پژوهش‌ تازه نشان می‌دهد بیشتر زنان نمی‌دانند که هنگام بارداری چقدر باید غذا بخورند.

به گزارش بی‌بی‌سی،افسانه خوردن "به جای دو نفر" در  دوران بارداری٬ کارها را خراب کرده است. بسیاری به این موضوع باور دارند و به این توصیه عمل می‌کنند در حالی که اشتباه است. پس چه میزان کالری کافی است؟

تحقیق مشترک یک موسسه (National Charity Partnership) نشان می‌دهد که فقط یک سوم زنان باردار جواب درست این سوال را می‌دانند.

موسسه سلامت 'نایس' (نهاد ناظر بر کیفیت سلامت در بریتانیا) توصیه می‌کند که در شش ماه اول بارداری زنان به هیچ میزان کالری اضافه بر قبل احتیاج ندارند.

اما در سه ماه آخر٬ باید روزانه ۲۰۰ کالری بیشتر غذا بخورند. یعنی چیزی معادل دو نان تست سبوس‌دار که روی آن روغن زیتون زده باشید.

اما تحقیقات تازه نشان می‌دهد که اطلاعات درست در این زمینه به زنان باردار نمی‌رسد.

افسانه خوردن به اندازه دو نفر

۲۱۰۰ زن در این تحقیق شرکت کردند. از هر سه نفر آنان٬ دست‌کم یک نفر فکر می‌کرد که باید از اول حاملگی روزی ۳۰۰ کالری اضافه بخورد.

موسسه‌های سلامت مادران به دنبال آن هستند که افسانه خوردن برای دو نفر را باطل کنند.

بیش از یک چهارم زنان باردار قبول داشتند که از این توصیه استفاده کرده‌اند تا خوردن غذاهای ناسالم را هنگام بارداری توجیه کنند.

الکس دیویس٬ مدیر موسسه مشارکتی خیریه در بریتانیا٬ اعتقاد دارد که این افسانه باعث شده اطلاعات درست به زنان باردار نرسد.

او می‌گوید تغذیه سالم و خوردن به اندازه کافی قبل و بعد از حاملگی بسیار مهم است، چون باعث کاهش مشکلات و پیچیدگی‌های بارداری می‌شود مثلا احتمال ابتلا به دیابت نوع دو هنگام حاملگی را کم می‌کند. در بلندمدت هم از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.

چقدر باید بخورم؟
یک زن به طور متوسط روزانه ۲۰۰۰ کالری نیاز دارد که شامل آب و نوشیدنی هر دو می‌شود. اما در سه ماه آخر بارداری٬ باید روزانه ۲۰۰ کالری بیشتر بخورد. در شش ماه نخست به کالری اضافه بر قبل نیازی ندارد.

چه چیزهایی بخورم؟
یک رژیم غذایی متعادل متشکل از پنج گروه اصلی غذایی یعنی سبزیجات٬ کربوهیدرات‌ مثل پاستا و سیب‌زمینی٬ پروتئين مثل ماهی و تخم‌مرغ و گوشت و لبنیات مثل شیر و ماست است.

صبحانه کامل و مقوی برای جلوگیری از خوردن تنقلات شیرین و چرب غیرمفید
دست‌کم پنج واحد غذایی میوه و سبزیجات
خوردن فیبر از طریق دانه کامل غلات فرآوری نشده و آجیل
بیش از یک سوم غذا باید به کربوهیدرات شامل برنج پاستا سیب‌زمینی و نان اختصاص یابد
مصرف روزانه پروتئین شامل گوشت ماهی و تخم مرغ
مصرف دست‌کم دو بار ماهی در هفته که یک بار آن ماهی روغنی مانند سلمون باشد
در بخش لبنیات از محصولات کم چرب استفاده شود
بیسکوییت و نوشیدنی‌های حاوی شکر باید بسیار محدود باشد
از میان‌وعده‌های سالم مثل سالاد سبزیجات و سوپ و ... استفاده شود
زیاد خوردن در حاملگی می‌تواند برای مادر و کودک هر دو مضر باشد.

به گفته پروفسور ژانیکا رایمر٬ در زنان بارداری که اضافه وزن دارند٬ خطر ابتلا به دیابت دوره بارداری٬ سقط جنین٬ بالارفتن فشار خون و پری‌اکلامپسیا افزایش می‌یابد.

همچنین احتمال زایمان زودرس٬ سزارین فوری٬ خون‌ریزی بعد زایمان و نارسایی‌های خطرناک دیگر هم بیشتر می‌شود.
زنانی که اضافه وزن دارند٬ احتمالا نوزادان درشت‌تری به دنیا می‌آورند که در آینده ممکن است در معرض خطر چاقی و مشکلات سلامت باشند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 690183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =