روزنامه آفتاب یزد نوشت: 670 میلیون تومان در برنامه خندوانه برای کمک به کودکان بی‌بضاعت جمع‌آوی شد. 2.5میلیارد تومان در برنامه ماه عسل برای آزادی 500زندانی و کمک به افراد بی‌بضاعت جمع‌ شد و...

چه کسی بر این پول‌هایی که مجریان قهار با شگردهای خودشان جمع می‌کنند نظارت دارد؟ در هر برنامه چقدر پول جمع‌آوری شده است؟ کدهایی که این برنامه‌ها اعلام می‌کنند زیر نظر چه نهاد یا سازمان بازرسی است که اطلاعات شخصی و مالی افرادی که به این برنامه‌ها کمک می‌کند فاش نشود؟ چه کسی بر هزینه‌کرد این پول‌های هنگفت نظارت دارد؟ این کمک‌های مالی بیشتر در ماه‌های خاص همچون ماه رمضان، محرم و... جمع‌آوری می‌شود و برنامه‌های تلویزیون بدون هیچ نظارتی آن را به هر کسی که دلشان‌ می‌خواهد، می‌دهند.

نعمت احمدی، وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌هایی که پول جمع‌آوری می‌کنند، قانونی است یا خیر به آفتاب یزد می‌گوید: «تلویزیون ما تنها نهاد و موسسه‌ای است که برابر اصل 44 قانون اساسی ملی بود و کماکان ملی باقی مانده است. برابر اصل 44 قانون اساسی 13-14 موسسه مثل بیمه، بانک، هواپیمایی، پست و تلگراف و تلفن، صنایع بزرگ و... ملی شدند. اما در طول این مدت همه خصوصی‌سازی شدند به جز تلویزیون و رادیو.»

وی با اشاره به اینکه در عصر انفجار اطلاعات به سر می‌بریم، می‌افزاید: «در حضور صدها ماهواره و شبکه‌های فارسی زبان، تلویزیون نتوانست مخاطبان خود را جلب و جذب کند و عملا در عرصه خبر حتی تفریحات در اختیار شبکه‌های دیگر قرار گرفت. به همین دلیل اینها دست به هر کاری می‌زنند که بتوانند مخاطب جذب کنند. از احساسات مردم استفاده می‌کنند (با توجه به اینکه مردمی احساساتی داریم) و از روش‌های خاصی استفاده می‌کنند که جایزه بدهند.»

نعمت احمدی تاکید می‌کند: «در یکی از این برنامه‌ها یک شماره اعلام کردند که با آن شارژ داده می‌شد. حساب کردم و متوجه شدم، عدد عجیب و غریبی پول جمع می‌شود و متولیان برنامه در قبال آن، پول ناچیزی هم جایزه می‌دهند. خیلی تعجب کردم.»

این حقوقدان برجسته کشور با اشاره به اینکه ساعات پربیننده تلویزیون را به تبلیغات یک شرکت اختصاص داده‌اند، می‌گوید: «آدم تعجب می‌کند که این شورای نظارت بر صدا و سیما کجاست و چه جایگاهی دارد؟ این شورا چه کار می‌کند؟ می‌گویند بخشی از این پول‌ها که توسط بعضی از برنامه‌ها جمع می‌شود، صرف امور خیریه می‌شود، خب خدا خیرشان بدهد، اما عمده آن که یک پول وحشتناک است، چه می‌شود؟ یکی از کارهایی که حتما باید در تلویزیون صورت بگیرد نظارت بر امور مالی است که به نظر من تلویزیون به سمت و سوی خاصی پیش می‌رود. جایزه دادن‌های این شکلی، نوعی از همان مسابقات خاص است.»

وی با بیان اینکه اصلا مشخص نیست در برنامه دورهمی، خندوانه و... چه میزان پول جمع شده (از شارژها، تبلیغات و اعانه‌ها)، تاکید می‌کند: «چه میزان از این پول‌های جمع شده را به بینندگان هدیه داده‌اند و مابقی آن کجا می‌رود؟ این برنامه‌ها ادعا می‌کنند که این برای بی‌بضاعت‌هاست یا زندانی‌ها و... ولی در کل این شیوه عملکرد به دلیل نبودن نظارت درست و صحیح بر آن به نظر من امکان فساد یا ظن فساد را به وجود می‌آورد و خیلی تعجب برانگیز است و من متعجبم چرا بر این برنامه‌ها نظارت نمی‌کنند.»

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد می‌کنم که یکی از اقدامات دکتر روحانی دادن لایحه قانونی به مجلس برای تشکیل و راه‌اندازی یک رادیو و تلویزیون خصوصی و تحت نظارت باشد، می‌افزاید: «رادیو و تلویزیون ما بسیار پروار شده و نیاز به یک جراحی عمیق دارد. نگاه کنید دقیقا از برنامه‌های چیپ کانال‌های دیگر تقلید بسیار خامی می‌کند. این رویه و روش رادیو و تلویزیون در شان مردم نیست.»

نعمت احمدی با اشاره به کمک‌های جمع شده توسط رادیو و تلویزیون می‌گوید: «هر پولی که توسط این نهاد جمع می‌شود باید تحت نظارت باشد. هر چند که من از نظر حقوقی آن را دارای مسئله می‌دانم. اگر رادیو، تلویزیون دولتی است برابر اصل 53 قانون اساسی همه دریافتی‌هایش باید به خزانه برود و هر نوع هزینه‌ای که دارد باید از طریق بودجه سالیانه قانونگذاری شود. اینکه مستقل باشد در صورتی که به عنوان تلویزیون و رادیو دولتی پول دریافت می‌کند و این پول به خزانه نمی‌رود (از نظر من با دانستن قانون اساسی) غلط است. این پول‌ها با چه اذنی گرفته و با چه اذنی خرج می‌شود و چه کسی بر آن نظارت دارد؟ مالیات آن کجا پرداخت می‌شود؟ ارزش افزوده آن چگونه محاسبه و پرداخت می‌شود؟ چه کسی پاسخگوی این پول‌هاست و طرح می‌ریزد که یک برنامه چقدر هزینه دارد، چقدر جایزه بدهد و چقدر به مردم بی‌بضاعت یا زندانیان برسد؟»

وی با بیان اینکه خنده‌دارترین جای این قصه، جایی است که تلویزیون ساعات پربیننده خود را به تبلیغات خاص می‌دهد، تاکید می‌کند: «تبلیغات کالای مصرفی ساعات پربیننده تلویزیون را پر می‌کند. این در حالی است که می‌گوییم در اقتصاد مقاومتی باید از محصولات تولید داخل استفاده کرد. دقیقا در دوران اقتصاد مقاومتی همه شبکه‌های تلویزیون در اختیار یک برنج خارجی خاص قرار می‌گیرد و برای آن سریالی ساخته می‌شود که کل آن برنج است و برنج است و برنج است برای تبلیغ یک برند خاص برنج آن هم از نوع خارجی آن.»

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 679125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    تردید در یک کار خیر ایجاد نکنید
    • بی نام A1 ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      55 1
      همونطور که در کار خودتون دقت می کنین در کار خیری هم که برا فقرا انجام می دین باید دقت کنین
    • بی نام IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      46 1
      اتفاقا همین کارای خیر منشا خیلی از اختلاس ها میشه اگر نظارت وجود نداشته باشد
    • بی نام IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      26 3
      خیر برای جیب کی؟
    • بی نام A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      31 0
      مجری ماه عسل که گفت یه برنامه ماه عسل خرج یکسال منو می‌دهد اونم خرجایی که اینا میکنن نه مثل ما با ماهی یه میلیون ، حالا حساب کن این خندوانه چه پولی به جیب مبارک میزنه
  • بی نام IR ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    30 93
    خبر آنلاین دیگه واقعا داری یه نشریه زرد میشی هااااا با این اخباری که پخش میکنی
    • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      36 3
      هرسیستم اقتصادی چاق غیر خصوصی برابر است با فساد اقتصادی. تو همه جای دنیا بوده وهست.
  • بی نام IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    32 4
    جالبه که هر نظری روهم پخش نمیکنید
  • بی نام IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    26 54
    واااااااقعا باید به حال شما تأسف خورد. ماه عسل اگه دقیق برنامه اش رو دنبال کنید تماماً در مورد این سوال ها که پیش میاد جواب داد،خود قاضی اومد صحبت کرد و گفت این پول صرف چه آدم های نیازمندی شد این همه داره توی برنامش به مردم کمک میکنه از افراد زندانی گرفته تا آدم هایی که میاد توی برنامش و به یکی خونه میدن یکی آزاد میشه یه خانواده دور هم جمع میشن و کلی کارهای خیر دیگه
    • بی نام IR ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      33 2
      به نظر من که باید نظارت باشه مگه میشه همینجور الکی اینهمه پول رو داد به کسی که خرج کار خیر کنه
  • بی نام IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    15 51
    حتما نظارت دارند شما غصه نخور
  • بی نام IR ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    37 35
    برنامه خندوانه هم اگه اون قسمتی که آقای پیمان معادی اومده بود رو نگاه میکردین یه طرح گذاشتن و به بچه هایی نیازمند کمک کردند حتی فیلم هاش رو هم نشون دادند من نمیدونم چرا تا یکی داره کمک میکنه یا یه برنامه داره محبوب میشه هم در صدد تخریبش برمیان؟ خوبه این آقا یه وکیل هستش برین از آدم های مقام بالاتر از باین به بعد سوال کنید امیدوارم بزارید این نظر رو
  • بی نام RO ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    79 1
    مگه روی پولی که واسه تیم های ورزشی داره جمع میشه نظارت هست؟هر روز یه سامانه جدید راه می افته که هزینه تبلیغاتش خدا تومانه، مگه همین پرسپولیس نیست که سامانه هواداریش پولش رو نمی داد؟ کلا هر کار خوبی که تو این کشور راه می افته، مثل همین کار خیر یا حمایت از تیم محبوب، به دلیل مدیریت بد به سمت فساد میره. واسه پرسپولیس اونهمه پول جمع شد آخر معلوم شد بر خلاف اونی که اعلام شده بود پول مستقیم به حساب سامانه میره معلوم نیست این سامانه ها به دست کیا اداره میشه که کسی اجازه نظارت رو نداره...
  • مهدی IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    39 0
    مگه جایی تو ایران هست که نظارت بر پولها نباشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    30 1
    من به شما قول میدم .نظارت کامل توسط آقا یا خانم هیچکس داره انجام میشه خیالتون راحت
  • کریم IR ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    13 42
    اول به حساب و کتاب دولت تدبیر برسید
  • بی نام A1 ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    10 35
    یک نفر هم دراه کار خوب می کنه هی جلو پاش سنگ بندازین
  • بی نام A1 ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    6 29
    خیالتون راحت تنها جایی که اختلاسی انجام نمیشه همین برنامه هاست مردم با اعتماد و خیال راحت این کار انجام دادن بهتر رفتارهای دیگر جامعه کنترل بشه
  • احمد IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    9 25
    براش خیلی تلخه که مردم به ماه عسل و خندوانه اعتماد دارند اما به مسئولان هیچ اعتمادی ندارند.
  • علی EE ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    17 0
    اینکه کاری نداره وخیلی ساده قابل رسیدگی است . کافیه در پایان هر ماه گزارش مالی مکتوب گردش این قبیل پولها مانند یک تراز ماهیانه با مستندات لازم تهیه وپس از تایید سازمان بازرسی صداوسیما از طریق رسانه ها به اطلاع مردم برسه. شفاف سازی یعنی این.
  • بی نام IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    12 0
    حواس تون به خرج های بی حساب و کتاب موسسات اقتصادی و مالی باشه
  • IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    6 1
    نه نظارت ندارند
  • عطا A1 ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
    25 5
    برنامه ماه عسل که ۹۰درصد طرفدارانش را دختران جوان و احساساتی تشکیل می‌دهند گاها بدون اجازه از خانواده و با غرق شدن در صحبت‌های حرفه‌ای مجری، اقدام به واریز مبالغ زیادی به شماره حساب این برنامه می‌کنند. حال آنکه مشخص نیست این همه ولع برای جمع‌آوری پول برای آزادی زندانیان است یا اهداف دیگری هم وجود دارد.
    • بی نام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۱
      17 22
      خیلی دوست دارم شخصیت مرد ۵۲ ساله ای که ماه عسل می بینه را بدونم چه طوریه