی دستاورد علمی بزرگی برای دولت تدبیر و امید است».

این اتفاق درشرایطی است که حسن روحانی در ۱۳ خرداد ماه سال ۱۳۹۲ در سومین بیانیه انتخاباتی خود وعده داد، که تدریس زبان های مادری در دانشگاه های ایران در دولت او آغاز شود. او در بیانیه انتخاباتی خود، تدریس زبان مادری در دانشگاه ها را اینگونه وعده داده بود:« تدریس زبان مادری ایرانیان (کردی، آذری، عربی و...) بطور رسمی در سطوح مدارس و دانشگاه‌ها دراجرای کامل اصل 15 قانون اساسی.»علاوه براین او روز گذشته نیز در جمع مردم کردستان رییس جمهوری با قدردانی از استقبال پرشور و میهمان نوازی مردم استان کردستان از کاروان تدبیر و امید اظهار داشت: در این سفر وزرا و معاونین با سفر به شهرهای این استان از مطالبات و نظرات مردم آگاه شدند.

روحانی همچنین از آغاز تدریس زبان و ادبیات کردی در دانشگاه های این استان و شروع به کار فعالیت بخش کردی خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) خبر داد.

با این حال فردین اخلاقیان رییس دانشگاه کردستان در این باره افزود: سرفصل‌های رشته زبان و ادبیات کردی در سال‌های ٨١ و ٨٢ به تصویب رسید، اما از آن زمان تاکنون متأسفانه مجوز راه‌اندازی رشته مورد نظر صادر نشد که خوشبختانه با روی‌کارآمدن دولت تدبیر و امید و نگاه ویژه مسئولان وزارت علوم به درخواست‌های نخبگان و اصحاب فرهنگ و ادب کردستان، شاهد تحقق این آرزوی دیرینه کردزبانان ایران هستیم.

رئیس دانشگاه کردستان گفت: باید به این مهم توجه کنیم که با راه‌اندازی رشته تخصصی زبان و ادبیات کردی بسیاری از متون فارسی به زبان کردی ترجمه شده و در اختیار میلیون‌ها کردزبان داخل کشور و کشورهای همسایه قرار می‌گیرد.

اخلاقیان گفت: استفاده از مبانی علمی این رشته تخصصی برای ترجمه متون تجاری، اداری، تولید آثار فرهنگی و هنری، تولید فیلم و فعالیت‌های رسانه‌ای از دیگر موارد کاربردی است که خوشبختانه با راه‌اندازی آن در آینده نزدیک به این مهم دست پیدا خواهیم کرد و افرادی متخصص خواهیم داشت.

وی اعلام کرد: براساس دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ١٣٩٤ سازمان سنجش آموزش کشور، برای مهرماه سال ٩٤ در دوره روزانه ٤٠ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات کردی با کد رشته‌محل ١٠هزارو ٥٢٥ پذیرش خواهند شد و این برای اولین‌بار در کشور خواهد بود. برای تحقق این آرزوی دیرینه نخبگان و استادان بسیاری در این سال‌ها زحمات بسیاری کشیده‌اند و با تمام توان برای توسعه فعالیت‌های مرتبط با حوزه فرهنگ و ادبیات کردی به‌ عنوان سرمایه‌ای ملی تلاش خواهیم کرد.

علاوه بر این تدریس این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی نیز آغاز شده است. در همین رابطه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج از تدریس زبان کُردی در سال ٩٤ در این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال انجام مقدمات تدریس زبان کُردی هستیم و از سال آینده، زبان کردی در قالب دو واحد اختیاری در این دانشگاه تدریس می‌شود.

او به فعال‌شدن مرکز کردستان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز اشاره کرد و گفت: اولین فعالیت این مرکز تدوین و گردآوری کتابی به نام «زیوری زمان» با موضوع کنایه‌های کُردی است که به‌زودی منتشر می‌شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 440128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • mehdi IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    امر بسیار خوبی است، البته در دولتهای قبلی هم این مساله اعلام شده بود اما هیچ وقت به مرحله عمل نرسید.
  • بی نام IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    بسیار عالی
  • حسین ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    1 1
    کشورای دیگه دارن زبان های زنده دنیا رو یاد میگیرن ما چی :(
  • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    13 7
    درود بر کردها و تمامی اقوام غیور و وطن دوست ایران
    • بی نام A1 ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
      1 1
      درود بر همه اقوام اریایی
  • عباس IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    سلام ،زبانهای کردی ،بلوچی و..... از زبانهای پارسی باستان و از زبانهای ملی وباستانی ما هستند وریشه در در زبانهای دوره هخامنشی واوستایی و پهلوی اشکانی وساسانی دارندلذاباید تمام تلاشمان را برای جلوگیری از تغییر ونابودی آنها انجام دهیم.این زبانها کتاب مرجع زبان فارسی هستند وبرای ریشه یابی فارسی بودن کلمات می توانیم به این زبانها مراجعه کنیم.
  • بی نام IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    خیلی هم عالی، به هر حال ما ملت چندین قومیتی هستیم و این تنوع فرهنگ و زبان باعث پویایی ادبیات مشترک ایرانیان میشه.
  • بی نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    3 0
    پس زبان ترکی چی شد با ۴۰ میلیون ترک زبان؟؟؟